Ana Sayfa Özgeçmişim Latif Takipte Haber Arşivi Ziyaretçi Defteri İletişim Reklam
MESLEĞİMDEN UTANIYORUM!!!

26 yıllık Yerel Basın çalışanıyım.

Bu meslekten para kazandım.

Son günlerde Zonguldak yerel basın da mesleğimde utanmama sebep olan haberler okumaktayım. İsimleri bende kalsın! Biri kendini yerel basının sözde(!) en önemli kalemi sanan zat, 500 TL haber karşılığı alacağı için makamlara ağza alınmayacak sözler sarf ederek haberler yapmaktadır. Haberlerinde sözüm ona ironi içerisinde ayların kaç çektiğinden bahsederek seviyesini ortaya koymaktadır. Bu zat 500 TL alacağını da aldığı halde gerisi gelmediği için kalemini peşkeş çekiyor.

Diğer bir yerel basın bayan çalışanı ise çıkarmakta olduğu dergi ile yerel siyasetçilere “ BU DERGİNİN FİYATINI BEN BELİRLERİM. İSTEDİĞİM FİYATI VERMEYENEDE GÖSTERİRİM” şeklinde konuşarak kalemini ve dergisini tehdit ve şantaj malzemesi yapmaktadır.

Bu iki yerel basın arkadaş para koparmak sevdası dışında Gökçebey’e kaç defa gelmişlerde oturdukları yerden doğru yalan haber sallamaktadırlar?

Şayet kalemleri ile yazdıkları yalan haberlerin arkasında delikanlı gibi durabilseler haberlerinde açıkça isim vererek ve belgeleriyle ortaya koyarlardı. Bayan gazeteci yazdığı haberleri arkasında durabilseydi dergisini kendisi Gökçebey halkına bire bir elden verirdi. Şayet Gökçebey halkı ile muhatap olabilseydi ne gibi tepkilerle karşılaşacağını ben ona söylerdim. Öyle arabasına saklanarak bir garibanın eline para sıkıştırarak yalan haberlerini içeren dergiyi dağıttırmazdı.

Gelelim PAVYON meselesine!!!

Bu arkadaşlar bu konuyu bu kadar haber yapıyorlar da niye bu haberlerinde Gökçebey’deki yaşayan kişilere söz hakkı tanımıyorlar? Bana Gökçebey’de iki kişi bulsunlar, bu PAVYONLARIN şehir merkezinden alınıp ırmak kenarına alınmasına karşı çıkan. Bu PAVYONLAR eski başkan M. Zeki Kılınçarslan döneminde ilçenin göbeğinde ve ailelerin olduğu bir mahallenin ortasında faaliyet gösteriyorlardı. Yerel basın arkadaşlarımız o tarihte tüm Gökçebey halkı bu durumdan rahatsız iken neden haber yapmadılar? O tarihlerde bu arkadaşlar istediği parayı alıyorlarmıydı?

Gökçebey halkı üç yıla yakın zamanda geçmiş on beş yılın hizmetinden daha fazla hizmeti bu dönemde Vedat Öztürk başkanlığında almaya başladı. Zonguldak ili ve ilçeleri toplamında en fazla alt yapı ve üstyapı hizmetini Gökçebey ilçesi yaklaşık 110. Milyon TL tutarında hizmet alırken ve bu hizmetlerin hiçbiri gündeme gelmeyip, başkan Öztürk’e belden aşağıya vurmak el insaf.

Dervişin fikri neyse zikri de oymuş. Bu arkadaşlar da kafaları devamlı belden aşağıya çalıştığı için zikirlerinde de belden aşağıya konularda haber yaparak kendilerini küçük düşürüyorlar. Ben merak ediyorum bu arkadaşlar kimin kimle yatıp kaktığını bu kadar iyi bildiklerine göre aynı kişilerle bunlarda mı yatıp kalkıyor???

Gökçebey’de 22.500 toplam nüfusu var. Bizim halkımız yardımseverdir. Bu arkadaşlar para için seviyelerini bu kadar düşürüp yalan haberleriyle geçinmelerini sağlamak zorundalar iseler Gökçebey’e gelsinler adam gibi biz yardıma muhtacız desinler, benim halkım onlara evlerine getirecek ekmek parası verir.

Kalem kutsaldır, halkın haber alma hakkı için kullanılmalıdır. Üç beş kuruş için kalemini satan adam değildir ve haberci hiç değildir. Bu arkadaşlardan sebep artık kendime haberci demeye utanıyorum. Sözde haber yapıyorum diye geçinenler gazetesini ve dergisini magazinleştirmişlerde işi paraya çevirmişler. Bu yalan haberleri para karşılığında sizlerin kulağına fısıldayanları da biliyorum. Hiç kimse kendini yıkılmaz kale zannetmesin. Biz ne kaleler gördük yıkılmaz sanıp ta yıkılan. Herkes haddini bilecek! Sağlıcakla kalınız.

 

SİZDEN GELEN YORUMLAR
YORUM EKLE
Bu haber hakkında henüz yorum yapılmamış...

Ana Sayfa  ¦  Haber Tarihi: 21.10.2016 00:06:29  ¦  Yazdır  ¦  İzlenme (2855)
© 2009 Latif AYDEMİR
--------------------------------------------------------------------------
Bugün Gelen Ziyaretçi: 45 | Toplam Ziyaretçi: 11,948,851 | Ip Adresiniz: 13.59.243.194 | Çözünürlülüğünüz:
Bu sizin sitemizi ziyaretinizdir.