Ana Sayfa Özgeçmişim Latif Takipte Haber Arşivi Ziyaretçi Defteri İletişim Reklam
TSO BAŞKANI HALDUN HACIKULAOĞLU BASIN TOPLANTISI YAPTI

Devrek TSO Başkanı Haldun Hacıkulaoğlu yönetim kurulu Üyeleriyle birlikte Yaşam Park’ta bugün saat: 10.00’da basın toplantısı düzenledi.

Başkan Hacıkulaoğlu: “5174 Sayılı Kanun ile kurulan ve 4.maddede “Odalar; üyelerinin müşterek ihtiyaçlarını karşılamak, meslekî  faaliyetlerini kolaylaştırmak, mesleğin genel menfaatlere uygun olarak gelişmesini sağlamak, mensuplarının birbirleri ve halk ile olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hâkim kılmak üzere meslekî disiplin, ahlâk ve dayanışmayı korumak ve bu Kanunda yazılı hizmetler ile mevzuatla odalara verilen görevleri yerine getirmek amacıyla kurulan, tüzel kişiliğe sahip kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşlarıdır.” Şeklinde  yetki ve görevleri tanımlanmış olan Odamız, 2018 yılı çalışma döneminde seçilen Meclisi ve Yönetim Kurulu ile  birlikte ortaya koyduğu vizyon doğrultusunda Odamız personeli ile el ele vererek kanunda tarif edilen tüm  görevleri büyük bir başarıyla yerine getirmektedir.

Bir kısmı tüm dünyada yoğun bir şekilde hissedilen Covid-19 Pandemisinin kısıtlamaları ve olumsuzlukları  ile geçen bu dönemde, Odamızın büyümesi ve Üyelerimizin ali menfaatlerinin korunarak geliştirilmesi adına  çok başarılı işler yaptık. Bu anlamda; Tüm Dünyanın yenilenen endüstriyel, sektörel ve sosyal değişim- dönüşümlerine uygun eğitim, kurs ve eylemlerini başarıyla gerçekleştirdik.  Üyelerimizin en küçük sorunlarından bölgemizin ekonomisini ilgilendiren gelecek planlamalarına varıncaya  kadar her yerde vardık, çözümün bir parçası olduk.

Şöyle bir baktığımızda 2018 yılı seçimleriyle Yönetime geldiğimizde, neredeyse yetersiz seviyede olan Odamızın işlevselliği, öz varlıkları, öz kaynakları ve maddi yapısı; planlı çalışmalarımız, tasarruf politikamız, başarılı bütçe uygulamalarımız ile büyümüş ve Odamız her anlamda varlıklanmış ve değerlenmiştir. Mevcut Meclisimiz ve Yönetim Kurulumuz 2018 yılında ilk iş olarak; “ Huzur Hakkı” ve “Harcırah” almayı red  ederek; Yönetim Kurulu Başkanımızın görevlerini yerine getirirken yaptığı harcamalar dahil olmak üzere tüm harcamaları gönüllü olarak kendi ceplerinden yapma kararı almışlardır. Kaldı ki Oda ve Borsalarda  Başkan dahil hiçbir seçilmişin Maaş-Ücret alması kanunen mümkün değildir. Odamızın işlevselliğinin artması, İlçelerimizin şanına yakışır, bölgesel gücünün yükselmesi adına dört yıllık  stratejik plan yaparak; 5174 sayılı kanunun bize yüklediği, Üyelerimizin beklediği görev ve etkinlikleri hızla yapmaya başladık. Bu anlamda, İlimizdeki diğer dört Oda ile yapıcı, tamamlayıcı, kazan kazan esasına dayalı  işbirliği ve dostluk süreçlerini başarılı bir şekilde işlettik ve işletmeye devam ediyoruz. Görevlerimizi yerine  getirirken, tüm paydaşlarımızla olduğu gibi Devletimizin-Kamunun tüm Kurum ve oluşumlarıyla uyumlu,  başarılı ilişkiler kurduk. Özellikle İlçelerimizin Tarımsal Kalkınmasına katkı vererek, Devrek İlçe Tarım  Müdürlüğümüz ile ortak projeler ürettik. Odamızda “Tarımsal Üretim”lere yönelik eğitimler düzenlemenin yanı sıra üyelerimiz ve tarımla uğraşan vatandaşımızın birçok fuara iştirak etmesini sağladık. Üyelerine beş yıldızlı hizmet vermek anlamına gelen Akredite Oda ünvanına sahip olan Devrek Ticaret ve  Sanayi Odamız her yıl uluslararası kalite değerlendirme kuruluşları tarafından denetlenmekte ve bunun  sonucunda derecelendirilmektedir. Odamız biz göreve geldiğimizde C Sınıfı Akredite Oda iken, başarılı çalışmalarımız neticesinde B Sınıfı Akredite Oda olmaya hak kazanmış ve yükselen başarımız tescil edilmiştir.

