CHP GENEL BASKANI KILIÇDAROGLU’NUN RAMAZAN BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Ramazan Bayrami nedeniyle bir mesaj yayimladi.

Baskan Kiliçdaroglu’nun mesaji söyle; “Bayramlar; yüreklerin coskuyla attigi, yardimlasmanin, dayanismanin dostlugun ve kardesligin en samimi sekilde ortaya çiktigi, yasandigi günlerdir.

Ne yazik ki, Ramazan ayinda Islam cografyasinda, özelikle Gazze’de canlarini vermis, kanlari dökülmüs mazlumlar, öksüz kalmis, boynu bükülmüs çocuklar, evsiz, barksiz, yurtsuz kalmis çaresizler bu Ramazan bayramini da, bayram gibi kutlama mutlulugu ile sevincinden mahrumdur

Sinir komsularimizda ise, din iman adina, dine imana sigmayacak isler yapan, kafa kesen, camileri türbeleri yikan, mal can ve namus tanimayanlarin açtigi derin yaralarla bayrama girilmektedir.

Ortadogu’da ne yazik ki, milyonlarca insanin yasadigi can korkusu ve geçim sikintisi, bayram sevincinin önüne geçmis bulunmaktadir.

Üzülerek belirtmeliyim ki, bizi de derinden etkileyen bu olumsuzluklar nedeniyle, ülkemiz ve insanimiz buruk bir bayram yasamaktadir

Bir kez daha, Islam cografyasinda bir an önce akan kanin durmasi, dökülen göz yasinin dinmesi, huzur ve güvenin hakim olmasi için, basta yasama hakki olmak üzere insan hak ve özgürlüklerinden yana olan herkesi, vicdan sahibi sorumlulari, sorumluluklarinin geregini yerine getirmeye, bos laf üretmek, seyirci kalmak yerine üzerine düseni yapmaya çagiriyorum

Çünkü müslümanin müslümana kirdirilmadigi, insanin insana kiymadigi, basta çocuklar ile yaslilar olmak üzere, hiçbir kimsenin yataga aç girmedigi, kul ve yetim hakkinin yenmedigi, yalanin, riyanin hüküm sürmedigi, ekmegin ve emegin çalinmadigi, inancin siyasete alet edilmedigi, hakkin, hukukun, adaletin, esitligin esas alindigi, yoksullukla yolsuzlugun olmadigi insanca bir hayat sürmek, istisnasiz herkesin en dogal hakkidir.

Inaniyorum ki bayramlar ve bayramlasmalar bu haklarimizi kalici bir sekilde elde etmemizin de yolunu açacaktir. Çünkü, dahili ve harici her tür sorunlari asacak potansiyel ile birikime sahibiz.

Bu duygu ve düsüncelerle vatandaslarimizin ve Islam dünyasinin mübarek Ramazan Bayramini kutlar, saglik ve esenlikler dileklerimle sevgilerimi, saygilarimi sunarim.”

Kemal KILIÇDAROGLU

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Baskani