Ana Sayfa Özgeçmişim Latif Takipte Haber Arşivi Ziyaretçi Defteri İletişim Reklam
Başkan Merdivan: “Tek Hedefimiz; CHP'yi İktidara Taşımak!”

CHP Gökçebey İlçe Başkanı Murat Merdivan ile özel röportaj yaptım.           Başkan Merdivan’a sorularımızı sorduk, acı ama gerçek samimi cevaplar verdi. 

 Her satırını merakla okuyacaksınız.

İşte Başkan Merdivan ile yaptığımız özel röportajımız.

Sayın Başkan Merdivan  kısaca kendinizi tanıtırmısınız?

- 1.Mayıs 1975 Gökçebey doğumluyum. İlköğretimimi Gökçebey’de tamamladıktan sonra Orta-lise ve Üniversite’yi İzmir’de tamamladım.  Kısa süreliğine Üniversite’de Öğretim görevlisi görevini yaptım. Örgütlenme uzmanı olarak DİSK- Sosyal-İş sendikasında örgütlenme uzmanı olarak 1988 yılında İzmir şubesi başkanlık görevini yaptım.  Sonraki süreçte Özel sektörlerde yönetici olarak çalıştım. Aynı zamanında yurt dışında İthalat ve İhracat işi ile birlikte ilçemizde de iki ayrı dükkânımız bulunmaktadır.

Sayın Başkan Merdivan  2019 yılında yapılan yerel seçimler aktif görev yaparak sahada seçim çalışmaları yaptınız. Bu süreçte olumlu ve olumsuz yaşadıklarınızı anlatırmısınız?

Gökçebey halkının seçim sürecinde ve sonrasında gerçekten bilinçli olarak hareket etmesi benim için gördüğüm en iyi siyasi tablo idi.  Olumsuz tarafına gelince, bilinçli seçmen kitlesine sahibiyiz. Bu doğrudur. Ancak bu durumu tam olarak ifade etmem gerekirse, ideolojik prensipler doğrultusunda karar veremeyen bir azınlıkta mevcuttur. Azınlık ifademin yanlış anlaşılmasını istemem. O yüzden bu konuyu açmak gerekiyor. İdeolojik anlamda farklı kararlar vererek diğer partilere oy veren arkadaşlarımız maalesef vardır. Ancak, bunun sorumlusu da bizleriz. Çünkü seçim süreci içerisinde bana göre  bizler bu arkadaşlara kendimizi yeterince ifade edemediğimizi düşünüyorum.

Sayın Başkan Merdivan İlçe başkanlık görev sürecinde yaptıklarınızdan bahsedermisiniz?

02.01.2020 yılında göreve geldim. Tam bir yıl bitti. Şahsım olarak ilçeye yeni geldiğimden partimizin eski çalışmalarına çok vakıf değildim.  Ancak benden önce çalışan arkadaşlarımız, ablalarımız, ağabeylerimiz, kardeşlerimiz kısaca tüm yoldaşlarımız  uzun yıllar  boyunca  bu partiye emek vermişler ve bizlere gurur duyacak miras bırakmışlar. Akabinde bayrağı onlardan devraldıktan sonra öncelikle tüm köylerimizi  ziyaretler gerçekleştirerek CHP’nin sadece seçim sürecinde değil, her daim halkımızla birlikte olacağımızı bir kez daha göstermiş olduk.

Bakacakke adı Belde Belediye Başkanımız Sayın Oktay Albuz ve belde yöneticilerimiz ile  birlikte gerek belde gerekse ilçe merkezi  ve köylerimizde güzel çalışmalara imza attık. Ayrıca, mevcut iktidarın yok etmeye çalıştığı Cumhuriyetimizin değerleri olan milli ve ulusal bayramlarımızı tüm engellemelere rağmen CHP ilçe başkanlığı olarak milli ve ulusal bayramlarımızı da kutladık.  Halkımızın bizimle paylaştığı sorunları gidermek adına örgüt olarak müdahale ederek ortadan kaldırdık.

