Ana Sayfa Özgeçmişim Latif Takipte Haber Arşivi Ziyaretçi Defteri İletişim Reklam
MHP ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ ADAYI ÇAKAN ÇAYCUMA'DA BİR DİZİ ZİYARETLER GERÇEKLEŞTİRDİ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak 1’inci Milletvekili Adayı Zeki Çakan, Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde seçim gezilerine tüm hızıyla devam ediyor.

Yaklaşan 7 Haziran 25. Dönem Milletvekilliği genel seçimleri öncesinde seçim gezilerini sürdüren MHP Zonguldak 1’inci Sıra Milletvekili Adayı, eski Enerji, Tabii Kaynaklar Bakanı Zeki Çakan Çaycuma ilçesinde bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Çakan ilk olarak Çaycuma Toplum Sağlığı İlçe Müdürlüğü’nü ziyaret ederek burada Dr. Kılıçaslan’ı makamında ziyaret etti. Çakan burada kendisini kapıda karşılayan Toplum Sağlığı İlçe Müdürlüğü personeline teşekkür ederek bir süre sohbet etti.

ÇAYCUMA DEVLET HASTANESİ’NE ZİYARET

MHP Zonguldak 1’inci Sıra Milletvekili Adayı, eski Enerji, Tabii Kaynaklar Bakanı Zeki Çakan ve beraberindekiler daha sonra Çaycuma Devlet Hastanesi’ne ziyaret etti. Hastane Başhekimi Uzman Dr. Gökhan Kertiş, İdari ve Mali İşler Müdürü Ahmet Koraman ve hastane personeliyle kapıda karşılanan Çakan daha sonra makama geçerek burada Başhekim Kertiş ile görüştü. Ardından hastane ziyaretinde servislerde tedavi gören hastaları ziyaret eden MHP Zonguldak 1’inci Sıra Milletvekili Adayı, eski Enerji, Tabii Kaynaklar Bakanı Zeki Çakan buradaki ziyaretinin ardından kendisine ilgi ve alakadan dolayı hastane yönetimine teşekkür etti.

ÇAYCUMA VERGİ DAİRESİNE ZİYARET

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak 1’inci Milletvekili Adayı Zeki Çakan hastane ziyaretinin ardından Çaycuma Vergi Dairesini ziyaret ederek burada Türk-Büro-Sen Çaycuma Temsilcisi Savaş Tuğluk tarafından karşılanarak vergi dairesinde çalışanlarıyla birlikte oldu. Çakan vergi dairesinde çalışanlara işlerinde başarılar diledi.

ÇAYCUMA TSO’YA ZİYARET

MHP Zonguldak 1’inci Sıra Milletvekili Adayı, eski Enerji, Tabii Kaynaklar Bakanı Zeki Çakan, Vergi dairesinin ardından Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Rıfat Sarsık ve yönetimi ziyaret ederek burada görüş alışverişinde bulunuldu. Sarsık, Çakan’a milletvekili yolunda kendisine başarılar diledi ve bir süre sohbetin ardından hatıra fotoğrafı çektirildi.

ESNAF VE SANATKARLAR ODASINA ZİYARET

MHP Zonguldak 1’inci Sıra Milletvekili Adayı, eski Enerji, Tabii Kaynaklar Bakanı Zeki Çakan ve beraberindekiler daha sonra Çaycuma Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Kandemir’i makamında ziyaret ederek burada Çaycuma esnafı hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Kandemir ziyaretinden dolayı Çakan’a teşekkür etti ve başarılar diledi.

KÖYLERE ZİYARET

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak 1’inci Milletvekili Adayı Zeki Çakan ilçe merkezindeki ziyaretinin ardından seçim gezilerini ilçeye bağlı Dursunlar, Muharremşah, Aşağı Basat, Yukarı Basat, Kerimler Köyü, ve Helvacılar köylerini ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti.

