Ana Sayfa Özgeçmişim Latif Takipte Haber Arşivi Ziyaretçi Defteri İletişim Reklam
AKIN TBMM’DE MÜLKİYET’İ TAKİP EDİYOR

22. Dönem Zonguldak Milletvekili, CHP Zonguldak Milletvekili Adayı ve Zonguldak Sorunları ve Çözümleri Komisyonu Başkanı Harun Akın, bugün TBMM’de Mülkiyet sorunun çözümüyle ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor.

Harun Akın, gelişmeleri sosyal medya üzerinden şöyle duyurdu:

TBMM Yaklaşık 10 gün içinde genel seçimler nedeni ile çalışmalarını sona erdiriyor. Biliyorsunuz CHP İl Başkanlığı olarak kurmuş olduğumuz Zonguldak Sorunları ve Çözümleri Komisyonu Mülkiyet sorunu ile ilgili bir çalışma yürütmüş bu çalışma sonucu bir kanun teklifi hazırlamış olup TBMM CHP Grup Başkanlığının desteğini alarak Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın TBMM çalışmalarının yürütüldüğü ilgili komisyona getirilmiştir. Komisyon olarak hazırladığımız çalışmalar CHP'nin ilgili komisyon üyesi arkadaşlarımızın imzaları ile önerge olarak komisyon başkanlığına verilmiş olup daha sonra AKP Grubunun da desteği alınarak AKP tarafından da aynı konuda bir önerge hazırlanmıştır.

CHP ve AKP önergeleri alt komisyondan üst komisyona gelmiş tüm komisyon üyesi milletvekillerinin desteği ile komisyonda kabul edilmiştir. Bu süreç bizleri ve Zonguldak halkını çok memnun etmiş olup Zonguldak ilinin 100 yıllık bir sorununun çözülecek olması kentte büyük bir sevinç ile karşılanmış binlerce insanımızın tapu tahsis belgelerinin tapuya çevrilecek olması bizleri çok mutlu etmiştir. Bu çalışma yanında 2981 sayılı yasa biliyorsunuz 2015 Mayıs sonunda süresini dolduruyor bu konuda yasanın süresinin uzatımı ile ilgili 3 yıllık süre uzatımı için CHP Grup başkanlığı bir teklif hazırlamış AKP Grubunun da desteği alınarak TBMM' ne sunulmuştur. CHP Grup Başkan Vekilimiz Akif Hamzaçebi ile yaptığım görüşmeye dayanarak 2981 sayılı yasanın 2015 Mayıs sonunda biten süresinin 3 yıl uzatıldığını bilgilerinize sunuyorum. Asıl önemli olan komisyondan geçen mülkiyet yasasının görüşülmekte olan Torba Kanunu kapsamında şu ana kadar AKP tarafında getirilmediğini öğrenmiş bulunuyorum.

Bugün TBMM ' deyim CHP Grup Başkan Vekilimiz Akif Hamzaçebi ile görüşüyorum ayrıca AKP Zonguldak milletvekilimiz Özcan Ulupınar ile öğleden sonra görüşeceğiz. Bu hafta içinde mülkiyet kanunu komisyondan geçtiği şekilde TBMM Torba kanunu görüşmelerine ilave edilirse Zonguldak ilinin 100 yıllık sorunu çözülecek...

Tüm Zonguldak halkını, konu ile ilgilenen muhtarlarımızı ve sivil toplum kuruluşlarımıza bir çağrı yapıyorum bu hafta Zonguldak için çok önemli bir hafta AKP CHP MHP ve tüm partiler el ele verelim bu sorunu çözelim.”

 

SİZDEN GELEN YORUMLAR
YORUM EKLE
Bu haber hakkında henüz yorum yapılmamış...

Ana Sayfa  ¦  Haber Tarihi: 23.03.2015 13:13:32  ¦  Yazdır  ¦  İzlenme (1894)
© 2009 Latif AYDEMİR
--------------------------------------------------------------------------
Bugün Gelen Ziyaretçi: 461 | Toplam Ziyaretçi: 11,940,523 | Ip Adresiniz: 18.191.234.191 | Çözünürlülüğünüz:
Bu sizin sitemizi ziyaretinizdir.