Ana Sayfa Özgeçmişim Latif Takipte Haber Arşivi Ziyaretçi Defteri İletişim Reklam
VETERİNER HEKİM SAĞLAM ANLATTI DİNLEDİK.

Gökçebey Belediyesi Veteriner Hekimi Fuat Sağlam ile sohbet ettik.

Son günlerde Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi ile ilgili sosyal medya üzerinde yayınlan Fotoğraf ve video konusunun gerçeğini Veteriner Hekimi Sağlam’dan dinledik.

Sağlam: Gökçebey Belediyemize ait 150 Can Dostu kapasiteli Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde 1 Veteriner Hekim Fuat Sağlam ile barınak temizlik işlerine bakan bir personel olarak görev yapılıyor.

Sosyal medya üzerinde olumsuz bir şeklide çıkan fotoğraf ve videolar anlık bir görüntü olup, Merkezimizin temizliği, sahipsiz köpeklerin toplaması işi personelimizin tarafından gün aşırı yapılmaktadır. Söz konusu video ve görüntüler temizlik yapılmadan hemen önce kayıt altına alınmış ve sosyal medyada paylaşılmıştır. Görüntüler üzerine Valimiz Sayın Erdoğan Bektaş, İlçe Kaymakamımız Sayın Oğuzhan Erdi Atak ve Belediye Başkanımız Sayın Vedat Öztürk, tarafından Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezinde denetim ve incelemeler yapılmış olup haberlerde bahsedildiği gibi herhangi bir olumsuzluk olmadığı tespit edilmiştir.

Merkezimizde Can Dostlarının beslenmeleri, tedavi ve ameliyatları belediyemiz ile hayvan severlerin destekleriyle yapılmakta olup, tedavileri bizzat yapıyoruz. 

Bugüne kadar 50’ nin üzerinde kırık ameliyatı yapılmıştır.

Gerek uyuz, egzama, gerekse mantar deri hastalıklarından vural ve bakteriyel enjeksiyonlarından bizzat tüm tıbbi tedavileri yine Veteriner Hekimimiz tarafından yapılmaktadır.

Çok ağır bacak, kol uzuvlarının kaybında ayak ve kolları ampule edilerek yaşam boyunca 3 bacaklı olarak merkezimizde 13 can dostunun tedavileri yapılmış olup, tedavileri uzun süren can dostlarına barınağımızda iyileşinceye kadar bakımlarına devam edilmektedir.

Merkezimizde 47 köpek, 23 kedi can dostu over histerektomi ameliyatı yapılarak (kısırlaştırma) tedavileri sonucu alındıkları yerlere bırakılmıştır. Sağlığına kavuşan, sahiplendirilemeyen can dostları 5199 sayılı hayvan hakları kanunu gereği yaşam alanlarına geri bırakılmaktadır.

SEVİNDİRİCİ BİR TELEFON!

Belediyesi Veteriner Hekimi Fuat Sağlam sözlerini tamamlamak üzere iken telefonumuz çaldı.

Gökçebey’de hayırseverliği ile tanılan genç iş adamı aradı.  Veteriner hekimi Sağlam ile görüştüğümüz Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi ile ilgili sosyal medya üzerinde yayınlan Fotoğraf ve video konusu üzerine bilgi istedi. Ve dedim ki tam zamanında aradın, Veteriner hekimi Sağlam’ı veriyorum o tedaylı bilgi verir dedim. Görüştüler. Sokak Hayvanları için gerekli yardımın yapacağının sözünü aldı.  Hayırsever genç işadamı ismi bizde kalsın, sokak hayvanlarına gösterdiği duyarlılığından dolayı teşekkür ediyoruz. Ayrıca Veteriner Hekim Fuat Sağlam’ın sokak hayvanları konusunda yaptığı ayrıntılı açıklamalarından dolayı teşekkür ediyor ve çalışmalarında başarılar dileriz.

 

SİZDEN GELEN YORUMLAR
YORUM EKLE
Bu haber hakkında henüz yorum yapılmamış...

Ana Sayfa  ¦  Haber Tarihi: 28.01.2020  ¦  Yazdır  ¦  İzlenme (1107)
© 2009 Latif AYDEMİR
--------------------------------------------------------------------------
Bugün Gelen Ziyaretçi: 1,572 | Toplam Ziyaretçi: 11,915,850 | Ip Adresiniz: 3.229.123.80 | Çözünürlülüğünüz:
Bu sizin sitemizi ziyaretinizdir.