Üyelerimizin hanesi olan Odamız Hizmet Binasının arsasına ilave olarak alınmış olan arsanın borcunu aksatmadan ödedik. Üyelerimize kolay erişim ve hızlı hizmet verebilmek adına; Odamıza yakışır güncel bir hizmet aracını Odamıza kazandırdık. Ağırlaşan hizmet koşulları ve iş gücü problemini çözmek üzere Odamızın personel sayısını artırıp,  İşlevselliğini çoğalttık.

Üyelerimizin Kamusal alanla iletişimini ve sorunlarının çözümünü kolaylaştırmak adına, Hizmet binamızda  açmış olduğumuz KOSGEB ve İŞKUR İrtibat bürolarını etkin olarak çalıştırmaya başladık. Özellikle; girişimci adaylarına Devletimizin sağladığı destekler konusunda yön gösterici ve geliştirici çalışmalar yaptık ve  yapmaya devam ediyoruz.

İlimizdeki diğer Odalar ile işbirliğimizin sonucunda; Bölgemizde sanayi ve ticaretin gelişmesini temel alan tüm yatırım planlamaları, endüstriyel faaliyetler, gelecek planlarının Bölgemiz lehine oluşması adına ortak toplantılar ve faaliyetlere özel önem verdik.

Tüm bunların yanında Bölgemizdeki tüm paydaşlarla üyelerimizin kaynaşması, bir akıl çemberi oluşturması  adına sosyo-kültürel faaliyetlerde de bulunduk. Bu anlamda öncelikle yurtdışı bağlantılı ticaret erbabımızın sorunlarının çözümü ve gelişimi olmak üzere; bilgi ve deneyim paylaşımı esaslı yurtdışında iki Oda ile yurt  içinde üç Oda ile “Kardeş Oda Protokolü” imzaladık, verimli başarılı çalışmalar yaptık, yapmaya devam  ediyoruz.

Belirlediğimiz vizyon çerçevesinde; hazırladığımız 2020-2023 Stratejik Planımızda; Bölgemizin Endüstriyel  geleceği başta olmak üzere; yöremiz ve İlçelerimizin çıkarına pek çok eğitim, toplantı, organizasyon ve oluşumlar yaptık. Bu anlamda çok başarılı projeleri hayata geçirdik.

Elbette; Üyelerimizin ve istihdam unsurlarının gelişimi, zenginleşmesi, işlerinin kolaylaşması, mesleki teknik  bilgilerinin artması önceliğimizdi. Bu önceliğimiz doğrultusunda çok yoğun kurslar açtık, eğitimler verdik.  Bir kısmı pandemi koşullarında online olmak üzere; 2018 yılından bu yana 46 adet üye eğitimi sağladık.

Bunların tümü hizmet binamızda gerçekleşti ve Üyelerimize; hijyen eğitimleri, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri, Dış Ticaret Eğitimleri, Pazarlama ve Satış Teknikleri ile E-Ticaret eğitimleri, Dijital Dönüşüm Eğitimleri, Devlet Destekleri ve Teşvik sistemleri Bilgilendirmeleri, Endüstri 4.0 Fırsatlar ve Tehditler Eğitimi,  BAKKA-KOSGEB-İŞKUR Destekleri bilgilendirmeleri başlıca olmak üzere pek çok etkinlik yapılmıştır. Bunun  yanında, Üyelerimizin iletişiminin gelişimine katkı verecek eğitimleri de ihmal etmedik. Üyelerimizin  sektörel ve ticari gelişimleri, yenilenen teknoloji ve ürünleri yerinde görmeleri adına 10 adet yurtiçi, 2 adet  yurt dışı fuar gezisi düzenledik. Pandemi koşullarında da özellikle 2020-2021 yıllarında sanal fuarlar düzenlemeyi ihmal etmedik.

İlçelerimizin ve Odamızın temsili noktasında çeşitli Lobi Faaliyetlerinde bulunduk. Bu çalışma döneminde  265 defa Lobi Faaliyeti kapsamlı seyahatte bulunduk. Bu faaliyetlerimizi Meclisimizin tüm üyeleri gönüllü  olarak gerçekleştirmişlerdir. Yönetim Kurulumuz, Diğer Oda ve Borsalarla müşterek olarak yapılan 110 adet toplantıya iştirak etmiştir.

