Ana Sayfa Özgeçmişim Latif Takipte Haber Arşivi Ziyaretçi Defteri İletişim Reklam
GÖÇ VE YAPISAL İŞSİZLİK TEMEL SORUN, ORTALAMA ÜCRET 1250 TL

Devrek Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılan “Devrek İstihdam Piyasası Raporu” için basın tanıtımı yapıldı.

Devrek ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılan ve yürütücülüğünü Devrek MYO Öğretim üyesi ve TOBB Zonguldak İl Akademik Danışmanı Yrd.Doç.Dr. Ferdi KESİKOĞLU’nun yürüttüğü çalışmanın basın tanıtımına Devrek TSO Yönetim Kurulu Başkanı Zekai BÜKRÜ, Genel Sekreter Cihat Yaban, yönetim kurulu üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Bölgenin farklı kurumlar tarafından gerçekleştirilen ekonomik çalışmalarının koordinatörü olan Yrd.Doç.Dr. Ferdi KESİKOĞLU istihdam raporu ile ilgili yaklaşık 1 saatlik bir sunum gerçekleştirdi.

Hazırlanan raporda hem emek piyasasının işgücü talep eden tarafı işverenlerin emek piyasası açısından durumu ve beklentileri, hem de konunun arz yönünü temsil eden hane halkının emek piyasası açısından mevcut durumu ve beklentileri incelenmiştir. Bölge işgücünün özelliklerini eğitim düzeyinden, yaş düzeyine, gelir beklentilerinden, verilen ücrete, yatırım planından, iş gücü talebine kadar pek çok açıdan inceleyen rapor, teknik düzeltmeler tamamlanarak bir hafta içerisinde Devrek Ticaret ve Sanayi Odası’nın internet sitesine konulacaktır.

Çalışmanın bölge ekonomisi için çok örnek bir çalışma olduğunu ifade eden Zekai Bükrü, çalışmalarından dolayı oda sekreteri Cihat Yaban ve Akademik Danışman Yrd.Doç.Dr. Ferdi KESİKOĞLU’na katılımlarından dolayı basın mensuplarına teşekkür etti.

 

SİZDEN GELEN YORUMLAR
YORUM EKLE
Bu haber hakkında henüz yorum yapılmamış...

Ana Sayfa  ¦  Haber Tarihi: 7.12.2014 13:47:50  ¦  Yazdır  ¦  İzlenme (2504)
© 2009 Latif AYDEMİR
--------------------------------------------------------------------------
Bugün Gelen Ziyaretçi: 1,042 | Toplam Ziyaretçi: 11,942,478 | Ip Adresiniz: 18.191.5.239 | Çözünürlülüğünüz:
Bu sizin sitemizi ziyaretinizdir.