Ana Sayfa Özgeçmişim Latif Takipte Haber Arşivi Ziyaretçi Defteri İletişim Reklam
Mobilya İhtisas OSB Oluşturulması Fizibilite Raporu Sonuçlandı.

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’nda (BAKKA) Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Oluşturulması Fizibilite Çalışması toplantısı gerçekleştirildi.


BAKKA Genel Sekreter Vekili Elif Acar’ın açılış konuşmasıyla başlayan Mobilya İhtisas OSB fizibilite çalışmaları sonuç paylaşımı toplantısına Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir ve mobilya sektöründe bulunan firma yetkilileri katıldı.


Batı Karadeniz bölgesinde orman ürünleri (odun, ahşap vb.) potansiyeli olarak önemli bir yere sahip olan Zonguldak’ta Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin TR81 bölgesine hizmet edecek şekilde tasarlanması ve bu kapsamda yatırım yapılabilirliğine ilişkin fizibilite raporunun sonuçları katılımcılarla paylaşıldı.


Çalışmalar kapsamında;  Mobilya ihtisas OSB’nin sağlayacağı avantaj ve dezavantajları, Mobilya İhtisas OSB’nin bölgeye katkıları, ileri geri besleyebileceği sektörler, yan sanayilerin neler olabileceği, nasıl geliştirilebileceği, Mobilya İhtisas OSB’nin yaratabileceği işgücü potansiyeli ve il istihdam rakamlarına katkısı, Ülkemizdeki başarılı Mobilya İhtisas OSB uygulama örnekleri, Mobilya İhtisas OSB için TR81 Bölgesinde en uygun lokasyon (Gökçebey ilçesinde kurulabilecek olası bir Mobilya İhtisas OSB İklim koşulları, kara, deniz, demiryolu, hava ulaşım ağları açısından değerlendirilmesi ), Kurulması planlanan Mobilya İhtisas OSB büyüklüğünün belirtilmesi (Kaç metrekare, kaç farklı firma tahsisine uygun ve kaç parsel kapasitesine sahip olmalıdır vb. )   Mobilya İhtisas OSB içerisinde teknik lise ya da meslek yüksek okulu ihtiyacı kapsamında olası bir okulun bölgeye sağlayacağı avantajlar ve dezavantajlar konuşulmuştur. Bu kapsamda, katılımcılardan sağlanan geri dönüşler neticesinde raporun yeniden şekillendirilerek nihai hale gelmesi ve ardından kamuoyu ile paylaşılması kararlaştırılmıştır.

 

SİZDEN GELEN YORUMLAR
YORUM EKLE
Bu haber hakkında henüz yorum yapılmamış...

Ana Sayfa  ¦  Haber Tarihi: 13.01.2018 09:53:45  ¦  Yazdır  ¦  İzlenme (1606)
© 2009 Latif AYDEMİR
--------------------------------------------------------------------------
Bugün Gelen Ziyaretçi: 664 | Toplam Ziyaretçi: 11,942,100 | Ip Adresiniz: 3.144.97.189 | Çözünürlülüğünüz:
Bu sizin sitemizi ziyaretinizdir.