60 YILLIK FABRIKA YIKILIYOR

Çaycuma’da 60 yil önce Yurtbay Seramik Yönetim Kurulu Baskani Zeki Yurtbay tarafindan 32 dönümlük araziye kurulan Yurtbay Tugla Fabrikasi daha modernize bir fabrika kurmak adina yikiliyor.

Yerine daha modern makinelerle yeni bir fabrika yapilacagini ifade eden Yurtbay Seramik Yönetim Kurulu Baskani Zeki Yurtbay, “ 1950 yilinda tugla harmanciligi baslayip daha sonra 1955 yilinda tugla fabrikamizi kurduk. Farikamiz iki defa yangin geçirdi, iki defa firtinada yikildi. Her seye ragmen Türkiye’nin en gözde ve en modern tesislerinden bir tanesi oldu. Biliyorsunuz her sey insanlar gibi yaslaniyor. Yaslandikça da verim azaliyor. Dolayisiyla kar etmez hale geliyor. Kaç senedir fabrika kar etmiyor. Bizim bütün yatirimlarimizin anasi burasidir. 70li ve 80li yillarda çok güzel çalismis ve güzel paralar kazanilmistir. Buradan kazandigimiz paralarla diger fabrikalar yapilmistir. Bu fabrika 15 yildir para kazanmiyor. Para kazanmamasinin sebebi ise teknoloji olarak geride kalmis olmasi. Artik bu sartlarda devam edemeyecegi karari alarak, standart teknoloji satin alarak fabrika yeniden modernize ediliyor. Fabrikamizda 225 kisi yerine artik 50 kisi çalisacak. Daha verimli olacak ve daha kaliteli çalisacak. 2015 Mart ayinda yeni fabrikamizi üretime baslatmayi planliyoruz. Insallah planlarimiz tutar” diye konustu.

Yurtbay son olarak, Eskisehir’e 34 bin metre kare alana yeni seramik fabrikasinin kuruldugunu, insaatinin ise devam ettigini söyledi.