Ana Sayfa Özgeçmişim Latif Takipte Haber Arşivi Ziyaretçi Defteri İletişim Reklam
Gökçebey’de, Gaziler Günü Gururla Kutlandı

Gökçebey’de 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle düzenlenen törenlerde askerlerle birlikte aynı safta duran gaziler büyük bir gurur yaşadı.

Gaziler Günü kutlamaları çerçevesinde Gökçebey Cumhuriyet meydanında tören düzenlendi

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene; Gökçebey Kaymakamı Bünyamin Bilgin, Garnizon Komutanı Vekili Astsb. Kd. Bçvş Çetin Aydemir, Belediye Başkanı Vedat Öztürk, Daire Amirleri, Siyasi Partilerin Temsilcileri, Oda ve Dernek Başkanların yanı sıra askeri ve sivil erkan katıldı.

Gaziler Günü Anma Töreninde, Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasıyla başladı. Daha sonra Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okundu.

Günün anlamını içeren konuşmayı Jandarma Astsubay kıdemli Çavuş Elvan Terzi yaptı.

Terzi yaptığı konuşmasında; “Sakarya meydan muharebesinin kazanılmasına müteakip, Başkomutan Mustafa Kemal ATATÜRK’e 19 Eylül 1921 günü mareşallik rütbesi ve gazilik unvanın verilmesinin 94’üncü yıldönümünü, büyük bir coşku ile kutluyoruz.

Bugün, Türkiye Cumhuriyetinin yanı sıra, Kore Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin, varoluş mücadelesinde ve iç güvenlik harekatı sonucunda kazanılan başarılarda gazilerimizi onurlandığımız gündür. Gaziler günü, canlarını bu aziz ulusa adayan tüm gazilerimize kutlu olsun.

Dünde olduğu gibi bugünde, aynı inançla, bu aziz vatanın birliği ve bölünmezliğine ve ulusal değerlerine saldıranlara karşı, her zaman kanımızı akıtmaya, canımızı feda etmeye hazırız.

Bizim için vatan savunmasında şehit ve gazi olmak kadar güzel bir kavram olamaz, şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir.

Jeostratejik konumu nedeniyle ülkemiz, bir yandan dünyadaki yeni oluşum ve stratejilerden etkilenirken, diğer yandan da yer yer sıcak çatışmaya girerek, risk ve tehditlerle karşı karşıya gelmektedir. Türk Silahlı Kuvvetlerinin başarısı; güçlü, etkin, caydırıcı ve disiplinli bir ordu, moral ve motivasyonu yüksek personeli olması, modern silah, araç ve gereçleri ile sağlanacaktır.

Vatanımız için düşmanla amansız mücadele eden, malül yada gazi olarak hayat mücadelesi veren, siz değerli gazilerimize sahip çıkmak ve saygılı olmak milletimize, tarihimize ve maziye bağlılığın bir ifadesidir.

Ey şeref abidesi, bir an bile tereddüt etmeden, bizler rahat edelim diye nefesini veren şehidim, verecek olan gazi’yim, unutmayın kalbimizdeki yeriniz apayrı, gözlerimizdeki ışıltı bizleri tarihimizin derin destanlarına alıp götürüyor, bu vatana sizlerin sahip çıktığı gibi bizde çıkacağız ve nağmerdin elini değdirmeyeceğiz bu vatana.

Başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve onun silah arkadaşları olmak üzere, bu vatan için toprağa düşmüş şehitlerimizi rahmetle anıyor, ve bizi burada onurlandıran kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Arz ederim.” Dedi.

Daha sonra İlçe Jandarma Garnizon Komutanlığına ziyaret edildi. Buraya gelen tören protokolüne ve gazilerimize sıcak ve soğuk içecekler ikram edildi.

*

*

*

*

*

 

SİZDEN GELEN YORUMLAR
YORUM EKLE
Bu haber hakkında henüz yorum yapılmamış...

Ana Sayfa  ¦  Haber Tarihi: 20.09.2015 00:19:44  ¦  Yazdır  ¦  İzlenme (2516)
© 2009 Latif AYDEMİR
--------------------------------------------------------------------------
Bugün Gelen Ziyaretçi: 1,001 | Toplam Ziyaretçi: 11,941,063 | Ip Adresiniz: 3.15.221.136 | Çözünürlülüğünüz:
Bu sizin sitemizi ziyaretinizdir.