Ana Sayfa Özgeçmişim Latif Takipte Haber Arşivi Ziyaretçi Defteri İletişim Reklam
ÇAYDEĞİRMENİ’N DEĞİŞİM MİMARI SATILMIŞ GEBEŞ

Çaydeğirmeni’n değişim mimarı Başkan Satılmış Gebeş belediye hizmetlerini anlattı.

Çaydeğirmeni Belediyesi’nde 10 yıl memurluk hayatı ve ardından üç dönem Belediye Başkanlık görevi yapan Satılmış Gebeş, “Çıraklığını yapmadığınız işin patronu olamazsınız.” Diyerek sözlerine şöyle devam etti.

Belediyecilik benim mesleğim, ben belediyenin içinden geldim. 10 yıl memuriyetim var. Belediyemizin de ilk memuruyum. Belediyemizin beklentilerini ve eksikliklerini bilerek, bunların çalışmasını ve projesini hazırlayarak bu göreve talip oldum. 2004 yılında yapılan yerel seçimlerde Çaydeğirmeni hemşehrilerim projelerimize inandılar, güvendiler. Bizleri bu göreve kayık gördüler. Göreve geldiğimde belediyenin hizmet verecek bir binası bile yoktu. Birçok ilçede olmayan, Çaydeğirmeni’mize yakışan binayı buraya kazandırdık. Dünyanın ve ülkenin sorunu olan işsizlik, istihdam konusunda emin olun öyle bir gayret sarf ettik ki, hükümetimizin çıkarmış olduğu 5084 sayılı ‘yatırımcıya bedelsiz arsa devri’ diye bir kanun vardı. Bu kanun kapsamında beldemizde bulunan hazine arazilerinin derhal imarını yaptırdık. Avrupa düzeyinde dünyaya üretim yapan, pazarlayan yatırım devi şirketlerin beldemize yatırım yapmasını sağladık. Bugün Çaydeğirmeni’n de ‘Ben çalışmak istiyorum’ deyip de boşta kalan kişi yok. Birileri siyaseten diyebilir. Bunlar kesinlikle emek sarf etmeden, oturarak maaş almak isteyen tiplerdir. Ama çalışmak isteyenlere iş, aş burada var. Ben sadece kendi referanslarımla en az 900’ün üzerinde genç kardeşimizi iş sahibi yaptım. Sanayide bin 600 civarında çalışan var. 2004 yılında göreve geldiğimizde nüfusumuz 2 bin 200’lerde, şu an ki nüfusumuz ise 5 bin 318’lerde. Muhalefet partileri siyaset yapıyor.

“AİLE BÜTÇESİNE KATKI VERİYORUZ”

“Aile bütçesine katkı vermek veriyoruz” diyen Başkan Satılmış Gebeş,” Biz ırmağı tersine çevirdik. Bu yatarken olmuyor, çalışarak oluyor. Emekle, gayretle oluyor. Biz emek verdik. Bizim bu memlekette etimiz, dişimiz, tırnağımız kaldı. Biz böyle tepeden inme makamlara gelmiş insanlar değiliz. Biz merdivenleri bir bir çıkarak buralara geldik. Bilgimizle, becerimizle, projelerimizle bu göreve talip olduk. Aldığımız emaneti de layıkıyla yerine getirme gayreti içerisindeyiz. Biz vatandaşların sırtına yük olmamak için bu göreve talip olmadık. Vatandaşların sırtındaki yükü nasıl alabiliriz, nasıl hafifletebiliriz, aile bütçesine nasıl katkı verebiliriz? Bugün Zonguldak’ta en ucuz içme suyu Çaydeğirmeni Belediyesi’ndedir. Ben göreve geldiğim günden bugüne suya bir kuruş zam yapmadım. Vergilere zam yapmadık, esnaflarımızdan alınan hafta tatili ruhsat harçlarında üçte birlere varan rakamlarda aşağıya indirdik. Biz her anlamda herkese katkı verdik, destek olduk ve olmaya da devam edeceğiz.”

