Ana Sayfa Özgeçmişim Latif Takipte Haber Arşivi Ziyaretçi Defteri İletişim Reklam
AK Parti Belediye Başkan Aday Adayı Lokman Aydın ile Özel Röportaj:

2019 yılı Mart ayında yapılması planlanan yerel seçimler öncesi Adalet ve kalkınma Partisi (AK Parti) Gökçebey Belediye Başkan Aday Adayı Lokman Aydın, Aday adaylığı ve bu süreçte nasıl bir yol izleyeceği konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Ak Parti Gökçebey Belediye Başkan Aday adayı Lokman Aydın, derdimiz var, heyecanımız var, sorumluluğumuz var en önemlisi ise Gökçebey’e olan Aşkımız var diyerek sözlerine başladı.

Öncelikle Lokman Aydın Kimdir?

1962 yılında Trabzon Vakfıkebir doğdum. İlköğretimi Vakfıkebir’de tamamladım. Daha sonra imam hatip mezunuyum.

1980’de Gökçebey’e geldik. 1983’de esnaflık ticarete başladım.

1991’de Zonguldak’ta ilk kez Tekstil üretimine Karanis şirketi adında yaptım ve bu şirkette 17.yıl Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptım.

Siyasete ne zaman başladınız?

Mevlana derki, ‘Dert adamı yollara düşürür.’ İşte biz de milletimizin derdiyle dertlendiğimiz için durmadan, yorulmadan çalışıyor, çabalıyoruz o yüzden bu işler bize hiç zor gelmiyor. Siyasete 1985’ten itibaren Gökçebey Refah Partisinde başladım. O günlerde partimizin her kademesinde görevler aldım ve başarılı çalışmalar yaptık.

Ak Parti kurulduktan sonra Ak Partinin bir neferi olarak siyasete devam ettim. 2014 ‘de yapılan yerel seçim sürecinde de ilçe teşkilatının ve halkımın isteği üzerine ilçe başkanlık görevine geldim. İlk işim çalışma ekibimi kurarak yapılan yerel seçimlerde 2 İl Genel Meclisi Üyesi ile Merkez ve Bakacakkadı Belediyesi olmak üzere iki belediye başkanlığını kazandık. Bu başarıyı kolay elde etmedik. Şahsım ve teşkilatım ve aday olan arkadaşlarımızla gecemizi gündüze katarak, bize inanan ve güvenen sevgili Gökçebey halkımızın desteğiyle başarılı çalışmamızı zafere dönüştürdük.

Yine, 2014 ve 2017 yılının sonuna kadar o günkü Belediye Başkanımız Vedat Öztürk ile birlikte Gökçebey’e proje kapsamında birçok hizmetlere imzamızı attık. Bu hizmetleri ilçemize kazandırmamızda İlimizin Hukukçu, siyaset ve devlet adamı Sayın Köksal Toptan başta olmak üzere Milletvekilimiz Özcan Ulupınar’a ne kadar teşekkür etsek azdır. Ankara’da bizlere her zaman her konuda yardımcı olmuşlardır. Allah onlardan razı olsun. Şahsım ve Gökçebey halkı adına sonsuz şükranlarımı sunuyor ve teşekkür ediyorum.

Yine bizler o günlerde güçlü bir ekip çalışmalarımız nitecisinde Ak Parti Teşkilat Performans’ da(TPS) 2015’de Türkiye 4.sırayı elde ederek başarılı olduk.

Belediye Başkan adaylığı sürecine nasıl karar verdiniz?

Bu tür büyük organizasyonlar tamamen profesyonel Ekip işidir. Hiçbir komutan tek başına ne savaş kazanabilir, nede hiçbir yönetici başarı elde edebilir ve nede insanlığa hizmet edebilir. Hayatım boyunca siyasetin içinde oldum. Biz ve ekibim bu mücadeleyi başta şirin ilçemiz Gökçebey olmak üzere Ülkemiz ve milletimiz adına hiçbir beklentimiz olmadan verdik ve bu saatten sonrada vermeye devam edeceğiz.

2017’de Vedat Öztürk başkanımız görevden alınışından bugüne Gökçebey’de yapılan projeler yarım kaldı. Hem bu yarım projeleri tamamlamak hem de yeni proje kapsamında hizmetler gerçekleştirmek adına da Ak Parti’den Gökçebey’e Belediye Başkan Aday adayı oldum.

Neden AK Partiden Başkan Aday Adaylığı?

Çünkü AK Parti, Adaylardan ziyade Projelerin yarıştığı bir parti olduğu için,

Çünkü AK Parti, Kişilerin, zümrelerin, grupların ve ailelerin partisi olmadığı için,

Çünkü AK Parti, makam mevki sahibi insanların bu makam ve mevkilerini sürdürmek için yarıştığı bir parti değil, hizmet etmek isteyen insanların hizmet için yarıştığı bir parti olduğun için ve iktidar partisinin velinimetlerinden faydalanarak bu hizmet yarışında bende varım diyerek Ak Parti’den Gökçebey Belediye Başkan Aday adayı oldum.

