Ana Sayfa Özgeçmişim Latif Takipte Haber Arşivi Ziyaretçi Defteri İletişim Reklam
CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Cumhuriyetin kuruluşunun 95. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Gökçebey’de de coşku içinde geçti.

Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinliklerine; Gökçebey Kaymakamı Gökçebey Kaymakamı Ökkeş Furkan Karakurt makamında tebrikleri kabul etmesi ile başladı. Birçok daire amirlerin ve muhtarların gelmeyişi ise dikkat çekti.

Gökçebey Kapalı Pazar yeri alanında düzenlenen törene; Gökçebey Kaymakamı Gökçebey Kaymakamı Ökkeş Furkan Karakurt, Gökçebey Belediye Başkanı İsmet Karcı, Daire amirleri, Siyasi partilerin temsilcileri, Oda ve Dernek başkanları, öğrenciler ve ilçe halkı katıldı.

Gökçebey Kaymakamı Gökçebey Kaymakamı Ökkeş Furkan Karakurt Gökçebey Belediye Başkanı İsmet Karcı tarafından öğrencilerin ve halkın Cumhuriyet Bayramı Kutlandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla Cumhuriyetin kuruluşunun 95. yıldönümü kutlama etkinliklerine başlandı. Burada konuşan Gökçebey Kaymakamı Gökçebey Kaymakamı Ökkeş Furkan Karakurt,” Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayarak” sözlerine şöyle devam etti.

Millet egemenliğine dayanan Cumhuriyet idaresi, Türkiye Cumhuriyetine Vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkese fert olma hakkı vermiş ve sorumluluğunu yüklemiştir.

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ilan ettiği cumhuriyet, Türk milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir.  Cumhuriyet ırkı, dini ve inancı ne olursa olsun her bir vatandaşımızın ortak varlığı ve ortak teminatıdır.

Cumhuriyet ayrılık değil birliktir. Cumhuriyet geçmişten geleceğe söylenen kardeşlik türküsüdür. Cumhuriyet Örmeci köyünde 87 yaşındaki Kore gazimiz Abdullah amcamız ve diğer gazilerimizle bu coşkuyu aynı anda kutluyor olmamızdır.

Değerli öğretmenlerimiz, Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK:’ Öğretmenler ‘ Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister’ diyerek yeni nesilleri bu amaçla yetiştirmenin sizin en büyük sorumluluğunuz olduğunu belirtmiştir. Sizler Cumhuriyeti koruyacak, payidar kılacak, yükseltecek ve yüceltecek kişilikli ve nitelikli bireyler yetiştirdikçe gaflet dalalet ve her çeşit hıyanet sonuçsuz kalacak, cumhuriyetimizin  nice yıldönümleri huzur ve mutluluk içinde kutlanacaktır.

Kıymetli öğrencilerimiz, Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yükseltecek olan sizlersiniz’ diyerek sizlere olan sonsuz güvenini ortaya koymuştur. Sizlerde kendinize güvenin. Heyecanınızı, bu millete ve bu ülkeye hizmet etme şevk ve ideallerinizi asla yetirmeyin. Zira Türkiye Cumhuriyeti İdealist gençlerin omzunda ilelebet payidar kalacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin 95. Kuruluş yıldönümünü bir kez daha kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ü ve silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetler anıyorum” dedi.

Müzik Korası, şiirler ve çeşitli sportif etkinliklerde derece giren öğrencilere hediyeleri verildi. Tören geçidi ve akşamında yapılan Fener alayı ile sona erdi.

 

 

SİZDEN GELEN YORUMLAR
YORUM EKLE
Bu haber hakkında henüz yorum yapılmamış...

Ana Sayfa  ¦  Haber Tarihi: 29.10.2018  ¦  Yazdır  ¦  İzlenme (1680)
© 2009 Latif AYDEMİR
--------------------------------------------------------------------------
Bugün Gelen Ziyaretçi: 2,553 | Toplam Ziyaretçi: 11,948,673 | Ip Adresiniz: 3.16.218.62 | Çözünürlülüğünüz:
Bu sizin sitemizi ziyaretinizdir.