Ana Sayfa Özgeçmişim Latif Takipte Haber Arşivi Ziyaretçi Defteri İletişim Reklam
Yavuzyılmaz: Gökçebey Ortaokulu'nu TBMM Gündemine Taşıdı.

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Gökçebey Ortaokul TBMM’de gündeme getirdi.

CHP Millletvekili Yavuzyılmaz;”Gökçebey’de 2018 yılında yıkılan ve inşaatına başlanacağı söylenmesine rağmen henüz ihalesi bile gerçekleştirilmeyen Gökçebey Ortaokulu hakkında, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi verdim.

Bilindiği üzere Gökçebey Ortaokulu,

2018 yılı başlarında depreme dayanıklı olmaması nedeniyle yetkililerce yıkılmış, eğitim görmekte olan 417 öğrenci, 442 öğrencinin hâlihazırda okumakta olduğu Gökçebey Atatürk İlkokulu binasına yönlendirilerek, ikili eğitim (sabah-öğlen) yapılmak zorunda kalınmıştı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a yönelttiğim soruları paylaşıyorum.

  1. Gökçebey Ortaokulu’nun ‘ihaleye çıkabilir onayı’ neden henüz verilmemiştir? Bu onayın verilmesi Bakanlığınızca neden bekletilmektedir?
  2. Gökçebey Ortaokulu 2019 Zonguldak İl Yatırım Programı’na alınmış mıdır? İnşaatı için gereken bütçe hazır mıdır? Hazırsa bütçe ne kadardır?
  3. Maliye Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında bir koordinasyon sorunu mu vardır? İhaleye çıkabilir onayı bu uyumsuzluk veya koordinasyon sorunu sebebi ile mi verilememektedir?
  4. Gökçebey Ortaokulu İnşaatı, ülkemiz derinleşen bir ekonomik krizin içerisinde olduğundan mı başlatılamamakta, ihale edilememektedir?
  5. Bakanlığınızca Gökçebey Ortaokulu’nun inşa edilmesi planlanmakta mıdır? Planlama yapılmış ise inşaatın başlatılacağı açık tarihin tarafıma bildirilmesini talep ediyorum. İnşaatın başlaması ile okulun eğitim öğretime başlaması arasındaki süre ne kadardır?
  6. Gökçebey Ortaokulu arazisi başka bir kurum veya bakanlığın yetkisine devredilmiş midir? Bu arazi hala “okul arazisi” olarak mı gözükmektedir?
  7. Gökçebey Ortaokulu ile birlikte Zonguldak’ta ihale onayı bekleyen başka projeler var mıdır? Varsa bu projeler hangileridir?”
 

SİZDEN GELEN YORUMLAR
YORUM EKLE
Bu haber hakkında henüz yorum yapılmamış...

Ana Sayfa  ¦  Haber Tarihi: 5.07.2019  ¦  Yazdır  ¦  İzlenme (1474)
© 2009 Latif AYDEMİR
--------------------------------------------------------------------------
Bugün Gelen Ziyaretçi: 207 | Toplam Ziyaretçi: 11,938,443 | Ip Adresiniz: 3.143.17.128 | Çözünürlülüğünüz:
Bu sizin sitemizi ziyaretinizdir.