ÇAKAN; “TTK ZONGULDAK’IN KANAYAN YARASI HALİNE GELDİ”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak 1’inci Milletvekili Adayı Zeki Çakan burada yaptığı konuşmasında Zonguldak’ın adeta kanayan yarası haline gelen ve her geçen gün zararını arttıran Türkiye Taş Kömürü Kurumu’na değinen Zeki Çakan, “TTK’nın üretiminin arttırılması, yeniden işçi alınarak istihdamın arttırılması ve kömürün değerlendirilmesi ile ilgili projeler hazırlanması gerekiyor. Ben bu projelerin en önemli ayağını yaklaşık bir yıldan beri dile getiriyorum. Fakat hiç kimse bu konulara eğilerek Başbakanımıza ve Cumhurbaşkanımıza önemini arz edemedi. Çatalağzı Termik Santrali 2 X 50 megavatlık santraldir. Yılda 2 milyon tona yakın kömür tüketir. Bu kömürde TTK’da üretilir. Bunu da madenci üretir. Şu anda 900 bin ton kömür üretiliyor. Yaklaşık 9 bin işçi çalışıyor. Bu kömür 1 buçuk milyon tona çıksa bunun için 4 bin işçi alınsa, üretim dediğim gibi arttırılsa, bu kömür bu santralde yakılsa bu kurum zarardan kurtulacağı gibi kar etmeye başlar” dedi.

ÇAKAN; “TTK BURADA ÜRETTİĞİ KÖMÜRÜ YAKSIN, ENERJİYE DÖNÜŞTÜRSÜN ENERJİ SATSIN”

Kardemir zamanında bir liranın işçiye verildiğini ifade eden Çakan, “ÇATES’i özelleştirmeyin. Bu TTK’ya bir liraya verilsin, TTK burada ürettiği kömürü yaksın enerjiye dönüştürsün enerji satsın. En güzel kurtuluş yönlerinden biri buydu. Ereğli Demir Çelik kok kömürü kullanıyor. Bugün kok kömürü ile maden kömürü arasında önemli bir fiyat farkı var. Bölgeye kurulacak yeni bazı fabrikalarla üretilecek kok Erdemir’e de verilebilir. Bunun gibi çok proje üretmek lazım. Aslında TTK’nın kapatılmasıyla ilgili hazırlık yapılıyor. TTK’nın bağlı bulunduğu ünitelerde denetim hizmetleri yapanlar bir hafta önce Ocakları 3 gün kapattılar. Maalesef kimsenin sesi çıkmadı. Neden kapatıyorlar. Madem bu ocakta emniyet tedbirleri alınmıyor, madem bu ocakta işlerin sağlığı ile ilgili tedbirler alınmadığı zaman bunun bir suçlusu vardır. Bu suçlu neden aranmıyor. Neden işlem yapılmıyor. Aslında yapılmak istenen şey şu; 3 gün kapatıyoruz ses çıkacak mı çıkmayacak mı? Kamuoyu oluşturuluyor. Bir daha ki dönemde 15 gün kapatacaklar, kamuoyunu oluşturacaklar sonra tamamen kapatacaklar. Zonguldaklı bize görev verirse, bizi milletvekilli olarak Ankara’ya gönderirse TTK’nın 5 Nisan 1994 kararları ile ilgili Zonguldak ayağa kalkıp ta temsiler kurulu olarak nasıl Ankara’ya gittiysem. Bu ocakların kapatılmamasıyla ilgili olarak hukuki, kanuni ne gerekiyorsa yaparız. Masaya yumruğumuzu vurmak gerekiyorsa vururuz bundan da hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu ocakların kapatılmasına kimse gücüde yetmez. Bize görev verildiğinde bunu da herkes görecektir.”

*

*

*

*

*

 

SİZDEN GELEN YORUMLAR
YORUM EKLE
Bu haber hakkında henüz yorum yapılmamış...

Ana Sayfa  ¦  Haber Tarihi: 12.05.2015 15:32:15  ¦  Yazdır  ¦  İzlenme (2183)
© 2009 Latif AYDEMİR
--------------------------------------------------------------------------
Bugün Gelen Ziyaretçi: 557 | Toplam Ziyaretçi: 11,941,993 | Ip Adresiniz: 3.17.162.247 | Çözünürlülüğünüz:
Bu sizin sitemizi ziyaretinizdir.