Sayın Başkan Merdivan Pandemi sürecinde partinizin ve ilçe yönetimi olarak yaptığınız çalışmalar neler olmuştu ve Olmaya devam edecek mi?

 

Pandemi sürecinde, İl Genel Meclis Üyemiz, Belediye Meclis Üyelerimiz ve örgütümüzle birlikte üstümüze düşen her şeyi yaptığımızı şahsım olarak bilmekteyim ve yapmaya da devam edeceğiz. Özellikle belirteyim ki; iyilik ya da yardımlarımızı asla reklam aracı olarak kullanmıyoruz.  Biz şöyle biliriz ki, hayırseverlikte yada yardımlarımızda ‘Sağ Elin Verdiğini Sol El Bilmemeli.’ Biz büyüklerimizden böyle gördük ve bu yolda da devam edeceğiz.

 

Sayın Başkan Merdivan Partinizin Belediye Meclis Üyelerinizin çalışmalarından memnunmusunuz?

 

CHP Belediye Meclis Üyeleri benim göreve geldiğimde bir yıl önce seçilmiş arkadaşlarımızdır. Görev sürecinde izlediğimiz politika tamamen   Gökçebey menfaati  olan hizmetlerdir. CHP Belediye meclis Üyelerimiz ilçenin aleyhine olacak hiçbir kararın altına imza atmamışlardır. Bunun yanında Gökçebeyimizin menfaatine olacak, ilçe belediyemizi her daim ileriye götürecek tüm kararlara ve belediye hizmetlerine sonuna kadar destek olmaktadırlar.

Bazı esimlerin CHP  ve Belediye Meclis Üyelerimizi Belediye Başkanı ile karşı karşıya getirmeye çalışmaktadırlar. Ancak, herkes bilsin ki, bizler  ve Belediye Meclis Üyelerimiz kimsenin oyuna gelmeyiz. Belediyemizin ilçemizi ileriye taşıyacak her hizmet projelerine destek vereceğiz.

 

Sayın Başkan Merdivan Gökçebey’in temel sorunları nelerdir?

Bana göre herkes aynı şeyi söyleyecektir. İstihdam sorunu yani işsizlik. Bundan dolayı gençlerimiz her gecen başka illere göç ediyor. Bu sorunun çözümü çok basittir. 31. Mart’ta yapılan yerel seçimlerde CHP’nin vaat ettiği projelere bakmak yeterlidir.

Alt yapı sorunumuz var. Allah göstermesin şiddetli bir yağmurda ilçede esnaf diye bir şey kalmaz. Bununla ilgili önlem alınmadığını görüyoruz. Alt yapıda kullanılan boruların içinden fare geçemiyor, su nasıl geçecek? 

İlçe trafik düzenlemesinin doğru olmadığını düşünüyorum. Küçücük bir örnek verecek olursak, çamurlu köprüdeki yeni yapılan kavşak trafik kazasına davetiye çıkarıyor. Bu kadarda değil, İsmetpaşa caddesi çarşı merkezinden çamurlu köprüye kadar tek yönlü. Bu doğru değil.  Neymiş efendim, kararı ilçe trafik komisyonu varmış. Karar doğru olsa; ambulans çok acil hastası olduğunda çamurlu köprüden çarşıya ter yönde geliyor. Sadece buda değil, itfaiye de aynı şekilde. Birde her şeyi bir tarafa bırak ilçe trafik komisyonunda tavsiye kararı niteliğinde rapor yazan acil bir durumda emniyet araçları bile ters yönden gelmek zorunda kalıyor. Şimdi soruyorum, trafik düzenlemesi doğrumu? Yoksa değil mi?

İlçede yapılan inşaatlara gelince, yıllardır söylüyoruz, çarpık şehirleşmenin doğru olmayacağını.  Nasıl ki, geçmişte buranın muhtarı olan rahmeti Batur amcamızın çubukla  göstererek 50 yıl sonra Gökçebey büyük olacak, yollar geniş olmalı , inşaatlar düzenli olmalı diyerek kendine göre Zonguldak’ta  olmayan planı Gökçebey’e yapmıştı. Bizler şuan rahmetli Batur amcamızın elinde olan imkânların yüz katına sahip olmamıza rağmen onun yaptığını onda birini yapamadık. Yapmadığımız gibi onun yaptığını da koruyamadık. İlçede çarpık yapılaşma halen deva ediyor.

