Ana Sayfa Özgeçmişim Latif Takipte Haber Arşivi Ziyaretçi Defteri İletişim Reklam
SON GÜN 29 ŞUBAT 2016

Devrek Belediyesi, ölçü ve tartı aletlerinin ayar ve damgalanması için beyanname verme süresinin 4 Ocak 2016 tarihinde başladığını duyurdu.

Devrek Belediye Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada; 2014 yılı ve daha eski yıl damgalı ölçü ve tartı aleti bulunduran esnaf, pazarcı, işyeri sahipleri, özel ve resmi kurumlar ile gerçek ve tüzel kişiler, 29 Şubat 2016 tarihine kadar beyanname vermeleri gerektiği bildirildi.

Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: "3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu’na göre ölçü ve tartı aletlerinin damgalanması zorunlu olduğundan, damgasız veya damga süresi sona ermiş ölçü ve tartı aleti bulunan gerçek veya tüzel kişiler ile resmi kurumların en geç 29 Şubat 2016 tarihine kadar Belediyemiz Yazı İşleri Müdürlüğü'ne beyanname vermeleri gerekmektedir. Süresi içerisinde beyanname vermeyen esnafımızın ölçü ve tartı aleti damgalanamamakta. Damgası kopmuş, bozulmuş, damga süresi dolmuş ölçü aletini kullanmanın, Binyediyüzaltmışyedi, (1.767,00 TL) Türk Lirası idarî para cezası bulunmaktadır. Esnafımızın cezai duruma düşmemeleri ve mağduriyet yaşamamaları için gerekli hassasiyeti göstermelerini istiyoruz.”

Devrek Belediyesi’nden yapılan açıklamada ayrıca ölçü ve tartı aleti beyannamesi için seri numarası, maksimum kapasitesi, markası, cinsi (Elektronik terazi, Masa terazisi, ağırlık gramları, Elektronik baskül vb), gibi bilgiler ve işyeri kaşesi gerektiği belirtildi.

 

SİZDEN GELEN YORUMLAR
YORUM EKLE
Bu haber hakkında henüz yorum yapılmamış...

Ana Sayfa  ¦  Haber Tarihi: 8.01.2016 07:31:36  ¦  Yazdır  ¦  İzlenme (2214)
© 2009 Latif AYDEMİR
--------------------------------------------------------------------------
Bugün Gelen Ziyaretçi: 475 | Toplam Ziyaretçi: 11,913,765 | Ip Adresiniz: 3.94.150.98 | Çözünürlülüğünüz:
Bu sizin sitemizi ziyaretinizdir.