Ana Sayfa Özgeçmişim Latif Takipte Haber Arşivi Ziyaretçi Defteri İletişim Reklam
CHP GÖKÇEBEY’DE KAYYUM TARTIŞMASI!!!

‘HAK, HUKUK VE ADALET’ ilkelerini benimsemekle kalmayıp onun mücadelesini vermek için Ankara’dan İstanbul’a binlerce partili ve partisiz vatandaşlarla yürüyen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU idi.

Türkiye’nin en köklü partisi CHP’dir.  İl ve İlçe örgütleri demokrasiye inanmış ve tüzüğü gereği kongrelerini demokratik şekilde yapmışlardır. Ve bu saatten sonrada yapacaklardır.

Türkiye’de birçok siyasi parti aktif görev yapmaktadır. Bu partilerde KAYYUM olabilir. Ancak CHP’de  böyle bir durum söz konusu bile olamaz. Hele ki; ‘HAK, HUKUK VE ADALET’ten’ bahsediyorsa   ‘KAYYUM’ asla olamaz…

***

Gelelim asıl konumuza:

CHP’nin Gökçebey İlçe Başkanı Murat MERDİVAN geçtiğimiz günlerde istifa etmişti.  Partinin tüzüğü gereği ilçe yönetimi toplanıp kendi aralarında yeni ilçe başkanı olarak Belediye Meclis Üyesi Mustafa UYAN’ı ilçe başkanı olarak seçmiş ve bu kararı posta yoluyla CHP Zonguldak İl Yönetimine göndermiş.

Buraya kadar yapılan her şey parti tüzüğüne uygun şekilde yapılmıştır. Ancak,CHP Zonguldak İl Başkanı Murat PULAT bunu  neden kabul etmiyor??? 

Tüzüğü kabul etmemekte ısrar eden CHP Zonguldak İl Başkanı Murat PULAT  çareyi neden KAYYUM atamakta buluyor???  

Hadi diyelim ki; Kayyum atadı! Atanan KAYYUM partiyi büyütecek mi?

Yoksa ‘az olsun benim olsun’ politikası mı benimsenecek???  

‘‘HAK, HUKUK VE ADALET’i ’benimseyen CHP Genel Başkanı Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU’na  Zonguldak İl Örgütü KAYYUM olayını nasıl izah edecek???

Peki, KILIÇDAROĞLU bu durumu kabul edecek mi? Nedenlerini sormayacak mı?

***

Hâlbuki CHP’nin ilkeleri ve tüzüğüne göre izlenecek yol belli…

Ülkemizin içinde bulunduğu durumu ele aldığımızda her an bir erken seçimle karşı karşıya  kalabiliriz. CHP Lideri KILIÇDAROĞLU’nun hemen hemen her konuşmasında; “Bizim tüm örgütlerimiz yapılacak erken seçime hazırdır.” mesajları verdiği bir anda Gökçebey’de parti içinde yaşanan iç kavgaları giderileceği yerde ‘KAYYUM’ atama tartışması CHP’ye hiç yakışmıyor mu???

 Ülkenin ve bölgenin çıkarlarımı önemli yoksa CHP Gökçebey İlçe Başkanlık KOLTUĞU mu çok önemli???

Ben CHP’liyim diyen kişi ve kişiler akıllarından KAYYUM kelimesini asla  geçirmemesi lazım diye düşünüyorum.

On bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayı içersinde bulunmaktayız. Önümüzde bir Ramazan Bayramı var. Bayramlar insanların birbirlerini sevdiği-saydığı ve küskünlüklerin giderildiği zamanlardır. Böyle geniş bir çerçevede davranmak var iken, ayrılık ve küskünlük niye???

Özellikle altını çizerek belirteyim ki; ATATÜRK’ün kurduğu CHP ve örgütlerinde iç kavgalarının yaşanmaması gerekir. Ama nerede. Maalesef  yıllardır yaşanıyor…

CHP Gökçebey’de yaşanan bu talihsiz olaylara CHP Zonguldak Milletvekilleri Ünal DEMİRTAŞ ve Deniz YAVUZYILMAZ  neden sessiz kalıyorlar? İşte bende bunu anlamış değilim.

19.04.2021 Pazartesi günü itibari ile  CHP Gökçebey İlçe Başkanlık sorunu bölünmeye ve küskünlüğe neden olmadan birlik ve beraberlik içerisinde çözülmelidir. İzleyim görelim. Bakalım neler olacak.

Sağlıcakla kalınız.

 

 

 

SİZDEN GELEN YORUMLAR
YORUM EKLE
Bu haber hakkında henüz yorum yapılmamış...

Ana Sayfa  ¦  Haber Tarihi: 19.04.2021  ¦  Yazdır  ¦  İzlenme (904)
© 2009 Latif AYDEMİR
--------------------------------------------------------------------------
Bugün Gelen Ziyaretçi: 490 | Toplam Ziyaretçi: 11,940,552 | Ip Adresiniz: 3.145.119.199 | Çözünürlülüğünüz:
Bu sizin sitemizi ziyaretinizdir.