Ana Sayfa Özgeçmişim Latif Takipte Haber Arşivi Ziyaretçi Defteri İletişim Reklam
GÖKÇEBEY ESKİ BELEDİYE BAŞKANLARIMIZDAN TAHİR YILMAZ, EBEDİYETE UĞURLANDI

Gökçebey’in ilk belediye başkanı Tahir Yılmaz son yolculuğuna göz yaşları arasında ebediyete uğurlandı.

92 yaşında aramızdan ayrılan Tahir Yılmaz Belediye önünde cenaze töreni düzenlendi.

YILMAZ’A BELEDİYE ÖNÜNDE CENAZE TÖRENİ:

Törende ilk konuşmayı Belediye Yazı İşleri Müdürü Şennur Çakır yaptı.

Çakır yaptığı konuşmada; “1923 yılında doğan merhum Tahir Yılmaz, Gökçebey’in belde olduktan sonraki ilk belediye başkanımızdır. 6 Haziran1972 yılında yapılan seçimlerde belediye başkanı seçilmiştir. 1972 yılından 1980 yılına kadar 3 dönem Belediye Başkanı seçilen merhum Tahir Yılmaz ilk belediye teşkilatını kuranlardandır.
Merhum Yılmaz’ın hizmetlerince gelince;1973 yılında Almanya’ya giderek gurbetçi vatandaşlarımızın yardımları ile ilk belediye araçlarını almıştır. Gökçebey Alt yapı ve imar çalışmalarını başlatmıştır.

 Ana cadde ve yollara beton asfalt çalışmasını yapmıştır.
Dağ Aliusta köyünden dağ suyu olarak bilinen içme suyunu getirmiştir. İlk zabıta teşkilatını kurmuştur. Tanzim Satış kurarak halkın ihtiyaçlarını karşılamıştır.
Parke taş kesme şantiyesini kurmuştur. Gökçebey’de kurulacak Mankap A.Ş. için çalışmalar başlatmış ve kurucu üyesi olmuştur. 12 Eylül 1980 yılına kadar görevine devam eden merhum Tahir Yılmaz bu tarihten itibaren görevini devretmiştir.
İlk Belediye Başkanımız merhum Tahir Yılmaz’a yapmış olduğu hizmetler için Gökçebey Halkı Adına şükranlarımızı sunar, kendisine Allah’tan rahmet yakınlarına ve sevdiklerine başsağlığı dileriz
.”

BAŞKAN ÖZTÜRK, ‘ACIMIZ BÜYÜK’

Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk,” Acımız büyük. Gökçebeylilerin ve Yılmaz Ailesinin başısağolsun” diyerek sözlerine şöyle devam etti.

Başkan Öztürk,” Gökçebey belediyesi 1972 yılında kurulmuştur. 1972 yılından 1980 yılına kadar 3 dönem Belediye Başkanı seçilen merhum Tahir Yılmaz’ı son yolculuğa uğurlamak için toplandık. Saygı değer Gökçebey halkı ve şahsım olarak merhum Tahir Yılmaz ağabeyimizi Gökçebey’i birçok ilki gerçekleştirerek kazandırdığı sayısız hizmet eserleriyle anacağız.

Merhum Tahir Yılmaz’a, Kamil Karademir’e ve Saim Aydemir’in mekanları cennet olsun. Başkanlık görevlerinde saygı değer Gökçebey halkına hizmet ederek ilçemizin bugünkü konuma getirmişlerdir. Allah hepsinden razı olsun.

Evet, Sevgili Gökçebeyliler. Bugün acımız büyük. Merhum Tahir Yılmaz’a Allah-tan rahmet, kederli Yılmaz Ailesine, yakınlarına ve Gökçebey halkına baş sağlığı diliyorum. Merhum Yılmaz başkanımız bizim kalbimizde sonsuza dek yaşayacaktır. Ayrıca belediye başkanlığı yapıp aramızda olana da Allah-tan uzun ömür diliyorum.” Dedi.

*

*

*

*

YILMAZ’A SON GÖREV:

Tahir Yılmaz için Belediye önünde cenaze töreni ve yapılan duanın ardından Zabıta Komiseri Celal Başoğlu önderliği zabıta memurları merhum Yılmaz’ın naşını Ulu cami havlusuna omuzlarda taşıdılar.

Ulu Camii’de düzenlenen cenaze merasimine; Gökçebey Kaymakamı Bünyamin Bilgin, Çanakcılar Şirket Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çanakcı, MHP Zonguldak Milletvekili Zeki Çakan, Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, Bakacakkadı Belediye Başkanı Sezgin Özdemir, MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan, Gökçebey Eski Belediye Başkanı Zeki Kılınçarslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fazıl Aytaş, İlçe Özel İdare Müdürü İzzet Turpcu, Halk Eğitim Müdürü Hüseyin Recep Topal, Mustafa Aydemir, Arif Aydemir, Osman Ala, Hidayet Seferoğlu, Selim Özdemir’in yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Merhum Tahir Yılmaz, Ulu camide Kılınan Öğle Namazına Müteakip Bakacakkadı’da aile mezarlığına göz yaşları arasında ebediyete uğurlandı.

Bizde, Merhum Tahir Yılmaz'a Allah-tan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına ve sevenlere başsağlığı dilerim.

*

*

*

*


 

 

 

 

 

SİZDEN GELEN YORUMLAR
YORUM EKLE
Bu haber hakkında henüz yorum yapılmamış...

Ana Sayfa  ¦  Haber Tarihi: 4.08.2015 03:59:42  ¦  Yazdır  ¦  İzlenme (3887)
© 2009 Latif AYDEMİR
--------------------------------------------------------------------------
Bugün Gelen Ziyaretçi: 1,448 | Toplam Ziyaretçi: 11,939,684 | Ip Adresiniz: 18.217.83.97 | Çözünürlülüğünüz:
Bu sizin sitemizi ziyaretinizdir.