Ana Sayfa Özgeçmişim Latif Takipte Haber Arşivi Ziyaretçi Defteri İletişim Reklam
LİSTELERDEKİ İSİMLER ŞAŞIRTTI!

Zonguldak’ta Ak Parti, CHP ve İYİ Parti Milletvekili liste sıralaması önce aday adaylarını, partililer temsilcileri ve partililere gönül verenleri şaşırttı.

Ak Parti’nin Listesinde Hüseyin Özbakır ve Faruk Çaturoğlu liste dışında olacağı herkesim tarafından biliniyordu. Ancak Listeye Polat Türkmen’nin birinci sıraya, Ahmet Çolakoğlu’nun ikinci sıraya, Hamdi Uçar’ın da üçüncü sıraya gelişi tamamen herkesimi ŞOK etmiş vaziyette...

CHP’de Şerafettin Turpcu’nun liste dışında kalacağı bilinen gerçeklerden birisiydi. Ünal Demirtaş’ın birinci sırada olacağını rüyasında görse yine inanmazdı. Yatsın kalksın İYİ Parti’ye geçen 15 vekilin içinde yer alınışına dua etsin. CHP Lideri Kılıçdaroğlu 15 milletvekilini listelerde yer vermesinin hikâyesi İYİ Parti’nin seçime girmesi içindi.  Ancak, Demirtaş’ı liste başı yaparak Ereğli-Alaplı’yı,  Deniz Yavuzyılmaz’ı ikinci sıraya yer vererek Zonguldak merkezi  ve Umut Başoğlu’nu da üçüncü sıraya yer vererek Devrek-Gökçebey ve Çaycuma olmak üzere vadiyi değerlendirdi.

İYİ Parti’de 56. Cumhuriyet Hükümetinde Devlet Bakanlığı yapan  Aydın Tümen’i Zonguldak 1 sırada listede yerini aldı. İYİ Parti’nin Zonguldak teşkilatlanmasında aktif görev yapan Tümen listenin 1 sırada yer alması hakkıydı.   Mehmet Batu Müftüoğlu ikinci sırada. Ereğli ve Alaplı’da ağırlığı olacağı düşünülmüş. Ancak Devrek-Gökçebey ve Çaycuma yani vadi hiç düşünülmemiş. Bu arada Zonguldak kurucu İl Başkanı Ragıp Bayraktar’a yazık oldu.

Zonguldak’ta Ak Parti, CHP ve İYİ Parti Milletvekili liste sıralaması önce aday adaylarını, partililer temsilcileri ve partililere gönül verenleri şaşırttı.

Partililere baktığımızda en iyi liste Ak Parti.  

Buna göre Zonguldak’ta ne olur?

Ak Parti’nin 2 Milletvekili kesin. CHP’nin de 2 Milletvekili kesin. MHP’nin 1 milletvekili alma şansı yokta alırsa da çok büyük sürpriz olur…

İYİ Parti’nin bir milletvekili alma şansı var. Onu da Ereğli ve Alaplı ilçesinin çok büyük katkısı olacağına inanıyorum.

Ereğli ve Alaplı’da Ak Parti’nin milletvekili adayının olmayışının boşluğunu İYİ Parti için büyük bir artı olarak değerlendiriyoruz. Ama önümüzdeki seçim çalışmalarında kimler planlı program dâhilinde çalışacak siyasi partililerin milletvekili adayları belirleyecektir. En son kararı seçmenler verecek. İzleyelim görelim… Sağlıcakla kalınız.

 

SİZDEN GELEN YORUMLAR
YORUM EKLE
Bu haber hakkında henüz yorum yapılmamış...

Ana Sayfa  ¦  Haber Tarihi: 22.05.2018  ¦  Yazdır  ¦  İzlenme (1903)
© 2009 Latif AYDEMİR
--------------------------------------------------------------------------
Bugün Gelen Ziyaretçi: 1,359 | Toplam Ziyaretçi: 11,933,329 | Ip Adresiniz: 18.216.114.23 | Çözünürlülüğünüz:
Bu sizin sitemizi ziyaretinizdir.