Ana Sayfa Özgeçmişim Latif Takipte Haber Arşivi Ziyaretçi Defteri İletişim Reklam
CHP LİDERİ KEMAL KILIÇDAROĞLU ZONGULDAK VE İLÇELERDE MİTİNG YAPTI

CHP LİDERİ KEMAL KILIÇDAROĞLU, ZONGULDAK, ALAPLI, GÜLÜÇ, EREĞLİ, ARMUTCUK, ÇAYCUMA, GÖKÇEBEY, ÇAYDEĞİRMENİ VE DEVREK ZİYARETLERİ MİTİNGE DÖNÜŞTÜ.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Zonguldak, İlçeleri ve beldelere yaptığı ziyaretlere CHP İl Teşkilatı, Milletvekili Adayları, İlçe Teşkilatları, Belediye Başkanları eşlik etti.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Alaplı’daki konuşmasında AKP’yi bildirgesinde açıkladığı ekonomik vaatleri üzerinden topa tuttu.

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde halka hitap eden CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Ne diyorlar, PKK bizi kandırdı. PKK seni kandırıyorsa senin başbakanlık koltuğunda ne işin var?” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Biz 7 Haziran’dan önce neyi açıklamışsak, aynılarını aldılar kendi seçim bildirgelerine koydular” dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin Zonguldak’ın Alaplı ilçe meydanında düzenlediği mitingde, iktidara geldiklerinde bütün taşeron işçileri kadroya alacaklarını söyledi.

7 Haziran seçimlerinde vatandaşın sandığa giderek görevini yaptığını ve oyunu verdiğini anlatan Kılıçdaroğlu, “Ortaya çıkan tablo diyor ki tek parti istemiyorum. ‘Memlekette diktatör de gerginlik de istemiyorum’diyor vatandaş. ‘Oturup kendi aranızda anlaşın hükümeti kurun, doğru dürüst kurun, Türkiye’yi adam gibi yönetin, kavga gürültü ile yönetmeyin, herkesin işi gücü olsun, evlerde huzur, bereket olsun.’ Sizin verdiğiniz mesaj buydu.

7 Haziran’da seçim beyannamesini açıkladık, büyük kesimini de diğer partiler de örnek aldılar, kopya yaptılar. Arkasından seçim bildirgesine ‘siz bunları yapamazsınız, para yok, kaynak yok’ dediler. Biz 7 Haziran’dan önce neyi açıklamışsak, aynılarını aldılar bildirgelerine koydular.

‘Emekliye iki maaş ikramiye vereceğiz ’diyorduk, ‘parayı bulamazsınız para yok’ dediler ama onlar da koydular. Bu neyi gösteriyor, en sağlıklı hesabı, en tutarlı hesabı en güzel hesabı vatandaş lehine hesabı yapan parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir.”

Kılıçdaroğlu, her gün şehitler geldiğini ve içlerinin kan ağladığını dile getirerek, “Şu soruyu her Alaplılı kardeşim kendisine sorsun? Ne oldu da 7 Haziran’da sonra ülke kan gölüne döndü, ne oldu? Gelip sizden ‘400 milletvekili verin’ dediler, ‘400 milletvekili vermezseniz ülke felaketlere sürüklenir’ dediler. 7 Haziran’da sonra 400 milletvekili çıkmadı, ülke kan gölüne döndü. Sorumlusu bu ülkeyi yönetenlerdir” dedi.

Çözüm Süreci’ne de değinen”CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Çözüm Süreci’nde batağa saplandılar. Ne diyorlar ‘PKK bizi kandırdı’. Ya sen çocuk musun, sen devleti yönetiyorsun, PKK seni kandırıyorsa senin başbakanlık koltuğunda ne işin var? Askerleri hapse atıyorlar, ‘Genelkurmay Başkanını terörist’ diye hapse attılar. Biz sahip çıktık, ‘yapmayın, etmeyin, insanları suçsuz yere hapse atmayın’ dedik. ‘Sen bilmezsin, o davaların savcısıyız’ dediler. Aradan süre geçti, orduya kumpas kurdular, ne oldu? Paralel bizi kandırdı, sen çocuk musun? Herkesin kandırdığı bir hükümet, Türkiye’yi yönetebilir mi? Herkesin oyuncağı olan bir hükümet Türkiye’yi yönetebilir mi?”

Kılıçdaroğlu, vatandaşlara hitap etmesinin ardından ilçe merkezinde yürüyerek Alaplı Belediyesinin düzenlediği Atatürk Meydanı açılışına katıldı. Kılıçdaroğlu daha sonra Gülüç Belde Belediyesince yaptırılan Düğün Salonu ve Kent Meydanı’nın da açılışında hazır bulundu. Kılıçdaroğlu daha sonra diğer ilçeleri ziyaret etti.


