Ana Sayfa Özgeçmişim Latif Takipte Haber Arşivi Ziyaretçi Defteri İletişim Reklam
DSİ 23. BÖLGE MÜDÜRÜ BAYSAL NE YAPMAYA ÇALIŞIYOR?

DSİ 23. Bölge Müdürü Hayrettin BAYSAL ne yapmaya çalışıyor? Bir anlam veremiyorum. Bu memlekete hizmet için mi geldi yoksa yatırımlara engel olmak için mi geldi belli değil!

Örmeci ve Kayabaş'ndaki vatandaşlar dere ıslahının yapılması için çalmadık kapı bırakmadı. Sonrasında ihalesi yapıldı. Ve yapımına başlanıldı. Bütün vatandaşlar çok sevinmişti.

Her sene yaşanan sel felaketlerinden ötürü Örmeci ve Kayabaşı’ndaki vatandaşların evleri, ahırları ve arazileri ciddi anlamda zarar gördü.  Dere ıslahının yapılmasıyla beraber Örmeci ve Kayabaşı köylüleri olarak korkulu rüyalar bitecek diye seviniyor iken,  Projenin belli bir kısmı yapıldı. Ancak projenin devamının yapılabilmesi için kamulaştırma yapılması gerekliymiş. Şube müdürlüğü yetkilisi bilgilendirme amacıyla Köy Muhtarı İsa SİMİTÇİ’yi çağırmışlar ve gelen yazıya göre Bölge Müdürü Hayrettin BAYSAL kamulaştırmanın yapılmayıp, arazileri bedelsiz olarak devlete hibe etmeleri halinde geri kalan kısımların yapılabileceğini belirtmiş.

Köyde yaşayan vatandaşlar neden arazisini bedavadan versin?

Böyle bir uygulama Türkiye’nin neresinde görülmüş?

 Bu bölgede DSİ ve Karayolları birçok yatırım yaptı, ama hiçbirinde bedelsiz arazi talep ettiğini duymadım. Hatta devletimiz geçmişte bu yatırımlar gerçekleşsin ve halka hizmet ulaşsın diye arazinin ederinden fazla para ödemiştir. Bu seçim arifesinde Köy muhtarı İsa SİMİTÇİ’yi  köyde yaşayan vatandaşlarla neden karşı karşıya getiriliyor?

Bölge Müdürü Hayrettin BAYSAL’ın bu hareketini çok manidar buluyorum.

Yine sormadan edemeyeceğim, Bölge Müdürü Sayın BAYSAL  kimin için çalışıyor?

Bölgeye hizmet etmek için mi? yoksa gelen yatırımları geri göndermek içi mi uğraşıyor?

Bu projenin yapımı için yıllarca mücadele verildi,  şimdi arazileri  bedelsiz vermezler ise projeyi iptal edeceğinizden bahsediyor!

Gökçebey’e gelince mi yeni yeni adetler çıkıyor!

 Ne demek yani arsalarınızı bedelsiz verin yoksa işi durdururum ve projeyi iptal ederim. Kendinizde bu hakkı nereden ve nasıl buluyorsunuz?

Bu kadar insana yapılacak olan bu hizmete engel olma hakkınız var mı?

Gökçebey Ak Parti İlçe Başkanı Hayrettin Karadağ, İl Genel Meclis Üyesi Rahmi Albuz, Ak Parti Zonguldak Milletvekilleri ve vekil adayları bu konuya el atmaları gerekir diye düşünmekteyim. İzleyelim görelim, bakalım ne olacak! Sağlıcakla kalınız.

 

SİZDEN GELEN YORUMLAR
YORUM EKLE
Bu haber hakkında henüz yorum yapılmamış...

Ana Sayfa  ¦  Haber Tarihi: 18.06.2018  ¦  Yazdır  ¦  İzlenme (1851)
© 2009 Latif AYDEMİR
--------------------------------------------------------------------------
Bugün Gelen Ziyaretçi: 958 | Toplam Ziyaretçi: 11,941,020 | Ip Adresiniz: 3.149.229.253 | Çözünürlülüğünüz:
Bu sizin sitemizi ziyaretinizdir.