Ana Sayfa Özgeçmişim Latif Takipte Haber Arşivi Ziyaretçi Defteri İletişim Reklam
GÖKÇEBEY’DE 14 KASIM DÜNYA DİYABET GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

14 Kasım Dünya Diyabet günü münasebetiyle bir dizi etkinlik düzenleyen Gökçebey Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Gözde Çapcı, şeker hastalığının zararlı etkilerine dikkat çekti.

14 Kasım Diyabet Haftası dolayısıyla şeker hastalığına farkındalık oluşturmak için bu tür bir etkinliğe imza attıklarını aktaran Dr. Gözde Çapcı, diyabet hastalığının dünyada ve Türkiye’de en yaygın hastalıklardan birisi olduğunu söyledi.

Gökçebey Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Gözde Çapcı,Yapılan bilimsel çalışmalarla ülkemizde 7 milyonun üzerinde diyabetli olduğu, yaklaşık 3 milyon kişinin ise diyabetli olduğundan haberdar olmadığı tespit edilmiştir. Diyabet hastalığının görülme sıklığının obezitenin artışına paralel olarak hızla arttığı ve 20 yaş üzeri her yedi kişiden birinin diyabetli olduğu ortaya çıkmıştır. Kısacası ülkemizde diyabetli hasta sayısında önemli bir artıştan söz etmek mümkündür. Hareketsiz yaşam tarzı, sağlıksız beslenme ve obezitedeki (şişmanlık) artışın bu sonuca çok önemli katkısı olduğu bilinmektedir.

Diyabet konusunda toplumda farkındalığın arttırılması ve konunun öneminin vurgulanması amacıyla her yıl 14 Kasım 'Dünya Diyabet Günü olarak kutlanmaktadır. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığının 14 Kasım Diyabet Günü etkinlikleri kapsamında Gökçebey Toplum Sağlığı Merkezi tarafından ilçe postanesi önünde stand kurarak halkımıza konuyla ilgili broşür dağıtımı ve ücretsiz parmak ucu kan şekeri ölçümü yaptık. Amacımız halkımıza diyabet hastalığı hakkında bilgi vermek, bu konudaki farkındalığı arttırmak ve kan şekeri yüksek olan kişilerin bir üst basamağa yönlendirilmesini sağlamaktır.”

*

*

*

 

SİZDEN GELEN YORUMLAR
YORUM EKLE
Bu haber hakkında henüz yorum yapılmamış...

Ana Sayfa  ¦  Haber Tarihi: 14.11.2014 18:20:04  ¦  Yazdır  ¦  İzlenme (3034)
© 2009 Latif AYDEMİR
--------------------------------------------------------------------------
Bugün Gelen Ziyaretçi: 1,102 | Toplam Ziyaretçi: 11,950,973 | Ip Adresiniz: 3.145.74.54 | Çözünürlülüğünüz:
Bu sizin sitemizi ziyaretinizdir.