Geçenlerde yani 7 Haziran öncesinde seçim bildirgemizi açıkladık. Bizim seçim bildirgemizden biraz böyle üstü örtülü kopya çektiler. Geçenlerde açıkladık ve en baştan söyledim. Bizim seçim bildirgemizi örnek olarak alacaklar dedim. Dün açıkladılar bizim seçim bildirgemizi örnek almışlar. Kim almış, 13 yıldır bu ülkeyi yönetenler almış. Sorulması gereken soru şu, 13 yıldır siz ne yapıyordunuz?

Bizim partimiz Türkiye’nin sorunlarını en iyi bilen en doğru teşhisi koyan partidir. İşsizlik sorununa da bakın çözüm bulacağız. Onlar çözüm bulamazlar. Az önce kahvede oturdum, vatandaş ‘işsizim’ diyor. İş bulacaksa adresi değiştirecek. Eski adresi terk edeceksin. Yeni adrese geleceksin. Halk ne ise bizde öyleyiz. Halk neyi istiyorsa bizde onu gerçekleştireceğiz. Amacımız halkın yaşam standardını yükseltmektir. İşsizliği, yoksulluğu bitirmektir. Bir arada huzur içinde yaşamaktır. Çocuklar huzur içinde okusun. Gençlerimiz huzur içinde askerliklerini yapsınlar. Ve anneler gözü yaşlı onları beklemesin.”
Vatandaşların ‘Başbakan Kemal’ sloganına tebessüm eden Kılıçdaroğlu, "Slogan fena değil. Bunu gerçekleştirmenin yolu sandıktan geçiyor. O nedenle söylüyorum. Sandığa gideceğiz. İkna edeceğiz" dedi.
Kılıçdaroğlu, Ereğli mitinginin ardından
Kandilli beldesindeki parkın açılışı için beldeye hareket etti. Burada çiçeklerle karşılanan Kılıçdaroğlu, “Eğer Türkiye’yi bu beceriksiz siyasetten kurtarabilirsek emin olun çok daha güzel bir ortamda hep beraber yaşayacağız. Hanımlar size bir şey söyleyeyim. Aslında hanımların şöyle bir özelliği var. Olacak bir olay konusunda ilk duyarlılığı gösteren hanımlardır. Dolayısıyla bugün Türkiye’nin içinde bulunduğu zor durumu en iyi siz anlarsınız. Bir annenin acısını bir başka anne anlar. Türkiye’nin bu acılardan kurtulması lazım gelir. Annesinin huzur içinde çocuğunu askere gönderebileceği bir Türkiye lazım. Sevgi içinde çocuğunu okula gönderebileceği bir Türkiye lazım. Kavgasız, barışı olan huzuru olan bir Türkiye’ye ihtiyacımız var” diye konuştu.
“TÜRKİYE’DE YÖNETİM BOŞLUĞU VAR”
Türkiye’de yönetim boşluğu olduğunu öne süren CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu,“Şimdi ülkeyi yönetenler Türkiye’yi idare edemiyorlar. Türkiye’yi kim yönetiyor belli değil. Türkiye’de bir yönetim boşluğu var. Davutoğlu mu yönetiyor, Erdoğan mı yönetiyor? İki başlı yönetim olmaz. Davutoğlu koalisyon kurmak için geldi. Koalisyon kuracağız dedi. Hay hay dedik koalisyon kurarız. Milli irade tecelli etmişse biz de milli iradeye uyacağız ve koalisyonu kuracağız. Bize üç aylık seçim hükümeti önerdiler. Biz de onu kabul etmedik. Neden koalisyon kurulmadığını herhalde siz iyi biliyorsunuz. Eğer bir kişi koalisyon kurma iradesini kullanamıyor ve iradesi başka bir otorite baskısı altındaysa o kişiye oy vermeyin. Yetkisini kullanacak, gücünü kullanacak kişiye oy verin. Çift başlı yönetimden Türkiye’yi kurtarmanız lazım gelir.”
Kandilli beldesindeki parkın açılışının ardından TTK Armutçuk Müessesi’ne gelen Kılıçdaroğlu, burada maden işçileri ile görüştü. Madenci baretini başına takan Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz hafta maden ocağında hayatını kaybeden işçinin mesai arkadaşlarına da baş sağlığı diledi. Kılıçdaroğlu, müessese ziyaretinin ardında Zonguldak’a hareket etti.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu Zonguldak, Çaycuma,Gökçebey ve Devrek’te yaptığı mitinglerde CHP’nin Seçim bildirgesini anlattı.

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

 

SİZDEN GELEN YORUMLAR
YORUM EKLE
Bu haber hakkında henüz yorum yapılmamış...

Ana Sayfa  ¦  Haber Tarihi: 7.10.2015 00:45:49  ¦  Yazdır  ¦  İzlenme (2551)
© 2009 Latif AYDEMİR
--------------------------------------------------------------------------
Bugün Gelen Ziyaretçi: 2,313 | Toplam Ziyaretçi: 11,934,283 | Ip Adresiniz: 3.144.42.196 | Çözünürlülüğünüz:
Bu sizin sitemizi ziyaretinizdir.