Ana Sayfa Özgeçmişim Latif Takipte Haber Arşivi Ziyaretçi Defteri İletişim Reklam
BAKAN ELVAN’DAN ULUPINAR’A YAZILI YANIT…

Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi ve Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Zonguldak’ın sorunlarını ilgili birimlerle her fırsatta görüşerek takip ediyor.

Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar’ın Plan ve Bütçe Komisyonunda 19 Kasım 2014 tarihinde görüşülen Ulaştırma ve Denizcilik Haberleşme Bakanlığı’nın Bütçe görüşmelerinde; Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’a sorduğu soru Bakan tarafından yazılı cevaplandı.

Ulupınar, Zonguldak-Ankara, Zonguldak-İstanbul arası duble yol çalışmaları ne zaman tamamlanacaktır?

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan,” Ankara-Zonguldak arası 224 km uzunluğunda olup; yolun 219 km’si bölünmüş yol standardındadır. Kalan 5 km’lik kesimde yol çalışmaları devam etmektedir. Ayrıca Sapça ve Üzülmez tünellerinde kazı ve destekleme çalışmaları tamamlanmış nihai beton çalışmaları devam etmektedir. Çaycuma- Zonguldak ayrımı- Devrek-4. Hududu yolunda sıcak karışım kaplama üst yapı ihalesi yapılmıştır. Proje çalışmaları devam etmekte olup, 2016 yılında tamamlanması hedeflenmektedir.

İstanbul-Zonguldak Yolu;

Gebze-Düzce-Akçakoca-Zonguldak yolu 278 km uzundadır. Söz konusu yolunda 260 km’si bölünmüş yol standardında olup 18 km’lik kesimde sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol çalışmaları devam etmektedir.2016 yılında tamamlanması hedeflenmektedir.

İstanbul-Şile-Ağva-Karasu-Akçasu-Zonguldak yolu ise 274 km uzunluğundadır. İstanbul-Şile-Ağva arasındaki 68 km’lik kesimin 46 km’lik kısmı sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol çalışmaları tamamlanmış olup, 22 km’lik km’lik kısmında sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol çalışmaları devam etmektedir. Ağva-Kandıra-Kaynarca arasındaki 43 km’lik kesimin 2015 yılında ihale edilmesi hedeflenmektedir. Kaynarca –Karasu arasındaki 60 km’lik kesimin 38 km’lik sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol çalışmaları tamamlanmış olup, geriye kalan 22 km’lik kesimdeki çalışmalar devam etmektedir. 1. Bölge Hududu ile 15. Bölge Hududu yolu 33 km’lik olup, 14 km’lik kısmında sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol, 19 km’si ise tek yol standardındadır. Zonguldak-Kdz.Ereğli yolu 70 km uzunluğunda olup, 52 km’lik bölünmüş yol standardındadır. Kalan 18 Km’lik kısmında ise sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol çalışmaları devam etmektedir.

Ulupınar, Zonguldak-Gökçebey-Karabük arası yeni hızlı tren setleri ne zaman hizmete alınacaktır?

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan,” Zonguldak-Karabük arasındaki sinyalizasyon çalışmaları 2015 Mayıs ayında tamamlanacaktır. Bu tarihten sonra düzenli işletmeciliğe geçilecek olup ilave dizel tren setlerinin verilmesi planlanmaktadır.”

 

SİZDEN GELEN YORUMLAR
YORUM EKLE
Bu haber hakkında henüz yorum yapılmamış...

Ana Sayfa  ¦  Haber Tarihi: 16.12.2014 00:19:11  ¦  Yazdır  ¦  İzlenme (2400)
© 2009 Latif AYDEMİR
--------------------------------------------------------------------------
Bugün Gelen Ziyaretçi: 1,961 | Toplam Ziyaretçi: 11,916,239 | Ip Adresiniz: 44.193.208.105 | Çözünürlülüğünüz:
Bu sizin sitemizi ziyaretinizdir.