Ana Sayfa Özgeçmişim Latif Takipte Haber Arşivi Ziyaretçi Defteri İletişim Reklam
30.Uluslararası Devrek Baston ve Kültür Festivali Başladı

Eski Ulaştırma Bakanımız merhum Dr. Veysel Atasoy?un önerisi ve destekleriyle 1984 yılında Sadık Hamarat?ın belediye başkanlığı döneminde başlatılan festival, Nadir Saraç’ın başkanlık döneminde kültür?ile güçlendirilerek her yıl daha da büyüdü. Devrek Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen 30.Uluslararası Devrek Baston ve Kültür Festivali renkli görüntülerle başladı.

30.Uluslararası Devrek Baston ve Kültür Festivaline’Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, , CHP Zonguldak Milletvekilleri Ünal Demirtaş,  CHP Zonguldak eski milletvekilleri Ali İhsan Köktürk,Şerafettin Turpçu, Devrek Kaymakamı Nurettin Yavuz, Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı,  Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin ,  Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ve,İl Başkanı kamu ve kuruluşlar,siyasi parti temsilcileri,sivil toplum kuruluşların yanı sıra vatandaşlar katıldı.

Festival Devrek Karşıyaka Mahallesi Çomaklar köprüsünde başlayan kortej yürüyüşü ile Cumhuriyet alanına kadar devam etti.

Saygı duruşu ve istiklal marşı okunmasıyla başlayan 30.Uluslararası Devrek Baston ve Kültür Festivali,   Belediye Başkanlığı Çelengini Belediye Başkanı Çetin Bozkurt Atatürk Anıtına sunum yaptı.

Festival Meşeleleri Devrek pürotokolü tarafından birlikte yakıldı, ardından Açılış konuşmaları, Baston ustası Ayşegül Yurtanur ,Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt,Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş,Devrek Kaymakamı Nurettin Yavuz ve CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş konuşmaları ardından  halk oyunları Ekibi,Yerli Yabancı Bulgaristan,Moldavo,Gürcistan,Bosna Hersek,Romanya, Hasad ekibinin Halk Oyunları gösterileri büyük ilgi gördü.

30.Devrek Baston Kültür Festivali 23-28 Temmuz 2019-tarihine kadar devam edecek.Yine ,yeni, yeniden Cuma günü akşam Ünlü sanatçılar Kıraç,Cumartesi günü Edip Akbayram ve Pazar günü akşam ise Betül Demir sahne alacaklar.

 

 

 

 

 

 

 

SİZDEN GELEN YORUMLAR
YORUM EKLE
Bu haber hakkında henüz yorum yapılmamış...

Ana Sayfa  ¦  Haber Tarihi: 24.07.2019  ¦  Yazdır  ¦  İzlenme (1615)
© 2009 Latif AYDEMİR
--------------------------------------------------------------------------
Bugün Gelen Ziyaretçi: 1,096 | Toplam Ziyaretçi: 11,942,532 | Ip Adresiniz: 3.135.198.49 | Çözünürlülüğünüz:
Bu sizin sitemizi ziyaretinizdir.