Ana Sayfa Özgeçmişim Latif Takipte Haber Arşivi Ziyaretçi Defteri İletişim Reklam
BAŞKAN NECMİ PAZAR GÜVEN TAZELEDİ

Gökçebey Ziraat Odası Başkanlığı seçimi yapıldı. Nemci Pazar, yeniden başkan seçildi.

2001 yılında kurulan Gökçebey Ziraat Odası’nın 2322 kayıtlı üyesi ve 28 delegesi ile 08.Şubat 2015 Pazar günü yapılan Başkanlık seçimlerinde tek listeyle yapıldı ve mevcut Başkan Necmi Pazar dördüncü kez seçilerek güven tazeledi.

Bir pastanenin toplantı salonunda yapılan Gökçebey Ziraat Odası Başkanlık seçimlerine; Gökçebey İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sevim Küçükbekir, Zonguldak Ziraat Odası Başkanı Hasan Kabarık, Devrek Ziraat Odası Başkanı İdris Uzunel, Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, Çaycuma Ziraat Odası Başkanı Rıza Çapkın, Ak Parti Gökçebey İlçe Başkanı Lokman Aydın ve ilçe yönetimi, İl Genel Meclis Üyesi Rahmi Albuz, Gökçebey Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Akdemir, Gökçebey Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Cevat Baş’nın yanı sıra üyeler ve ilçe sakinleri katıldı.

*

Divan heyeti seçimi ardından Saygı duruşu ve İstiklal marşı okunması ardından İlk konuşmayı Gökçebey İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sevim Küçükbekir yaptı.

Küçükbekir,” Bugün buraya Gökçebey Ziraat Odası Başkanlığı seçimleri yapılması için geldik. Görüyorum ki, mevcut Başkan Necmi Pazar’ın karşısında aday yok. Bizler bugüne kadar uyum içinde çalışarak birçok tarım hizmet projeleri gerçekleştirdik. Bugünden sonrada aynı azimle birlikte çalışarak daha çok hizmet projeleri gerçekleştireceğimize inanıyorum. Necmi Pazar başkanlığında yeni yönetimde görev alacak arkadaşlara başarılar diler , sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Gökçebey Ziraat Odası Başkanı Necmi Pazar,”Ziraat Odamız kuruluşundan bu yana Gıda-Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile sürekli dayanışma içinde Odamızın asıl görevi olan çiftçi üyelerine her konuda yardımcı olamaya devam etmiştir. Çiftçilerimize “Doğrudan Gelir Desteği” adı ile başlayan ve şu anda “Mazot-Gübre ve Toprak Analiz” desteği adı altında devam eden destek ödemelerine ek olarak Tarımsal Kredi ve Tarım Sigortası gibi birçok konuda dosya hazırlamak suretiyle hizmetlerimize devam ettik. Geçtiğimiz bu dönemde çiftçilerimize daha iyi ve daha verimli hizmet edebilmek amacıyla önce Ziraat Odamıza bir Hizmet araç’ı kazandırdık. Böylece Çiftçi üyelerimize hızlı ve verimli hizmet sunma imkânı bulduk.

Ziraat Odamızın kendine ait çalışma yeri olmadığından kuruluşundan bu yana enaz dört veya beş mekân değiştirdik. Bu da Odamız için her seferinde ayrı bir masraf oluyordu. Bunun için Oda Meclisimiz ve Yönetim Kurulumuzun gayretleri neticesinde halen görev yaptığımız Hizmet Binamızı satın almak suretiyle Odamızı ekstra masraflardan kurtarmış olduk.

8 Eylül 2006 yılında çıkan kanun gereği Çiftçilerimize Tarımsal Yayım ve Danışmanlık hizmeti verebilmek amacıyla Yetki Belgesi alarak Odamızda 2011 yılından itibaren Tarım Danışmanı istihdam etmeye başladık. Üç yıl boyunca tek Tarım Danışmanı ile sürdürdüğümüz danışmanlık hizmetini 2014 yılında iki tarım Danışmanı ile 117 çiftçimize hizmet vermek suretiyle devam ediyoruz. Önümüzdeki çalışma dönemimizde bu tür hizmetleri artırarak vermeye imkânlarımız elverdiği sürece devam etmek istiyoruz. Bu vermiş olduğumuz danışmanlık hizmetini ve Odamızın diğer faaliyetlerini çiftçilerimizin günlük takip edip odamız hakkında bilgi almak ve kurmuş olduğumuz Gökçebey Ziraat Odası web sitemizden takip edebileceklerdir.

Kdz Ereğli ve Alaplı ilçelerimizde uygulanmakta olan Fındık desteklemelerinden diğer ilçelerle Gökçebey ilçemiz çiftçilerinin de faydalanabilmesi için İl Koordinasyon Kurulumuz ile birlikte çalışmalarımız devam etmektedir.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve İŞKUR Müdürlüğü ile ortaklaşa Dış Mekan Süs Bitkileri ve Meyvelerde aşılama teknikleri olmak üzere Odamız bünyesinde iki adet kurs düzenledik.

Yine Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Üreten Kadın Gelişen Gökçebey “ adı altında hazırlanarak Batı Karadeniz Kalkınma Ajansına sunulan projeye ortak olduk. Böylece Bölgemizde bulunan 50 adet Kadın çiftçilerimize Organik Tavuk yetiştirme ve pazarlama imkanı sağlamış olduk.

Önümüzdeki çalışma döneminde bu tür proje çalışmalarımıza artarak devam edeceğimizi takdirlerinize sunar. Yeni seçilecek arkadaşlarımıza başarılar diler. Hepinize saygılar sunarız” dedi.

Seçimlere tek liste mevcut başkan Necmi Pazar önderliğinde geçildi. Buna göre:

YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELER:

1-Necmi Pazar

2-Murat Karademir

3-ismet Demiroğlu

4-İlyas Tülübaş

5-Satılmış Elieyioğlu

YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELER:

1-Vacit Yazıcı

2-Cihan Gökdemir

3-Dursun Adak

4-Nizamettin Pazarcıklı

5-ibrahim Sezgin Seçildi.

*

*

*

*

*

*

*

Daha sonra davetli misafirlere Kasap Osman'nın yerinde yemek ikramını ile sona erdi.

 

SİZDEN GELEN YORUMLAR
YORUM EKLE
Bu haber hakkında henüz yorum yapılmamış...

Ana Sayfa  ¦  Haber Tarihi: 9.02.2015 07:29:40  ¦  Yazdır  ¦  İzlenme (3186)
© 2009 Latif AYDEMİR
--------------------------------------------------------------------------
Bugün Gelen Ziyaretçi: 519 | Toplam Ziyaretçi: 11,913,809 | Ip Adresiniz: 54.173.221.132 | Çözünürlülüğünüz:
Bu sizin sitemizi ziyaretinizdir.