İstihdam sorunu OSB ile çözeceğimizi söylüyoruz. Ne güzel OSB kurulmasında emeği olanları kutlarım. Bu konuda bizlerinde katkısı var ise ne mutlu bizlere.  OSB ve Gökçebey şehir planlanması sanıyor musunuz ki  daha yeni. Bu konuda da rahmetli büyüklerimizi anmadan da geçemeyeceğiz. Gökçebey’in ilçe olması adına 40 yıllık partisinden istifa eden rahmetli Kamil Karademir,  OSB ve Şehir planlanmasında ciddi projeler yaratan merhum Saim Aydemir ve partimizin emektarı merhum ilçe başkanımız Ömer Başoğlu. Gökçebey için üç önemli isimdir. Bu değerli büyüklerimizin isimleri hiç yok olmayacak. Onar gibi Gökçebey için ciddi projelere samimiyetle imza atan siyasi partilerin temsilcileri de  unutulmayacaktır.

OSB’den sonra Gökçebey nasıl yapılanacak?  OSB ‘de sonra ilçe nüfusu çok fazla arttığında bu çarpık yapılaşma Gökçebey’in nüfusunu kaldıracak mı?  Bu çarpık trafik yönetimi o zaman doğru  bulunacak mı?

Mademki sorduk, cevaplarını da söylemek isterim.  Amerika’yı yeniden keşif etmeye gerek yok.  Rahmetli Saim Aydemir’in projelerine baksınlar. Rahmetli (parmaksız) Recep Akkaya’nın evini kamulaştırıp yol açarak  dere kenarından çamurlu köprüye kadar  tek yön. Çamurlu köprüden de ismetpaşa caddesinden çarşıya kadar tek yön projesi vardı. Geçmişteki ve bugün ki siyasetçi arkadaşlar bu projenin neden gerçekleşmediğini benden daha iyi biliyorlar.

Yine üzülerek belirtiyorum, Rahmetli Saim Aydemir ve Ömer Başoğlu döneminde Hastane, polis, Jandarma, toplu konutlar  aynı zamanında ilçenin ana yol ile ilgili projeleri vardı. Tabii ki siyasi dengeler değişti ve bu önemli projeler takip edilmediği gibi gündeme bile getirilmedi. Şayet bu önemli projeler gerçekleşebilseydi ilçe denildiğinde halkımızın aklına Çaycuma değil Gökçebey ismi gelirdi. Bu vesile ile rahmeti büyüklerimizi rahmet ve saygı ile anıyorum.

Sayın Başkan Merdivan Siyasette hedefiniz nedir?

Şahsım olarak hiçbir hedefim yok. İlçe başkanı olarak ilçeme katkım var ise ne mutlu bana. Asıl hedefim şudur. CHP’nin iktidara gelmesi için Örmeci’den,  Bakacakkadı’dan Yeşil Köye, Hacımusa, Herkime, tepe köye kadar örgütlenmek ve CHP’nin yollarını iktidara açmaktır.

Sayın Başkan Merdivan Genelde iktidar partisi ile yerelde de Belediye çalışmalarından memnunmusunuz?

Genelde iktidar partisinden memnun olsam, bugün CHP ilçe Başkanı olmazdım. İktidardan nasıl memnun olayım! Halkımız açlıktan kıvrılıyor, evine ekmek getiremiyor. Esnaf kan ağlıyor, tüm esnaflarımız borçtan kafasını kaldıramıyor. Dünyada ve Ülkemizde eşi ve benzeri olmayan liderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’e  ayyaş diyen iktidardan nasıl memnun olayım.

Birde utanmadan ağa babaları ayyaş der, yereldeki piyonlar  ise sözde Atatürkçüyüz görüntüsü vermek için bayramlarda Atatürk büstü dağıtıyorlar. Atatürkçü olmak demek büst dağıtmakla olmaz.