“BİZDE BEN ANLAYIŞI OLMADI. HEP BİZ DEDİK”

 

“Bizde ben anlayışı olmadı. Hep biz dedik, beraber çalıştık.” Diyen Başkan Gebeş,” Biz belediye olarak kaynaklarımızı etkin ve verimli kullandık. Böyle de kullanmaya devam ediyoruz. Civar köyler dahil her tarafa yardımcı oluyoruz. Vergiye, sigortaya ve personele borcumuz yok. Biz koltukta oturup belediyecilik yapmadık. Yaptığımız projelerden o projenin kaynağını çıkardık. Belediye binasını nasıl yaptık? Belediyeyi devraldığımızda Vergi Dairesine, SGK’ya, piyasaya ve personeline borcu olan bir belediye aldık. Geçmişteki belediye binasını hatırlarsınız. Milletvekili “konteynır” diyor, ben “köy konağı” diyorum. Öyle bir belediye devraldım. Şu dükkanların proje içinde satışını yaparak elde ettiğimiz gelirlerle bu belediye binasını hayata geçirdik. Projenin içinden kaynağını yaratmasını bildik, becerdik. Belediyemizin kaynak anlamında bir sıkıntısı yok. Ben bugüne kadar kredi kartı kullanmadım. Kredi kartım da yok. 1994-99 yılları arasında belediyede hesap işlerinde birinci derecede yetkili olarak çalıştım. Belediyeye çok güzel bir kaynak akışı vardı. 1999 yılından sonra ayrıldım, Nebioğlu Belediyesi’nde görev yaptım. Belediye batağa girmiş. Nebioğlu Belediyesi’nden buraya geldim, paralar tekrar buraya akmaya başladı. Kapıları içten ve samimiyetle çalıyorsan, bölgede kaynak sıkıntısı olmaz. Benim belediyecilikten başka hiçbir sıkıntım olmaz. Yapmayı düşündüğüm bir iş de yok. Belediyecilik benim mesleğim, ben mesleğimi en iyi şekilde icra etme derdindeyim. 2013 yılında Türkiye’nin en çalışkan belde belediye başkan ödülünü aldım. Bunlar beldem için, belde halkım için gurur verici şeyler. Hizmetlerin yapılma esnasında bana destek olan çok değerli belediye personelime, sevgili meclis üyelerime ve değerli Çaydeğirmeni halkıma teşekkürü bir borç bilirim. Bizde “ben” anlayışı olmadı. Hep “biz” dedik, beraber çalıştık.

“ 3 ETAP TOKİ EVLERİ TAMAMLANDI. TOPLAM 1.000 KONUT”

Beldemizde 3 Etap TOKİ Evleri tamamlanmış olup toplam 1.000 konut yapıldı” diyen Başkan Gebeş,” Çaydeğirmeni Beldemizi Kentsel dönüşümü gerçekleştiriyoruz projesi kapsamında beldemizde 3 Etap Toki Evleri tamamlanmış olup toplamında 1.000 konut yapıldı. Evlerde Vatandaşlarımız huzurlu ve mutlu şekilde oturuyorlar. Hedefimiz 4 Etap Toki Evlerini yapmak. Bu konu üzerinde çalışmalarımız devam etmektedir. Şunu da gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Türkiye’nin bugün birçok ilçesinde bile olmayan TOKİ evleri Beldemizde 3 Etap’ın olması sevindiricidir. Yine Türkiye’de ilk beldeye TOKİ Evleri Çaydeğirmeni Beldesinde yapılmıştır.”

Yine sportif faaliyetlere çok önem veriyoruz. Stadı yeniledik. 15 gün sonra futbol karşılaşmalarına hazır olacaktır. Daha yapacağımız çok hizmetler var. Durmak yok, Hizmete devam.

*

 

SİZDEN GELEN YORUMLAR
YORUM EKLE
Bu haber hakkında henüz yorum yapılmamış...

Ana Sayfa  ¦  Haber Tarihi: 1.03.2016 00:52:33  ¦  Yazdır  ¦  İzlenme (2794)
© 2009 Latif AYDEMİR
--------------------------------------------------------------------------
Bugün Gelen Ziyaretçi: 350 | Toplam Ziyaretçi: 11,940,412 | Ip Adresiniz: 3.142.173.227 | Çözünürlülüğünüz:
Bu sizin sitemizi ziyaretinizdir.