BASBAKAN ILE “ZONGULDAK” DEGERLENDIRMESI…

3-4 Mayis 2014 tarihinde Afyon’da gerçeklestirilen 22. Istisare ve Degerlendirme toplantisinda Basbakani Recep Tayyip Erdogan’in Milletvekilleri ile yaptigi kapali oturumunda Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupinar Zonguldak’in sorunlarini Basbakan’a aktardi. Basbakan Recep Tayyip Erdogan’a Zonguldak’ta yapimi devam eden projeler hakkinda bilgi aktardi. Zonguldak – Ankara, Zonguldak – Istanbul karayollarini tamamlanmasi, Zonguldak’ta yapimi devam eden Üzülmez ve Mithat pasa Tünellerinin devam eden çalismalari, TTK ’ya isçi alimi ve Devrek’te bulunan tabur arazisinde üniversite kurulmasi görüsmenin gündem maddeleri oldu.

Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupinar konu ile ilgili olarak yaptigi açiklamasinda; Bu konular hakkinda Sayin Basbakanimiza bilgilendirdik ve bu projelerin tamamlanmasi konusunda yardim talep ettik. Türkiye’nin en zor cografyasinda olmamizin dezavantaji ile yollarimizin çalismalari devam etmektedir. Dorukhan mevkiinden itibaren baslayacak olan sicak asfalt çalismalari bir an önce baslatilmasi, ayni sekilde Zonguldak- Eregli yolunda devam eden çalismalarin tamamlanmasi konusunda taleplerimizi ilettik. Devrek’te kapanan tabur arazisinin bir kismina üniversite yapilmasi ve buranin devri konusunda yine taleplerimizi ilettik. Zonguldak’in trafigini büyük ölçüde rahatlatacak olan Mithatpasa ve Üzülmez tünellerinin devam eden çalismalari hakkinda son bilgileri vererek, tamamlanmasi konusunda Basbakanimizi bilgilendirdik.

Bu görüsmede Basbakan Sayin Recep Tayyip Erdogan, konular ile bilgi notlarini alarak gerekli talimatlari Adalet Bakani Bekir Bozdag’a ve Ulastirma Bakani Lütfi Elvana verdi.