ZONGULDAK KÜÇÜLÜYOR

Zonguldak, tarihinin en sikintili dönemlerinden birini yasiyor.

Yillardir ülkesine, milletine deger yaratan, kaynak aktaran ve hakli olarak Emegin Baskenti sifatini kazanan Zonguldak, yaklasik 10 yildir sürekli küçülüyor ve göç veriyor.

Küçücük bir mahalle iken Türkiye’nin dört bir yanindan gelerek 3 il olacak kadar büyüttügümüz Zonguldak, bir kasabaya dönüstürülmek isteniyor. Emegin Baskenti Zonguldak’ta ilk kez emekli sayisi çalisan sayisini geçti.

Zonguldak’ta 150 bini askin emekli, 120 bin civarinda isçi, memur, esnaf, istege bagli sigorta ödeyen aktif sigortali vatandaslarimiz var.

Bölgemiz ekonomisine yön veren Türkiye Taskömürü Kurumu, tarihinin en düsük sayida isçisiyle, en düsük üretimini yapiyor. TTK küçülüyor.

Yeni sektörlere de yatirim yapilmiyor.

Birçok bölge müdürlüklerimiz kapatildi ve kapatilmaya devam ediyor.

Türkiye’yi karayollari, demiryollari, hava yollari agi ile örmekle övünen Hükümet, Zonguldak’a ulasimi kolaylastiracak yatirimlari yapmiyor.

Karinca hiziyla göstermelik çalismalar yapiliyor.

Ulasim sorunu olan bölgemize yatirimci gelmiyor.

Zonguldak bunu hak etmiyor.

Türkiye’de 81 il arasinda, devletin genel bütçesine verdigi katki kadar

Yatirim alamayan 12 il var ve bunlardan biri Zonguldak.

Evet, Zonguldak verdigi verginin karsiligi kadar yatirim alamiyor.

Zonguldak’tan aliyor, baska illere yatirim yapiyorlar. Bizim gençlerimiz oralara göç ederek çalismak zorunda kaliyor. 2002 yilindan bu yana Bakansiz birakilan Zonguldak, göz göre göre eritiliyor.

Ankara’dan Zonguldak’a geldigimizde Bolu sinirlarina kadar karayolu süper, Zonguldak Il sinirina girdigimizde Zonguldak’a kadar olan yollarimizin bazi bölümleri adeta trafik kazalarina davetiye çikarircasina bozuk.

Zonguldak’in Milletvekilleri bu yollardan defalarca gelip gitmelerine ragmen neden sessiz kalirlar?

Zonguldak’ta sosyal baris bozulursa Türkiye’de kimsenin huzuru kalmaz. Bugüne kadar Zonguldak’a yanlis yapanlar, Zonguldak’i yönetemeyenler, Türkiye’yi de yönetemiyorlar.