Biz, Şehrimizi modern ve şeffaf bir yönetim anlayışı ile sosyo-ekonomik ve kültürel değerlerimizi bir bütün halinde ele alıp, bu alanda yenilikçi çalışmalar yaparak Gökçebey’imizi ülkemizin yükselen değeri haline getirmek amacı ile biz bu işe talibim.

Toplumun bütün kesimlerini kucaklayarak, her konuda ama her konuda şeffaf ve katılımcı bir yönetim görevine talibim.

Gökçebey Belediyemizin, her mahallesinde yaşayan bütün gençlerimize sosyal, sportif ve kültürel alt yapı imkânları hazırlamak için göreve talibim.

Gökçebey’in bütün güzel insanlarına daha güvenli, daha yaşanabilir bir şehir sunmak için göreve talibim.

Kendi içimizdeki heyecanımızı dalga dalga Gökçebey’in bütün mahallelerine ve bütün köylerine yaymaya kararlı olduğumuz için bu göreve talibim.

Kısacası Derdimiz var, heyecanımız var, Sorumluluğumuz var en önemlisi ise Gökçebey’e olan Aşkımız var.

Halkımız teveccüh gösterir, ilçe teşkilatımız, sayın vekillerimiz, genel merkezimiz ile Sayın Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan a olur verirse biz bu göreve hazırız ve talibiz.

Nasıl bir Belediye yönetimi planlıyorsunuz?

Disiplin, Temizlik, Sistemli ve şeffaf şekilde yönetmeyi hedefliyoruz. Mesai saatleri kartlı giriş sistemi uygulayacağım. Böylelikle mazereti olmayan hiçbir belediye personeli mesaisine zamanında gelecek ve zamanında gidecek. Daha sonra, Beyaz masa kuracağım. Vatandaşlarımızın dertleri dinlenilecek ve ilgili birim tarafından sorunlar gidererek vatandaşlarımızın mağduriyeti giderilecektir. İlçemizde 15 günde bir her mahallesinde muhtar ve mahalle sakinleri ile toplantılar düzenleyip sorunlar dinlenilecek ve sorunların çözümü adına çalışmalar yapacağız. Ardından aylık düzenli olmak üzere halk toplantıları yapacağım. İlçemize yapılan hizmetler değerlendirilip, yapacağımız hizmetlere de hep beraber karar vereceğiz.

Sizce , Gökçebey’in en büyük sorunu nedir ve çözümü konusunda düşünceleriniz nelerdir?

Maalesef üzülerek ifade etmek istiyorum. En büyük sorunumuz İşsizlikle beraber göç’tür. Yapılması düşünülen Organize Sanayi Bölgesi projesinin yakın takipçisi olarak çözümünü sağlayacağım. Çok büyük iddia ediyor ve diyorum ki, ilçenin nüfusunu beş yıl içinde 15.bin üzerine çıkarmayı taahhüt ediyorum. Belki bir anda inanmayabilirsini? Ama Gökçebey’e yapmayı düşündüğüm çok büyük projeler var. Bu projelerimizi aday adayı sürecinden aday olursam bir basın toplantısı yaparak saygı değer Gökçebey halkı ile paylaşacağım.

Eğitim Konusunda neler yapmayı düşünüyorsunuz?

Bugün, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı’nın değerli babası Ali Çufalı’nın cenazesine katıldık. Buradan merhum Ali Çufalı’ya Allah-tan rahmet diliyor, başta değerli Rektörümüz Sayın Mustafa Çufalı’ya, ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Eğitim konusuna gelince, öncelikle ilçemize Veteriner Fakültesi kurmayı düşünüyoruz. Bu hayalimizi gerçekleştirme adına Başta değerli Rektörümüz Sayın Mustafa Çufalı’ya, Milletvekillerimize ve partimizin değerli üst ekibine ihtiyacımız var. Gökçebeyliler olarak birlikte bu önemli konuda bir hareket edeceğimize inanıyorum.

Son olarak neler söylemek istersiniz?

Geçmişimizi karalamayı değil, geleceğimizi planlamak için yola çıktık. Bizlerin, o,bu,şu böyle –öyle demiş sokak dedikodularına ayıracak zamanımız yoktur. Bizler Gökçebey’e yeni hizmetler kazandırarak çağdaş, modern ve yaşanabilir bir ilçe konumuna getirebilmek için gecemizi gündüzümüze katarak çalışacağız ve bu kararlıkta yolumuza devam edeceğiz.

Ak Parti’den Belediye Başkan aday adayı olan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.

Sayın Aydın bey, verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür eder, başarılar diliyorum.

Ben de Saygı değer Gökçebey halkına bilgilendirmeme vesile olduğumuz için size teşekkür ediyorum.

 

 

SİZDEN GELEN YORUMLAR
YORUM EKLE
Bu haber hakkında henüz yorum yapılmamış...

Ana Sayfa  ¦  Haber Tarihi: 14.11.2018  ¦  Yazdır  ¦  İzlenme (1699)
© 2009 Latif AYDEMİR
--------------------------------------------------------------------------
Bugün Gelen Ziyaretçi: 575 | Toplam Ziyaretçi: 11,904,101 | Ip Adresiniz: 54.226.25.246 | Çözünürlülüğünüz:
Bu sizin sitemizi ziyaretinizdir.