Gelecek vizyonumuzda en değerli hedef olan Organize Sanayi Bölgesi için var gücümüzle çalıştık, yoğun bir mesai ile çalışmaya devam ediyoruz.

1990lı yıllarda ilk tohumları atılan ve çeşitli sebeplerle kesintiye uğrayan bu projemiz, 2018 yılında seçildiğimiz andan itibaren çok ciddi ve kararlı çalışmalar ile büyük bir ilerleme kaydetmiştir. Değerli Valilerimiz ile siyasetçilerimizin büyük destekleri ve Bakanlığımızın uygun görüşü sonucu 10.06.2022 tarihinde OSB’mizin yer seçimi kesinleşmiş ve müteşebbis heyeti oluşturularak Gökçebey Organize Sanayi  Bölgesi tescil aşamasına gelmiştir.

Bu başarıda, Meclis Üyelerimizin Yönetim Kurulumuzun fedakar çalışmaları ve gayretleri çok önemlidir.

Bunun yanında OSB için Üyelerimizden ve yurdun çeşitli yerlerinden ciddi yer talepleri olması bizi OSB’yi  destekleyecek yeni sanayi alanları oluşturmaya yöneltti. Çaydeğirmeni Beldemizde Çok Değerli Belediye  Başkanımızın da çalışmalarıyla 250 hektarlık bir alan belirledik ve çalışmalara başladık.

Yeni bir sanayi sitesi kurulması için bir kooperatif kurulmuş ve çalışmalar sürmektedir. Çaydeğirmeni Belediye Başkanımız ve Siyasetçilerimizin desteği ile sanayi alanımızın yanından akan ırmağın taşkın korumasının yapılması DSİ’nin yapım planına alınmış olup, çalışmalar hızla devam etmektedir. Bölgemizin geleceğinde çok önem arz eden Eko turizm amaçlı çalışmalara özel önem verdik. Yapmış olduğumuz Stratejik Plan çerçevesinde “İlçe Turizm Kurulu”nu oluşturduk. Odamızca “Devrek Eko Turizm Potansiyeli Eylem Planı” adında proje yapılmış olup, BAKKA tarafından destek almaya hak kazanmıştır.

Odalar Birliğimizin Coğrafi Ürünler ile ilgili desteklerini arkamıza alarak İlçelerimizin yerel yöresel ürünleri içerisinden coğrafi işaretli ürün sayısını artırmaya önem verdik. Gururumuz Devrek Bastonumuzun ve  yöresel yiyeceklerimizin tanıtımı ve gelişimi için pek çok etkinlikte bulunduk, fuara iştirak ettik.

2019 yılında Türk Patent ve Marka Kurumuna “Devrek Kireni, Kiren Ekşisi, Kiren Suyu, Kiren Reçeli, Kiren Şerbeti ve Kiren Marmelatı” için coğrafi işaret başvurusu yaptık. Müracaatlarımız sonucu; ilk etapta Devrek  Kireni coğrafi işareti tescil edilmiş olup, belgelendirme aşamasındadır.

Son dönemde gerekliliği ortaya çıkan Uyuşmazlık merkezlerine verdiğimiz önem sonucu hizmet binamızda  “Devrek Ticaret ve Sanayi Odası Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi”nin açılışını TOBB Başkanımız Sayın  M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirdik. Bu anlamda son dönemde sıklıkla Odamızı ziyaret  ederek bizlerle ve üyelerimizle istişareye, bilgi paylaşımına özel önem veren çok değerli TOBB Başkanımız  Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun bizlere gösterdiği ilgi ve destekten de şükranla bahsetmeliyiz. Ulaşım ve nakliye sektöründeki Üyelerimizin temel sorunlarından biri olan ve Ülkemizde çok az Odada  bulunan “Sayısal Takograf Kartı” verme yetkisini aldık.  Yönetim Kurulu Başkanımızın gayretleri ile Odamız, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimizin Milli Eğitim Bakanlığı ile yapmış olduğu “Eğitime Katkı Protokolü” kapsamında bir okul yapımına öncülük etmiştir. Bu anlamda Devrek İlçemiz Çaydeğirmeni Beldemizde bir adet Ana Okulu yapılması Milli Eğitim Bakanlığının 2022 yılı planlamasına alınmıştır. Ayrıca; Devrek METEM ve Devrek Çıraklık Merkezimiz ile yaptığımız protokoller çerçevesinde Üyelerimizin ihtiyacı olan sektörel işgücü eğitimine katkılarımız devam etmektedir.

