Ana Sayfa Özgeçmişim Latif Takipte Haber Arşivi Ziyaretçi Defteri İletişim Reklam
“ YEŞİL ENERJİNİN ÖRNEKLERİNDEN BİR TANESİ DEVREK’TE UYGULANIYOR”

Geçtiğimiz günlerde AK Parti’den Milletvekili Aday Adayı olmak için Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcılığı görevinden istifa eden Muhammet Balta, Devrek’te yapımı devam eden Çayaltı 1-2 HES Projesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

HES inşaatını yapan Reis RS Enerji’nin yüklenici firması Bayır Mühendislik yetkilisi Nevzat Bayır’ı ziyaret eden Balta,yapılan inşaatın doğaya zarar vermeden devam ettiğini vurguladı. Ziyarette, REİS RS Enerji Grup Başkanı Ömer Çebi, Trabzon Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş’te bulundu.

Eski Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta yaptığı incelemeler sonrası açıklamada bulunarak; “ Ben Devrek Çayaltı 1-2 HES Projesinde şunu gördüm.Doğayı hiç tahrip etmeden, yeşil enerjinin örneklerinden bir tanesi oluşturulmuş. Bizim yapacağımız dere ıslahını da özel sektör yapmış ve çok güzel bir proje hayata geçmiş. Biz Devlet olarak da şunu istiyoruz, cari açığın en büyük sorunların biri de enerji açığı. Şu anda dünyada en büyük savaş nedenlerinden bir tanesi, eğer biz gerçekten tam bağımsız olmak istiyorsak enerjide de bağımsız olmamız lazım. Dışa bağımlı olmamamız lazım. Kendi içimizde bunu üretmemiz lazım. Her zaman bir söz vardır, sular akar Türkler bakar diye, artık sular boşa akmıyor. Hem özel sektör hem devlet bu sulardan enerji elde etmeye çalışıyor. Ben burada özel sektörümüzü kutluyorum. Özellikle bu hizmetlere destek veren yerel yönetimlerimizi belediyelerimizi de kutluyorum. Onlara da teşekkür ediyorum. Türkiye’de bu sektörlere karşı özellikle çevreci adı altında bunları engellemeye çalışan belirli bir kesim var. Burada görüyoruz ki yerel yönetimler bu işe sahip çıkmış, onlarda bu ülkenin enerji alanında hizmet veren özel sektöre kucak açmışlardır. Yerel yönetimlerimizin onlara destek vermeleri bizleri son derece mutlu ediyor. Biz şunu istiyoruz böyle enerji yatırımları yapan çevreye duyarlı olan sektörlerin artmalı.Ama bunun yanında çevreyi bozanlara da en ağır müeyyidelerin uygulanmasını biz istiyoruz.Bununda her zaman takipçisi olacağız.Ben tekrar tekrar bu enerji santralinin hem bu yöremize hem de ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

*

*

*

*

 

SİZDEN GELEN YORUMLAR
YORUM EKLE
Bu haber hakkında henüz yorum yapılmamış...

Ana Sayfa  ¦  Haber Tarihi: 11.02.2015 21:35:58  ¦  Yazdır  ¦  İzlenme (2584)
© 2009 Latif AYDEMİR
--------------------------------------------------------------------------
Bugün Gelen Ziyaretçi: 240 | Toplam Ziyaretçi: 11,941,676 | Ip Adresiniz: 3.133.121.160 | Çözünürlülüğünüz:
Bu sizin sitemizi ziyaretinizdir.