Ana Sayfa Özgeçmişim Latif Takipte Haber Arşivi Ziyaretçi Defteri İletişim Reklam
ÜRETEN KADIN, GELİŞEN GÖKÇEBEY’’ PROJESİNE AÇILIŞ TÖRENİ YAPILDI.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün Gökçebey Ziraat Odası Başkanlığı ortaklığında Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı 2014 Yılı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında TR81/14/Sosyal/033 sözleşme numarası ile yürütülen ''Üreten Kadın, Gelişen Gökçebey'' projesinin açılış töreni Belediye Aile Çay Bahçesi Düğün Salonunda yapıldı.

Törene; Gökçebey kaymakamı Bünyamin Bilgin, Cumhuriyet Savcısı Faruk Yavuz, Zonguldak İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Necmi Çelik, İlçe Garnizon Komutanı Üsteğmen Onur Şahbaz, Belediye Başkanı Vedat Öztürk, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Faruk Tezel, Çanakcılar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sezai Çanakcı, İlçe Emniyet Amiri Murat Karakırık, Hakim Serhan Özkan, İş Bankası Müdürü Pirali Gürhan, T.C Ziraat Bankası Müdürü Abdulkadir Ceğer, İl Genel Meclis Üyesi Kenan Çetinoğlu, Ak Parti İlçe Başkanı Lokman Aydın,Zonguldak Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Birliği Başkanı Osman Bayraklı, Gökçebey Ziraat Odası Başkanı Necmi Pazar, ilçe daire amirleri, köy muhtarları ve üreten kadınlar katıldı.

“İLÇEMİZE KÖY TAVUKÇULUĞUNU TEKRAR GERİ GETİRMEK İSTİYORUZ"

İlçemize köy tavukçuluğunun tekrar geri gelmesini istiyoruz” Gökçebey İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sevim Küçükbekir konuşmasına şöyle devam etti.

Türkiye’de 2005 yılında ilimizde 2008 yılında kuş gribi hastalığı görülmesinden sonra köylerde açıkta gezen tavukların yetiştirilmesi ve yumurta üretimi %75 oranında azalmıştır. Proje ile köylerde yaşayan çiftçileri köy tavuğu yetiştirmeye özendirmek, köy tavuğu ve yumurta sayısını artırmak, köylerde ikamet eden çiftçi ailelerimizin ekonomilerine katkı sağlamak, organik yetiştiriciliğe destek vermek, dezavantajlı kesim olan kadınlarımızın sosyal sermayenin ekonomik ve sosyal hayata katılımını da sağlamak amacıyla ilçemizde 50 işsiz durumda olan kadının köy tavukçuluğu yapmasına ve ürettikleri ürünleri pazarlamasına yönelik fiziki, örgütsel ve eğitsel alt yapıyı oluşturmak hedeflenmiştir.

Projemiz ile kadınlarımızın köy tavukçuluğuna başlangıç yapabilmelerini sağlayacak 20 metrekare alana sahip etrafı çit ile çevrili, üstü tellerle kapatılan, içinde birer kulübesi olan mini çiftlikler kurulmuştur. Proje kapsamında çiftçilerimize 30 adet civciv verilerek, 6 aylık süreyle çiftliğin işleyişi kontrol edilecektir. Proje de kadınlarımıza sağlıklı ve verimli üretimin, ürettikleri ürünleri etkin şekilde pazarlamanın kapılarını açacak iyi tarım uygulamaları, besi ve yumurta tavukçuluğu, gıda güvenliği hijyen ve sanitasyon, hayvan sağlığı, satış-pazarlama teknikleri konularında verilmesi gereken eğitimler 1. Grup Dağdemirciler Köyünde 2. Grup Gökçebey Ziraat Odası Başkanlığında devam etmektedir. Ayrıca 8-11 Ocak 2015 tarihleri arasında İstanbul Yeşilköy’de kurulacak Exponatura Doğal, Organik ve Sağlıklı Ürünler Fuarı'na katılım sağlanarak projenin tanıtımı yapılacaktır.” Dedi.

Gökçebey Kaymakamı Bünyamin Bilgin ise;” İzlenen tüm bu stratejiler sayesinde hedef grubumuzu oluşturan kadınlarımız, köy tavukçuluğu yaparak ekonomik gelir elde edebilecek, pazarlama-satış bağlantıları ile bu geliri sürekli ve sürdürülebilir hale getirebilecek, desteksiz şekilde çiftliklerinin giderlerini karşılayabilecek, çiftliklerini büyütebilecek, yeni yatırımlar yaparak artık işsiz olmaktan çıkarak kendiişlerinin sahibi konuma geçebileceklerdir. Bu sayede, gerek kırsal bölgede yaşamak, gerek düşük gelir seviyesi, gerekse toplumsal cinsiyet ayrımcılığı sebebi ile dezavantajlı konumda olan işsiz kadınlarımızın ekonomik hayatta yer alabilmeleri ve kendilerine yeter hale gelmeleri mümkün olacaktır. İlçemizde hayvancılığın gelişmesinde önemli bir adım olacak bu projenin hayırlı olmasını dilerim.”dedi.

Ayrıca; Projeye Mali Destek Programı kapsamında destek veren Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Faruk Tezel, Zonguldak İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Necmi Çelik” ''Üreten Kadın, Gelişen Gökçebey'' projesi çok önemli olduğunu ve ilçede 50 yakın bayanlara üretim hakkının verildiğinin altını çizdiler.

Daha sonra ''Üreten Kadın, Gelişen Gökçebey'' projenin açılış törenine katılan davetli misafirlere pişmiş teneke tavuk ikramında bulundular…

*

*

*

*

*

*

*

*

*

 

SİZDEN GELEN YORUMLAR
YORUM EKLE
Bu haber hakkında henüz yorum yapılmamış...

Ana Sayfa  ¦  Haber Tarihi: 17.12.2014 13:19:31  ¦  Yazdır  ¦  İzlenme (3276)
© 2009 Latif AYDEMİR
--------------------------------------------------------------------------
Bugün Gelen Ziyaretçi: 1,910 | Toplam Ziyaretçi: 11,916,188 | Ip Adresiniz: 54.204.142.235 | Çözünürlülüğünüz:
Bu sizin sitemizi ziyaretinizdir.