PARTILERIN LIDERLERI VE TEMSILCILERI ZONGULDAK’TA BULUSTU.

MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli, DSP Genel Baskani Mahsum Türker ve CHP Genel Baskan Yardimcisi Yakup Akkaya, Zonguldak’a gelerek; 10 Agustos’ta yapilacak Cumhurbaskani adayi Ekmeleddin Ihsanoglu’na destek istediler.

Zonguldak dün çati adayi Ekmeleddin Ihsanoglu’na destek için gelen MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli, DSP Genel Baskani Masum Türker ve CHP Genel Baskan Yardimcisi Yakup Akkaya’yi agirladi. Türker ve Akkaya’nin da katildigi Cumhurbaskani adayi Ekmeleddin Ihsanoglu seçim bürosunun açilisinda CHP Zonguldak Milletvekilleri Mehmet Haberal ve Ali Ihsan Köktürk de hazir bulundu. Açilisa az sayida vatandasin katilmasi dikkat çekti. Üç partinin programinin ardindan MHP, CHP ve DSP kurmaylari limanda bulunan Düs Molasi Restoran’da balik yiyip birlikte kahve içti.

BAHÇELI HALKA HITAP ETTI

Bartin ve Karabük ziyaretleri sonrasinda Zonguldak’a gelerek Karaman’da halka hitap eden MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli, Erdogan'dan cumhurbaskani olmayacagini savunarak, "Saglik Bakani Mehmet Müezzinoglu, Yunanistan'da dogdu, egitimini Türkiye'de yapti, Edirne'den milletvekili oldu, simdi saglik bakani. Kahire'de dogan niye cumhurbaskani olmasin? 13 parti Sayin Ihsanoglu’nu destekliyor. Taninmayabilir, ne yapacagiz, dizi film mi çevirttirecegiz? Recep Tayyip Erdogan gibi taninacaksa hiç taninmasin” dedi.

CHP VE DSP SEÇIM BÜROSU AÇTI

CHP Genel Baskan Yardimcisi Yakup Akkaya ve DSP Genel Baskani Masum Türker’in katilimiyla yapilan seçim bürosu açilisina ilgi azdi. CHP’li Akkaya, burada yaptigi konusmasinda 10 Agustos’ta Türk halkinin yasanan fasizme izin vermeyecegini belirtirken, DSP Genel Baskani Masum Türker ise Türkiye’nin herkesi kucaklayacak bir insana ihtiyaci oldugunu belirterek, “Hem bu dindar özelligi agir basan hem de Atatürk’e inanan bir kisinin bulunmasi gerekiyordu. Bakin birlikte kendisine destek vereceklerin beynindeki sorunu çözmeye kalkan bir kisi Cumhurbaskani seçildigi zaman herkesi kucaklar. Bizim herkesi kucaklayan adama ihtiyacimiz var.” diyerek, ilk turda Ekmeleddin Ihsanoglu’nun seçilmesi için herkesin sandiga gitmesi tavsiyesinde bulundu.