Ana Sayfa Özgeçmişim Latif Takipte Haber Arşivi Ziyaretçi Defteri İletişim Reklam
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından “Evimiz Engelimiz Olmasın” Projesine Destek

Yürütücülüğünü Zonguldak Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sevim Çelik’in üstlendiği “Evimiz Engelimiz Olmasın” konulu proje Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelliler Destek Programı kapsamında 2014 yılı Finansmanı uygun bulunan projelerden biri oldu.

Bütçesi 91.812,00-TL olan ve 9 ay sürecek proje çerçevesinde, proje ortakları Oktay Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ve Gökçebey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte Gökçebey İlçesi’nde bulunan 77 zihinsel engelli çocuk annesine eğitim verilecek.Eğitim ile annelerde ev kazaları ve ev kazalarına bağlı ikincil yaralanmaları önleyici uygulamalar konusunda farkındalık geliştirilmesi hedefleniyor. Projenin bir diğer hedefi de annelerin günlük yaşamlarında bu bilgileri kullanır ve uygular duruma gelmeleri, zihinsel engelli çocuğun güvenli ve kaliteli bir yaşam sürdürmesinin sağlanması ve ailenin çocuğun bakımında daha bilinçli sorumluluk almalarının sağlanması olarak belirlendi.

Proje kapsamında hazırlanacak olan eğitim kitabının hazırlanmasında ve eğitimlerin yapılmasında Zonguldak Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı öğretim üyeleri görev alacaklar.

Proje sonunda ailelere dağıtılacak olan başvuru niteliğinde görsel ağırlıkta hazırlanmış eğitim kitabı ile eğitimin sürekliliğinin sağlanması planlanıyor.

 

SİZDEN GELEN YORUMLAR
YORUM EKLE
Bu haber hakkında henüz yorum yapılmamış...

Ana Sayfa  ¦  Haber Tarihi: 24.12.2014 22:51:24  ¦  Yazdır  ¦  İzlenme (2231)
© 2009 Latif AYDEMİR
--------------------------------------------------------------------------
Bugün Gelen Ziyaretçi: 567 | Toplam Ziyaretçi: 11,913,857 | Ip Adresiniz: 44.200.249.42 | Çözünürlülüğünüz:
Bu sizin sitemizi ziyaretinizdir.