Ana Sayfa Özgeçmişim Latif Takipte Haber Arşivi Ziyaretçi Defteri İletişim Reklam
KAYMAKAM ATAK: 2020 YILI GÖKÇEBEY İÇİN HİZMET YILI OLACAK

Gökçebey Kaymakamı Sayın Oğuzhan Erdi  Atak ile röportaj yaptık. 

Yeni Kaymakamımız hakkında merak edilen sorulara cevap aradık.                   

İşte Yeni Kaymakam  Atak ile yapılan ilk röportajımız:

L. Aydemir : Kısaca kendinizden bahseder misiniz?

 

Kaymakam Atak:  20.05.1992 yılında Erzurum Şenkaya’ da doğdum,  İlköğretimimi Erzurum Şenkaya Akşar’ da, Ortaöğretimimi Erzurum Oltu Lisesinde, Lisans eğitimimi Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde tamamladım.
2016 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından açılan 105. Dönem Kaymakamlık Sınavını kazanarak Mülki İdare Amirliğine intisap ettim.

Şanlıurfa Kaymakam Adayı olarak sırasıyla; Şanlıurfa’da İl Merkez Stajımı, Gaziantep Nizip’ te ve Giresun Tirebolu’ da Kaymakam Refikliği Stajlarını tamamladım.

İçişleri Bakanlığı kararıyla Giresun Piraziz’ de Kaymakam Vekili olarak 8 ay görev yaptıktan sonra, yabancı dil eğitimi için Ankara’ da görevlendirildim.

Yabacı dil eğitiminin ardından 8 ay süreyle İngiltere’ nin Liverpool şehrinde “University of Liverpool”  da çeşitli eğitimler aldım.  105. Dönem Kaymakamlık Kursunu başarıyla bitirerek 25.10.2019 tarihinde Gökçebey İlçe Kaymakamı olarak atanmış olup, 26.10.2019 tarihinde görevime başladım.

İyi derece İngilizce dili bilmekteyim, evli ve 1 çocuk babasıyım.

 

L.Aydemir : Gökçebey’e ilk atandığınızda Sizde nasıl bir duygu oluştu? 

 

Kaymakam Atak: Gökçebey’e ilk atandığımda gerçekten çok mutlu oldum. Daha önce ziyaret ettiğim bir yer değildi. Ancak Gökçebey’li olan dönem arkadaşım ile  daha önce Gökçebey’le  ilgili sohbetlerimiz olmuştu. Kuradan Gökçebey’i çekince özellikle coğrafi konumuyla ilgili mutlu olmuştum.   Gökçebey’in insanlarını tanıdıktan sonra buraya olan sevgim ve çalışma hevesim arttı.   Burada hizmet etme hazzına eriştiğim için şükrediyorum.

 

L. Aydemir: Gökçebey’in en büyük sorunlarından biri olan  İşsizlik ve  göç konularında  neler düşünüyorsunuz?

 

Kaymakam Atak:  Gökçebey’de İşsizlik ve göç hakkında şunları söyleyebilirim; Bölgemizin genç nüfus olarak en önemli sorunlarından birisi göç problemimiz. Bunun nedenleri arasında işsizlik konusunu görüyoruz, tabi burada işsizliği değerlendirirken beklentileri de ortaya koymak gerekiyor.  Bir vatandaşımız var, üniversite mezunu ve mezuniyeti ile alakalı bir meslek seçmek istiyor.  Kamu veya özel sektör de beklentilerini bulamamış veya farklı iş kollarına yönelmek istemiyor. Bu durum işsizliğin meydana gelmesinde önemli bir etken.   Ayrıca en önemli hususlardan birisi toprak ve üretim faktörü. Vatandaşlarımız maalesef kulaktan dolma bilgilerle tarımsal üretimden ve hayvancılıktan uzaklaşmayı tercih ediyor. Oysaki devletimizin sunduğu binlerce olanak var ve ne yazık ki vatandaşlarımız bereketli ve bol kazançlı olan tarım ve hayvancılığa yönelmiyorlar.  Burada bizlere düşen, vatandaşlarımıza özellikle genç nüfusumuza üretim ile ilgili  ışık tutmak ve onları yönlendirmek. Tarım müdürlüğümüz vasıtasıyla hazırlık aşamasında olduğumuz tarım projelerimiz var.  İnşallah hızlı bir şekilde aşama kaydedip Gökçebey’imizin hizmetine sunacağız.  Ayrıca gençlik ve doğa kampı çalışmalarımız sürüyor.  Bu projemiz de Gökçebey  için büyük bir kazanım olacak.  Gençlik ve Spor Bakanımızın ilçemize kazandıracağı birçok yatırım olacak ve bunlar Gökçebey’in önemli ihtiyaçları.

