Ana Sayfa Özgeçmişim Latif Takipte Haber Arşivi Ziyaretçi Defteri İletişim Reklam
Hayali Olmayanın Hedefi Olmaz, Hedefi Olmayanın Hayatı Olmaz.

Ak  Parti  Gökçebey  İlçe  Başkanı  Erkan  Soner  Kodaman  ile             Gökçebey  üzerine  röportaj  yaptık.

Gökçebey  için  sorduğumuz  sorulara,  Başkan  Kodaman’ın  samimi cevapları:

 Röportaj: Latif Aydemir.

1-Kısaca kendinizi tanıyabilir miyiz?

-Erkan Soner KODAMAN: 1983 yılı Gökçebey doğumluyum. Evli 3 çocuk babasıyım. İlk orta ve lise öğrenimimi Gökçebey’de tamamladım. Bülent Ecevit Üniversitesi halkla ilişkiler mezunuyum. Anadolu Üniversitesi Adalet İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesinde öğrenim hayatıma devam etmekteyim. Ak Parti siyaset akademisi mezunuyum. Gökçebey belediyesi Meclis üyesiyim. Belediye Encümeniyim. Belediye Meclisi Ak Parti Grup Başkanıyım. ZONCEB Belediyeler Birliği üyesiyim. Kızılay İlçe Koordinatörlüğü görevini yürüttüm. Özellikle pandemi sürecinde kıymetli Gökçebey halkının elimizden geldiğince yanlarında bulunduk. İlçemizde ailecek elli yılı aşkın süredir ticaretle uğraşmaktayız. Temel felsefemiz Gökçebey’de kazanıp Gökçebey’lilerle harcamaktır. Yıllardır da bu düsturla ilçemizde hayatımıza devam etmekteyiz.

 

2-Yaptığınız ilçe kongresinde çalışma ekibinizi belirlemede nelerle dikkat ettiniz, herhangi bir kriter belirlediniz mi?

 - Ekibi oluştururken en önemli kriterimiz, seçtiğimiz kişilerin zamanını enerjisini ve bilgi birikimini Gökçebey için harcayacak kişilerden oluşmasına dikkat etmek oldu. Ekip üyelerinin Gökçebey'den kopuk olmaması, ilçeyi ve halkı tanıması ve sorunları bilmesi ve çözüm getirebilecek kişiler olmasını istedik. Ekip üyelerinin birbirlerini tamamlayacağı nitelikte olmasına dikkat ettik.

 

3-Gökçebey AK Parti İlçe Başkanı olarak nasıl bir yol haritası çizeceksiniz, bu süreçte sizi neler bekliyor, bu konuda düşüncelerinizi alabilirmiyiz?

- Gökçebey’imizi daha da yaşanabilir kılmak, hayatları kolaylaştırmak amacıyla, toplumsal değerlere saygılı, sorumluluk bilinci içinde, tarafsız bir anlayışla var gu¨cu¨mu¨zle çalışmaya devam ediyoruz. Ak Parti ilçe başkanı olduğum günden bu güne pandemi müsaade ettiği sürece insanlara birebir temas ederek çalışma yolu belirledik. Sorunları yerinde görerek, inceleyerek çözme yoluma gittik. Bundan sonraki süreçte vekillerimize il başkanımızla ilçe kadın kolları gençlik kolları ve ana kademe yönetimlerimizle istişare halinde, ilçemizde bulunan sivil toplum örgütleri ve merkezi yönetimimizle koordineli halde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Özellikle şunu ifade etmek isterim ki ilçemizde sen ben ayrımı gütmeden ilçemizi daima ileri taşıma gayreti içerisinde olacağız ve taşıyacağız.

 

4-Gökçebey düzenine baktığımızda herkesin kendine göre bir çabası olduğunu görüyoruz, Gökçebey için en büyük hayaliniz nedir, Gökçebey’de ne gerçekleştirmek istersiniz?

- Çok güzel bir noktaya değinmişsiniz bu soruda. Evet, bugüne kadar diğer partilere ve kişilere baktığımızda hep kendine göre çabası olduğunu görmekteyiz. Benim bu yola çıkmamda ki en büyük amaç buydu. Gerçekten Gökçebey için neler yapabiliriz? Eskiden ilçemiz hem nüfus hem de yoğunluk anlamında daha cazibeliydi. İlçemize tekrar bugünleri yaşatabilmek için, ilçemize katma değeri yüksek yatırımlar getirebilmek ve bunun içinde ancak "Merkezi Hükümet" desteği ile yapılabilecek Organize Sanayiyi hayata geçirebilmeyi istiyorum ve çok yakında bu konu ile ilgili kamuoyuna açıklamada bulunacağım. Şu anda çalışmalarımız İl başkanımız ve Kıymetli vekillerimizle birlikte devam etmektedir. İnanıyorum ki OSB faaliyete geçirdiğimizde ilçede tarih o gün dönmüş olacaktır ve ilçemizin coğrafi konumunu da değerlendirerek ilçemizi tarihi ve kültürel anlamda Filyos Projesi ile beraber Batı Karadeniz’in cazibe merkezi haline getirmeyi hayal ediyorum ve bunu gerçekleştireceğime de inanıyorum. Bu sorunuzu da çok sevdiğim bir sözle bitirmek istiyorum “Hayali Olmayanın Hedefi Olmaz, Hedefi Olmayanın Hayatı Olmaz".