Cumhuriyetin ilk kurulduğu yıllarda savaştan çıkmış bir millet, Osmanlının borçlarını devir alan bir cumhuriyet vardı.  Büyük Önder Atatürk ve mirasçıları Osmanlının tüm borçlarını kapatmış, tüm yurdu birbirine bağlayan  sanayi var eden yollar yapmış, fabrika üreten fabrikalar yaparak Türkiye’mizi  dışarıya bağlı olmaktan çıkarmıştır. Ellerinde o büst ve bayrak dağıtan  buradaki piyonların kendilerine örnek aldığı bugün ki iktidar  ise  Cumhuriyetin değerleri olan  ve bizler için olmazsa olmaz tüm kurumları babalarının mallarıymış gibi yabancı sermayeye peşkeş çekmişlerdir. Tekrar soruyorum. Mevcut iktidar partisinin bu ihanetlerine rağmen nasıl memnun olayım.

Bu seferde ben sana bir soru sorayım.  Bir gazeteci olarak benim ağzımdan değilde kendi özgür iradenle Türkiye gerçekleri ile ilgili kendi düşüncelerini ifade edebiliyormusun? Hadi cevap verme, yine ben cevap vermek istiyorum. Kendini özgürce ifade etmeye çalışanlar kendi özgürlüklerinden mahrumlar. Kimileri mesleğini yapamıyor, ekmeğinden mahrum olmuşlar. Kimileride demir parmakların arkasında kendi özgürlüklerinden mahrumlar.

Gelelim yerele;

Belediyenin olumlu çalışmalarına destek vermek başka bir şey.  Belediye başkanını eleştirmek ve olumsuzlukları ifade etmek başka bir şey.

  • Belediye başkanın Ak Parti kucağından kalkması lazım. Örneğin, Belediye meclisinde Gökçebey’in zararına bulduğumuz şeylerle ilgili bizden destek alamadığını gördüğündeAk Partiye yanaşmayacak.
  • Söz değil, icraat lazım. Domuz ormanda halen kanayan yara. Okullar açılıyor. Kendisine defalarca ifade etmeme rağmen Anadolu lise yolu halen çamur içinde. İsteyen gidip bakabilir. Azıcık yağmur yağdığında lisenin bahçesinin her  tarafı çamur oluyor.sebebi ise önündeki yolun yapılmaması.
  • Gökçebey belediyesi borç batağında. Bu borcu temizlemek kolay değil ama zorda değil. İstihdam yaratacak aynı zamanda Gökçebey Belediyesinin ekonomisine katkı sağlayacak projeler var. Atla deve değil. Bu projeleri hayata geçirmek lazım.
  • Belediye çalışmıyor demiyorum. Belediye planlı, prensipli ve yeterince çalışmıyor diyorum. Biliyorum ki, belediye yönetimi isterse daha planlı ve daha sistemli çalışarak, belediye işçilerini daha verimli hale getirebilir. Daha az enerji ile daha fazla iş üretebilir.

 

 

   Sayın Başkan Merdivan Son olarak neler söylemek istersiniz?

Daha söylenecek çok şey varda  onları da önümüzdeki zamanlarda değiniriz. Bu röportaj için değer  verip yanıma gelerek sormuş olduğunuz soruların cevaplarını dinlediğiniz için teşekkür ederim.

Bizde, CHP Gökçebey İlçe Başkanı Sayın Murat Merdivan’a sorduğumuz sorulara samimi verdiğiniz cevaplardan dolayı teşekkür eder, siyasi ve ticari hayatınızda da başarılar dileriz.

 

SİZDEN GELEN YORUMLAR
YORUM EKLE
Bu haber hakkında henüz yorum yapılmamış...

Ana Sayfa  ¦  Haber Tarihi: 28.02.2021  ¦  Yazdır  ¦  İzlenme (950)
© 2009 Latif AYDEMİR
--------------------------------------------------------------------------
Bugün Gelen Ziyaretçi: 956 | Toplam Ziyaretçi: 11,914,246 | Ip Adresiniz: 44.192.132.66 | Çözünürlülüğünüz:
Bu sizin sitemizi ziyaretinizdir.