 

 

Bu ihtiyaçlar en kısa zaman içerisinde  giderilmiş olacak.  Bir diğer konu  ise, Sayın Valimiz Erdoğan Bektaş’ın üzerinde yoğun mesai harcadığı Gökçebey OSB.  Gökçebey’in işsizlik sorununun  bir nebze de  olsa ortadan kaldıracak olması,  bölgemizin markalaşması, maddi ve manevi olarak ilçemize ciddi katkıları olacak olması hasebiyle tüm dinamiklerimizle OSB’nin  kurulması için ciddi mesai harcayıp çalışmalarımızı yürüteceğiz.  Bunun haricinde, Halk Eğitim Merkezi üzerinden özellikle Kadınlara yönelik istihdam projelerimizi önümüzdeki süreçte hayata geçireceğiz.  Bu ve benzeri birçok projemizi sağlam adımlarla oluşturup vatandaşlarımıza sunacağız.

 

 L.Aydemir : Köy gezilerine önem verdiğinizi biliyoruz, köylerimizin ilçeye bağlantıları nasıl? Yeterince hizmet alıyorlar mı?

 

Kaymakam Atak:  Köy gezilerimiz bizim için önemli.  Göreve başladığımda ilk olarak köylerimizi ziyaret edip vatandaşlarımızla tanıştık,  onlarla hasbıhal ettik, taleplerini beklentilerini dinledik ve yol kanalizasyon harici taleplerin %85-90 civarını karşıladık. Yol ve kanalizasyon taleplerini ise bu yıl ki programımızla yerine getireceğiz.  Bu yıl özellikle yol ve kanalizasyon konusunda ciddi hizmet vereceğiz. Programımızı buna göre hazırladık ve yaklaşık 12-15 km arası beton asfalt çalışması,  20’ ye yakın kanalizasyon şebekesi döşeyerek vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.

 

L.Aydemir: İlçemizdeki eğitim-sağlık ve spor konularındaki düşüncelerinizi kısaca anlatırmısınız?

 

Kaymakam Atak:  İlçemizdeki eğitim ile olarak,  Gökçebey Ortaokulu yapımı şuan ihale aşamasında.  Yapımı tamamlanana kadar eski devlet hastanesinde eğitim öğretim devam edecek. 

Yine Karapınar köyümüzde ki okul binamızın çatısının onarımını tamamladık.  Ayrıca okullarımızda ki ihtiyaçları büyük oranda gideriyoruz.  Bunlar fiziki koşullar.

Öğrencilerimize yönelik başlattığımız ve başlatacağımız onlarca projemiz var ve hepsi değer katacak projeler.  Bunlara uzun uzun değinmek oldukça zaman alır.  Ancak şunu belirtmek isterim ki biz öğrencilerimizi geleceğimiz olarak görüyor ve geleceğimizi bugünden şekillendirmek gibi bir fırsatımız olduğunu düşünüyoruz. Attığımız her adım geleceğimize atılan bir adımdır,  buna göre düşünerek hareket ediyoruz.

 

Sağlık konusunda hastanemiz yeni yapıldı. Gökçebey’imize hizmet veriyor ve hizmet standartlarını zamanla artıracağız.

Spor hususunda belirtmiş olduğum,  özellikle Gençlik ve Doğa kampı projemiz ilçemize her açıdan renk ve değer katacak.  İlçemizin tanıtımı konusunda büyük önem taşıyor.  Ayrıca esnaflarımıza da hareketlilik katacak bir proje.  Bunun haricinde ilçe stadyumu,  kapalı spor salonu ve gençlik merkezi çalışmamız devam ediyor. Bunlar da yapılınca ilçemizin gençlerinin sportif ve sosyal faaliyet imkânları ciddi oranda artacak. Vatanını en çok seven işini en iyi yapandır.

 

SİZDEN GELEN YORUMLAR
YORUM EKLE
Bu haber hakkında henüz yorum yapılmamış...

Ana Sayfa  ¦  Haber Tarihi: 27.01.2020  ¦  Yazdır  ¦  İzlenme (1542)
© 2009 Latif AYDEMİR
--------------------------------------------------------------------------
Bugün Gelen Ziyaretçi: 629 | Toplam Ziyaretçi: 11,949,435 | Ip Adresiniz: 18.216.190.167 | Çözünürlülüğünüz:
Bu sizin sitemizi ziyaretinizdir.