Ana Sayfa Özgeçmişim Latif Takipte Haber Arşivi Ziyaretçi Defteri İletişim Reklam
GÖKÇEBEY’DE CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Cumhuriyetin kuruluşunun 96. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Gökçebey’de de coşku içinde geçti.

Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinliklerine; Gökçebey Kaymakamı Oğuzhan Erdi Atak , Belediye Başkanı Vedat Öztürk, Bakacakkadı Belediye Başkanı Oktay albuz, Gökçebey İlçe Jandarma Komutanı Emre Arslan, İlçe Emniyet Amiri Hasan Bektaş, Siyasi Partilerin ilçe temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri, Gaziler, Sivil Toplum Örgütlerin temsilcileri, öğretmenler Öğrenciler ve bazı(!) Daire amirleri ve ilçe halkı katıldı.

Gökçebey Kaymakamı Oğuzhan Erdi Atak ve İlçe Belediye Başkanı Vedat Öztürk tarafından öğrencilerin ve halkın Cumhuriyet Bayramı Kutlandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla Cumhuriyetin kuruluşunun 96. yıldönümü kutlama etkinliklerine başlandı.

Günün anlamını içeren konuşmayı Gökçebey kaymakamı Oğuzhan Erdi Atak yaptı.

Kaymakam atak konuşmasında;” Cumhuriyetimizin ilanının 96. Yıldönümünü Milletçe büyük bir gurur ve coşku içinde kutladığımız bu anlamlı günde öncelikle tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyor, sizlere sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Bilindiği gibi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde tüm imkansızlıklara rağmen, büyük bir inanç ve kararlıkla yürütülen Kurtuluş Savaşımız, tarihte eşine az rastlanır bir zaferle sonuçlanmıştır. Ve bu zafer, Cumhuriyet’le taçlandırılarak, tarihimizin en büyük dönüm noktalarından birini teşkil etmektedir. Cumhuriyet rejimi; Hukukun üstünlüğü ilkesine dayanan demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletini gerçekleştirme inancının temel dayanağı olmuştur.

Millet egemenliğine dayanan Cumhuriyet iradesi, Türkiye Cumhuriyet’ine vatandaşlık bağı olan herkese fert olma hakkını vermiş ve sorumluluğunu yüklemiştir.

İnsanı ön planda tutan bu anlayışla, devletin ve toplumun geleceğinden kendini sorumlu tutma şuuru geliştirilmiş, insanlığın ortak değeri olan medeniyetin gelişimine büyük katkılar sağlamıştır.

Kısaca; Cumhuriyet, Türk insanın ufkunu açmış, yaratıcı gücünü ortaya çıkarmış; O’nu modern dünyanın kavram ve değerleriyle tanıştırmıştır. Türk Milleti, modern dünyanın bir üyesi olmanın haklı onurunu tatmıi; devletimiz gelişen ve kalkınan bir “ dünya devleti” olmanın kıvancına erişmiştir.

Millet olarak bugün bunun haklı guru ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bunun içindir ki; Cumhuriyetimizin ilanın yıldönümleri olan Cumhuriyet Bayramlarını her yıl yurtta büyük bir coşkuyla kutluyoruz.

Ülkemizin günümüz dünyasında daha fazla söz sahibi olabilmesi için dünyadaki gelişme ve değişimleri iyi tahlil etmemiz, bizi tek millet, tek devlet, tek vatan yapan yüksek değerlerimize sahip çıkmaya ve bu değerleri yüceltmeye devam etmeliyiz. Milli birlik ve sosyal dayanışma ruhu içinde birbirimize kenetlenerek; beraberlik ve dayanışmamızı sürdürmeliyiz.

Üzerinde bulunduğumuz coğrafya tarihin her döneminde politik, stratejik ve ekonomik cazibe merkezi olmuştur. Bu nedenle zorlu bir coğrafya olarak bilinmektedir. Yaşadığımız bu zorlu coğrafyada var olabilmenin, büyümenin, güçlü ve mutlu olabilmenin temel koşulu birlik ve beraberlik bilincine sahip olmaktır. Aziz milletimizin gücünü ve bekasını sağlayan enerjisini birlik, beraberlik ve kardeşliğinden almaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin 96.Kuruluş yıldönümünü bir kez daha kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan aziz şahitlerimizi ve kahraman gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.

Cumhuriyetimizin 96. Kuruluş yıldönümü kutlu olsun.” Diye konuştu.

Müzik Korası, şiirler ve çeşitli sportif etkinliklerde derece giren öğrencilere hediyeleri verildi. Tören geçidi ile sona erdi.

 

SİZDEN GELEN YORUMLAR
YORUM EKLE
Bu haber hakkında henüz yorum yapılmamış...

Ana Sayfa  ¦  Haber Tarihi: 30.10.2019  ¦  Yazdır  ¦  İzlenme (1294)
© 2009 Latif AYDEMİR
--------------------------------------------------------------------------
Bugün Gelen Ziyaretçi: 865 | Toplam Ziyaretçi: 11,914,155 | Ip Adresiniz: 54.208.238.160 | Çözünürlülüğünüz:
Bu sizin sitemizi ziyaretinizdir.