Ana Sayfa Özgeçmişim Latif Takipte Haber Arşivi Ziyaretçi Defteri İletişim Reklam
CHP’li Turpcu, 19 Mayıs 1919, milli hafızamız için çok önemli bir tarihtir.

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Turpcu mesajında şu ifadelere yer verdi:

19 Mayıs 1919, Ulusal Kurtuluş mücadelemizin başladığı, emperyalistlere karşı başkaldırının ilk adımlarının atıldığı ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a ayak basmasıyla birlikte bağımsızlık ve özgürlük ateşinin yakıldığı tarihtir. Bu nedenle, 19 Mayıs 1919, milli hafızamız için çok önemli bir tarihtir.

Ülkemizi daha ileri seviyelere götürecek, Cumhuriyetimize, Atatürk ilkelerine ve O`nun eserlerine sahip çıkacak olan gençlerimizdir. Gençlerimizin, kendilerine bırakılan bu değerli mirası en iyi şekilde koruyacağına ve ileri taşıyacağına yürekten inanıyorum.

Bu anlamda, `Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi` her gün okunup cesaret ve ilham alınması gereken, özellikle son 14 senede anlamı daha da derinleşen çok kıymetli bir mirasdır. Yıllar öncesinden bu günü anlatmış olan ve gençlerimiz icin başucu eseri olması gereken bu hitabe, nelerle karşı karşıya kalınabileceğini ve bu koşullarda nasıl davranılması gerektiğini tüm ayrıntılarıyla anlatacak kadar ileri görüşlülükle yazılmıştır.

Türk Gençliği bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki yıllarda da kendisine armağan olan bayramı coşkuyla kutlayacak ve Atatürk'ün kendilerinden beklentilerinin doğrultusunda hareket etmeye devam edecektir.

Bu düşüncelerle, 19 Mayıs `Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı` kutluyor, bağımsızlık ateşini yakan Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, yol arkadaşlarını ve Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını saygı ve minnetle anıyorum.””

 

SİZDEN GELEN YORUMLAR
YORUM EKLE
Bu haber hakkında henüz yorum yapılmamış...

Ana Sayfa  ¦  Haber Tarihi: 18.05.2016 21:06:30  ¦  Yazdır  ¦  İzlenme (2006)
© 2009 Latif AYDEMİR
--------------------------------------------------------------------------
Bugün Gelen Ziyaretçi: 538 | Toplam Ziyaretçi: 11,913,828 | Ip Adresiniz: 44.201.131.213 | Çözünürlülüğünüz:
Bu sizin sitemizi ziyaretinizdir.