Ana Sayfa Özgeçmişim Latif Takipte Haber Arşivi Ziyaretçi Defteri İletişim Reklam
Gökçebey’de, Uğur Mumcu için anma töreni düzenlendi

Gazeteci Uğur Mumcu ölümünün 23. yılında Gökçebey’de düzenlenen törenle anıldı.

23 yıl önce 24 Ocak 1993 tarihinde kimliği belirsiz kişiler tarafından aracına yerleştirilen bombayla suikast sonucu öldürülen Gazeteci Uğur Mumcu, tüm yurtta olduğu gibi Zonguldak’ın Gökçebey ilçesinde Cumhuriyet meydanında bulunan Atatürk anıtının önünde düzenlenen törenle anıldı.

Törene; Cumhuriyet Halk Partisi Gökçebey İlçe Yönetimi ve ilçe sakinleri katıldı.

Atatürk Anıtına CHP İlçe Başkanı Cem Oktay’ın çelenk sunulmasıyla başlayan program Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.

Organize edilen anma programında konuşan CHP Gökçebey İlçe Başkanı Cem Oktay,” Ben Atatürkçüyüm… Ben Cumhuriyetçiyim… Ben laikim… Ben antiemperyalistim… Ben tam bağımsız Türkiye’den yanayım… Ben insan hakları savunucuyum… Ben, terörün karşısındayım… Ben yobazların, hırsızların, vurguncuların ve çıkarcıların düşmanıyım… Dün sabah değin, araştırarak yazdığım hiçbir konuyu yalanlayamadınız. Öyleyse vurun, parçalayın, her parçamdan benim gibiler beni aşacaklar doğacaktır.

Gazeteci –Yazar Uğur Mumcu’yu; cesur, ilkeli, dürüst gazetecilikten ödün vermeden, korkusuzca kullandığı kalemin gücüyle sürdürdüğü onurlu yaşamını haince kurulan bir pusuda kaybetmesinin 23. Yılında yine sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz.

Sağlıklı bir toplumsal yapının temeli adalet ve demokrasi olgusudur. Toplumsal değerlerde bu olgular daima güçlü, daima ilerleyen ve daima yol gösterici olmalıdır. Adalet ve demokrasi duygularının yıpranması, artık bu kavramlara inancın kalmaması toplumların başına gelebilecek en kötü durumlardan biridir.

Birde, adalet ve demokrasinin karanlığa hapsolmaması adına kalemiyle, aklıyla, sanatıyla ışık tutanlar vardır ki onlar, adaletin olmadığı ülkelerde fazla uzun bir hayat süremezler. Ya da yaşamları, işleri, ekmekleri sürekli tehdit altındadır. Çünkü yazdıkları, çizdikleri, söyledikleri ile ayağına bastıkları karanlık güçlerin soğuk nefesi sürekli enselerindedir.

Üzerinden çok uzun zaman geçmemesine rağmen pek çok aydın cinayeti hala karanlıktadır. Özgür basına, gazetecilere ve bilim inanlarına yönelik faili meçhul siyasi cinayetlerin sorumluluklarının bulunması, demokratik hukuk devletinin bir gereğidir. Özgürlük ve demokrasi ayıbı olan, tüm faili meçhul cinayetler ülkemizin utancıdır.

Ülkemiz bu anlamda maalesef kötü bir karneye sahip, nice aydınlık ve özgürlük savaşçısını yitirdik hain pusularda. Ve o pusularda Uğur Mumcu’yla, Muammer Aksoy’la, Abdi İpekçi’yle, Turan Dursun’la, Ahmet Taner Kışla’yla,Bahriye Üçok’la, Onat Kutlar’la, Metin Göktepe’yle, Hrant Dink’le barıştan, demokrasiden, aydınlıktan yana ne çok şeyi de birlikte yitirdik.

24 Ocak 1923’te katledilen gazeteci yazar Uğur Mumcu başta olmak üzere, suikastlar sonucu yaşamını yitiren tüm aydınlarımızı ve yine 14 yıl önce bir 24 ocak günü Diyarbakır Emniyet Müdürü iken makam aracında uğradığı alçak bir saldırı sonucunda hayatını kaybetmiş ve faili halen bulunamamış Gaffar Okkan’ı ölümlerinin yıldönümünde saygı ve özlem ile anıyorum.

Ve Uğur Mumcu’nun dediği gibi; “CESURLAR BİR GÜN, KORKAKLAR HER GÜN ÖLÜR”, “ BİZLER SENİ UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ…” “ UĞURLAR OLSUN”

Ayrıca; Cumhuriyet Halk Partisi ailesinin eşsiz üyelerinden biri, Ülkemiz siyasetinin renkli siması, toplumsal konularda duyarlı ve tek başına muhalefet olabilen Kamer Genç abimize Allah-tan rahmet, ailesine, tüm sevdiklerine , Tuncelilere ve Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm vatandaşlarına başsağlığı diliyorum” dedi.

 

SİZDEN GELEN YORUMLAR
YORUM EKLE
Bu haber hakkında henüz yorum yapılmamış...

Ana Sayfa  ¦  Haber Tarihi: 24.01.2016 13:56:05  ¦  Yazdır  ¦  İzlenme (2299)
© 2009 Latif AYDEMİR
--------------------------------------------------------------------------
Bugün Gelen Ziyaretçi: 507 | Toplam Ziyaretçi: 11,913,797 | Ip Adresiniz: 52.91.0.68 | Çözünürlülüğünüz:
Bu sizin sitemizi ziyaretinizdir.