Vizyonumuzun bir parçası olan İlimizdeki ekonomik çeşitliliği artırmak ve diğer Odalarla işbirliği içerisinde projeler gerçekleştirmek hedefimiz çerçevesinde; yapımı devam eden Filyos Liman ve Endüstri Bölgesinde Lojistik Üssü Projemizi Bakanlıklara kabul ettirdik. Ayrıca; Bölgemizin tarımsal gelişimi için çok değerli olan Sera OSB İnşaatı hızla devam etmektedir.

Karadenizimizin bölgemize ekonomik katkısını artırmak adına yapılan müşterek çalışmalar sonucunda “Karadeniz Somonu Yetiştiriciliği” için proje üretilmiş olup, Kıyı Emniyetince yer tespitleri yapılmıştır. Çok  yakın zamanda Karadeniz Somonu Üretimi yapılarak, yeni bir sektör ve ekonomik girdi sağlanacaktır.

Yukarda sayılan faaliyetlerimiz, çevrimiçi eğitim, çevrimiçi kurs ve fuar gezilerimiz ile yönetim kurulumuzun aktiviteleri aktif ve eksiksiz olarak Odamızın web sitesi ile sosyal medya platformlarında yayınlanmış ve  yerel basına da servis edilmiştir. Ayrıca Odamızın mail ve telefon mesaj (Toplu SMS) sistemi mevcut olup  aktif olarak kullanılarak her an üyelerimiz bilgilendirilmektedir. Birtakım çevrelerce özellikle sosyal  medyada, basında ve çeşitli ortamlarda kasıtlı olarak Organize Sanayi Bölgemizin tahsislerinin keyfi ve  menfi bir şekilde yapıldığı yönünde asılsız ithamlar ve iftira, yalan dolu bilgiler yayılmaktadır. OSB’mizde  henüz yer tahsisi yapılmamış olup, müteşebbis heyetin ilk toplantısı Zonguldak Valimizin başkanlığında 05  Ekim 2022 tarihinde yapılacaktır.

Seçim sürecinde Odamızın yönetimine talip olan birtakım kişilerin çeşitli beyanlarında ve kamuya açık alanlarda özellikle Odamızın tüm üyelerini ve özelde mevcut Meclis yapımızı küçümseyen, yok sayan, Odamızın Yönetimini sadece kendine hak olarak gören anlayışlarına ve ifadelerine şahit oluyoruz. Unutulmasın ki Odamızın her üyesi alnının teriyle çalışıp kazanç oluşturarak yaptığı cirolarıyla Odamız üyesi  olmaya hak kazanmıştır. Bu hak her üyemize seçme ve seçilme imkanı tanımaktadır. Söyledikleri ve  taraftarlarınca paylaşılan metinlerine bakıldığında Odamızın mevcut faaliyet ve çalışmalarını görmezden  gelerek, yok sayarak kendileri yeniden yapacakmış gibi beyan etmeleri olsa olsa yönetmeye talip oldukları  kuruma olan ilgisizliklerinden ve bilgisizliklerindendir. Odamızın Genç Girişimciler Kurulunda mevcut görevi için hiçbir katılım ve çalışması olmayan birinin yukarıda sayılan kazanım ve hizmetleri yok sayarak, insani  süreçleri alaya alan bir tavırla yeni bir sayfadan bahsetmesini de çok değerli üyelerimizin vicdanına bırakıyoruz.

Bu anlamda; bir kısım çevrelerin insaf sınırlarını zorlayan eleştirilerinin kendi ilgisizlik ve yetersizlikleri olduğunu belirtmek isteriz. Seçimlerimizin kurum geleneğimize yakışır bir anlayış ve demokratik bir yarış içerisinde geçmesini temenni eder, bu vesile ile tüm üyelerimize ve kamuoyuna sağlık dileklerimizi belirtir, saygı ve selamlarımızı sunarız.”dedi. Sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı ve toplantı sona erdi.

 

SİZDEN GELEN YORUMLAR
YORUM EKLE
Bu haber hakkında henüz yorum yapılmamış...

Ana Sayfa  ¦  Haber Tarihi: 28.09.2022  ¦  Yazdır  ¦  İzlenme (964)
© 2009 Latif AYDEMİR
--------------------------------------------------------------------------
Bugün Gelen Ziyaretçi: 1,599 | Toplam Ziyaretçi: 11,915,877 | Ip Adresiniz: 3.234.246.109 | Çözünürlülüğünüz:
Bu sizin sitemizi ziyaretinizdir.