Ana Sayfa Özgeçmişim Latif Takipte Haber Arşivi Ziyaretçi Defteri İletişim Reklam
Kaçmaz, Çanakkale Zaferini Anlattı

Dünyanın en yaşlı gazisi unvanını taşıdığı 1994’te 110 yaşında yaşamını yitiren Hüseyin Kaçmaz’ın oğlu Turgut Kaçmaz, Gökçebey’de Çanakkale destanını anlattı.

“Buram Buram Çanakkale Destanı ve Atatürk” konulu serginin açılış kurdelesini, Gökçebey Cumhuriyet Savcısı Faruk Yavuz ile Belediye Başkanı Vedat Öztürk kesti.

Gökçebey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gökçebey Belediyesi işbirliği ile düzenlenen, Çanakkale Sergisi ve Çanakkale Savaşı konulu panel düzenlendi.

Gökçebey Gençlik merkezinde düzenlenen panelin sunumunu, Dünyanın en yaşlı gazisi unvanını taşıdığı 1994’te 110 yaşında yaşamını yitiren Hüseyin Kaçmaz’ın oğlu, Dünya Barış Elçisi Turgut Kaçmaz yaptı.

Programa; Gökçebey Cumhuriyet Savcısı Faruk Yavuz, Belediye Başkanı Vedat Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fazıl Aytaş, İlçe Özel İdare Müdürü İzzet Turpçu, İş Bankası Müdürü Pirali Gürhan, Yazı İşleri Müdürü Nuray Yiğit, Tarım ve Hayvancılık Gökçebey İlçe Müdürü Sevim Küçükbekir, Gökçebey Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü İsmail Keskin, ÇPL Okul Müdürü Zeki Başoğlu ve öğrenciler katıldı.

Çanakkale, Mustafa Kemal önderliğinde buram buram yazılmış bir destandır"

Dünya Barış Elçisi Turgut Kaçmaz, panelde babasının Çanakkale Savaşı anılarını paylaştı.

Çanakkale’de çok önemli bir zaferin kazanıldığını ifade eden Kaçmaz, “Babam Hüseyin Kaçmaz 110 yaşında, son nefesini verinceye kadar ülke adına verilen tüm mücadelelerden gururla bahsetti. Çanakkale, Mustafa Kemal önderliğinde buram buram yazılmış bir destandır. Kuşlar yavrularını nasıl besliyorlarsa biz de çocuklarımızı Çanakkale ruhu ve Atatürk sevgisiyle beslemeliyiz. Çanakkale, gencinden yaşlısına, liseden fakülte talebesine kadar, ‘bu vatan için canım feda olsun’ diyen dedelerinizin temiz kanlarıyla yazılmış buram buram bir destandır. Babam şunu söylemiştir, ‘savaş ne kadar çirkinse barış o denli güzeldir. Herkesin örnek alacağı Çanakkale, Gelibolu savaşları bundan sonra barış ve dostluk yarımadası olacaktır’ demiştir. Şimdi Çanakkale barış ve dostluk yarımadasıdır. Türkiye’nin her yerinde Çanakkale gibi barış ve dostluk olmasını istiyorum. Bizler Türkiye’yi Lazı, Türkü, Kürdü, hep birlikte kurtardık. Cumhuriyeti böyle kurduk. Bundan sonrada böyle olmasını istiyorum. Bizler et tırnak gibiyiz.” Dedi.

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

 

SİZDEN GELEN YORUMLAR
YORUM EKLE
Bu haber hakkında henüz yorum yapılmamış...

Ana Sayfa  ¦  Haber Tarihi: 22.01.2015 00:58:12  ¦  Yazdır  ¦  İzlenme (2735)
© 2009 Latif AYDEMİR
--------------------------------------------------------------------------
Bugün Gelen Ziyaretçi: 970 | Toplam Ziyaretçi: 11,914,260 | Ip Adresiniz: 34.229.50.161 | Çözünürlülüğünüz:
Bu sizin sitemizi ziyaretinizdir.