 

 5- 2. yıllık aktif siyaset içeririndesiniz, sizce siyaset nedir ve siyaset hayatınızın neresindedir?

-Siyaset kelimesinin kökü Arapça “siyasa”dan gelir ve yönetmek, eğitmek, yetiştirmek anlamına gelir. Osmanlı geleneğinde siyaset bir yandan erdemli bir toplum oluşturmak için idare etme (yönetme) sanatı ile ilgiliyken diğer yandan devletin ve halkın çıkarlarını gözetmeyi ifade ediyordu. Bence de siyasetin esas anlamı budur. Ayrıca siyaset çatışma halinde düşüncelerin uzlaştırılmasıdır. Bende Ak Parti Gökçebey İlçe Başkanı olarak, öncelikle toplumdaki ayrışma, kutuplaşmayı azaltmaya çalışıp, devlet imkânlarını ilçemizin daha iyi yönetilmesine ve kullanılmasını istiyorum. Siyasette geçirdiğiniz süreden ziyade, bu süre zarfında olduğunuz ilçeye neler kattığınız önemlidir. 2 yıl aktif siyaset olsa bile, yıllarca teşkilatlarda görev almış ve içinden gelmiş birisiyim. İlçe Meclis Üyeliği ve akabinde İlçe Başkanlığım sürecinde yaptıklarım ve yapmaya çalıştıklarım gözler önündedir. Dün olduğu gibi yarında tüm imkânları liyakatli bir şekilde ilçemiz için kullanacağım. Siyaset hayatımın tam kalbindedir. Siyasi kalbim de Gökçebey sevdamdır.

 

6- Gökçebey sorunları noktasında nerdesiniz, bütün sorunlara vakıf mısınız, Merkez yönetimle bu sorunları istişare ediyor musunuz?

-Yönetimimizle birlikte ilçe sorunları kapsamında yaptığımız toplantılar neticesinde; ilçe merkezi, Bakacakkadı beldesi ve köyler olmak üzere 3 farklı şema oluşturup, parça bütün ilkesini göz önünde bulundurarak, ilçe sınırlarının tümünü kapsayacak şekilde bir çalışma sistemi geliştirmenin daha etkili olacağı kanısına vardık. Ardından yönetimimizde görevli arkadaşlarla birlikte koordineli bir şekilde köy-köy, mahalle-mahalle gerekirse vatandaşların evlerine kadar gidip sorunları dinledik ve bunlarla ilgili çalışmalarımızı büyük oranda tamamlayıp, tabi ki bu konuyu merkezi hükümetimizin bilgi ve desteğiyle çözüme kavuşturduk.

 

7-Son olarak sizi sevenlere ve halka söylemek istediğiniz?

- Gökçebey rahat olsun huzurlu olsun Gökçebeyin geleceği emin ellerde.. En büyük hedefimiz emaneten verdiğimiz belediyemizi geri alıp tüm Gökçebeye ve Gökçebeylilere hakettiği hizmeti ve değeri kazandırmak. Bizler ilçe menfaatine olan tüm kararların arkasındayız asla kin,nefret yada acizlik politikası yapmayacağız. İlçemizde merkezi hükümet destekli yapılan projeler Orta okulu inşaatı, 2. Etap toki, gençlik merkezi, dere ıslah çalışmaları ve olmazsa olmazımız OSB projesi çalışmalarımız hız kesmeden devam etmektedir. Her daim milli iradeye saygı duyduk ve duyacağız. Bizim inandığımız bir yol var bu yolda siyasi görüşü ve dünya görüşü her ne olursa olsun herkesi yanımızda görmek bizlere onur ve gurur verir. Biz Gökçebey olarak birlikte olursak güçlüyüz. Bu duygu ve düşüncelerle öncelikle Gökçebey halkımızı saygı ve sevgiyle selamlıyor, bugüne kadar yapılmış olan hizmetler de başta Cumhurbaşkanımız Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’a İl Başkanımıza birbirinden kıymetli Ak Parti Milletvekillerimize bugüne kadar partimizin’de görev almış İlçe başkanları, Kadın kolları başkanları, Gençlik kolları başkanları nezninde yönetim kurulu üyelerini il genel Meclis üyemize önceki dönem il genel Meclis üyelerimize tüm Gökçebey halkımız adına Şükran ve minnetlerimi sunarım. Gökçebey İçin İnandığımız Yolda Durmak Yok Yola Devam.

 

 

SİZDEN GELEN YORUMLAR
YORUM EKLE
Bu haber hakkında henüz yorum yapılmamış...

Ana Sayfa  ¦  Haber Tarihi: 24.12.2020  ¦  Yazdır  ¦  İzlenme (995)
© 2009 Latif AYDEMİR
--------------------------------------------------------------------------
Bugün Gelen Ziyaretçi: 152 | Toplam Ziyaretçi: 11,950,023 | Ip Adresiniz: 18.222.117.109 | Çözünürlülüğünüz:
Bu sizin sitemizi ziyaretinizdir.