Ana Sayfa Özgeçmişim Latif Takipte Haber Arşivi Ziyaretçi Defteri İletişim Reklam
Turpcu'dan AK Parti'ye teşekkür!

Turpcu, Rödevanslı sahalar ile ilgili sorunu çözdükleri için AKP`nin Zonguldak Milletvekillerine teşekkür etti.

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, özel maden şirketlerinin ve rödevanslı saha sahiplerinin artan maliyetlerinin karşılanmasına ilişkin Bakanlar Kurulu’nda kabul edilen kararın Resmi Gazete’de yayınlanması üzerine sorunun çözümü için çaba gösteren AKP`nin Zonguldak Milletvekillerine teşekkür etti.

"Zonguldak`ın sorunlarını çözme konusunda destek olmayı, çözülen sorunlarla ilgili teşekkür etmesini de biliriz" diyen Turpcu açıklamasının devamında şunları ifade etti:

“Soma ve Ermenek’te yaşanan maden facialarının ardından Eylül 2014'te yürürlüğe giren Torba Yasadan sonra koşullar değişti ve şirketler masraflarını karşılayamayacak ve işçileri istihdam edemeyecek duruma geldiler. Mevcut kosullarin değişmesinin ek maliyetleri artırması nedeniyle rödevanslı sahalarda ve özel maden ocaklarında üretim neredeyse durmuştu. İşsizlik nedeniyle zaten sürekli kan kaybeden ilimizde yaklaşık 4 bin madenci daha işsiz kalmıştı. Bu konunun düzenlenmesi, artan maliyetlere karşı devlet desteğinin artırılması Zonguldak için çok önemliydi. Bu sorunu çözdükleri için AKP`nin Zonguldak Milletvekillerine ve sorunun çözümü için çaba gösteren herkese teşekkür ediyorum.

Bu süreçte Rödevans işverenleri ciddi bir gayret içinde olarak ve işi takip ederek sorunların çözülmesini sağladılar. Aynı şekilde Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS)`de TTK`ya işçi alımı konusunda daha fazla çabada bulunarak, işçi alımını takip ederek bu sorunun çözümüne katkı sağlamalıdır. Bu konuda çok geç ve geride kaldılar, daha aktif olmalarını bekliyorduk. İşverenler kendi haklarını çabalayarak aldılar sıra GMİS`in vereceği mücadelede. Aynı şekilde AKP Zonguldak Milletvekillerini de, bu konuda somut adımlar atmaya çağırıyorum. Bu konuyu gerek Enerji Bakanlığı`nın Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmelerinde, gerek bütçe konuşmamda gerekse verdiğimiz önergelerde bir çok defa dile getirdim. TTK`ya işçi alımı için ortak yapılacak her çalışma için de hazırız, yeter ki niyet belli olsun. TTK bizim kaderine terk edebileceğimiz bir kurum değildir. Sürüncemede kaldıkça kurum her geçen gün daha fazla kan kaybetmektedir. Zonguldak`ın tarihini ve kimliğini taşıyan bu kuruma sahip çıkmak, yatırım yapmak işçi almak ve tekrar ayakları üzerine kaldırmak hepimizin ortak sorumluluğudur. Bunu bir kez daha hatirlatmak istiyorum.

Bununla birlikte, Soma ve Ermenek’te yaşanan maden facialarının ardından yürürlüğe giren Torba Yasanın kapsam dışı bıraktığı Zonguldak maden şehitleri için vermiş olduğum kanun teklifine AKP Milletvekillerinin destek vermesini bekliyorum. Zonguldak 5 binden fazla maden şehidi vermiş bir ildir. Zonguldak`taki madencilerimizde Soma ve Ermenek’te hayatını kaybeden emekçilerimiz gibi ülkemizin refahı ve kalkınması için mücadele ederken hayatlarını kaybetmişlerdir. 2014 yılında çıkarılan yasa, olaylara has düzenleme yaptığı, belirli bir zaman ve olayın gerçekleştiği yer ile ilgili sınırlama yaptığı için mağduriyete neden olmuştur. Aynı veya benzer nedenlerle hayatını kaybetmiş emekçilerimizin arasında il ve zaman gözeterek ayrım yapmak vicdanların da kabul edebileceği bir durum değildir. Gelin bu durumu daha fazla geç kalmadan düzeltelim diyorum.

Son olarak, TTK`ya işçi alınmasının yanı sıra, ekonomik gelişmeyi sağlayacak projelerin özellikle de Filyos Vadisi Projesi`nin hayata geçirilmesi gerekmektedir. Bizden bu konularda ne destek istiyorlarsa vermeye hazırız. Biz, Zonguldak`ın sorunlarının çözümü için her zaman destek oluruz, ancak bu konularda iktidardan çaba ve çalışma bekliyoruz.”

 

 

 

SİZDEN GELEN YORUMLAR
YORUM EKLE
Bu haber hakkında henüz yorum yapılmamış...

Ana Sayfa  ¦  Haber Tarihi: 11.04.2016 21:37:48  ¦  Yazdır  ¦  İzlenme (1894)
© 2009 Latif AYDEMİR
--------------------------------------------------------------------------
Bugün Gelen Ziyaretçi: 22 | Toplam Ziyaretçi: 11,941,458 | Ip Adresiniz: 3.129.249.105 | Çözünürlülüğünüz:
Bu sizin sitemizi ziyaretinizdir.