Ana Sayfa Özgeçmişim Latif Takipte Haber Arşivi Ziyaretçi Defteri İletişim Reklam
GÖKÇEBEY ANAOKULU MÜDÜRÜ SİNEM BAŞIAÇIK, ANAOKULU EĞİTİM PROGRAMINI ANLATTI

Gökçebey Anaokulu eğitim programı, MEB Okul Öncesi Eğitim Genel Müdürlüğünün oluşturduğu programları esas almaktadır. Buna koşul olarak gelişimsel gereksinimleri karşılamayı, gelişim alanlarının birbiri ile olan dinamik etkileşimini desteklemeyi, öğrencinin tüm alanlarındaki davranışlarını daha üst düzeye çıkarmayı, çeşitlendirmeyi ve zenginleştirmeyi hedeflemektedir.

Esneklik ilkesini temel alan bu programda yer alan kazanımlar ilköğretim programlarında benimsenen ortak becerilerin tümünü kapsamaktadır: Problem çözme, iletişim, akıl yürütme, ilişkilendirme, karar verme, sorumluluk alma ve yerine getirme, araştırma, girişimcilik, bilinçli tüketicilik, çevre bilinci, yaratıcılık becerileri gibi. Programda yer alan kazanımlar ve gereksinimler doğrultusunda, öğrenme durumları ve öğrenme ortamları hazırlanır. Oyun merkezli etkinliklerde, çocuğun aktif katılım ve yaşayarak öğrenme ilkeleri temel alınır, çeşitli yöntemler geliştirilir. Bu programlar ulusal ve uluslararası projeler ile desteklenir. Eğitim kadrosunun Okul Öncesi Öğretmenlerinden oluşması avantajını içermektedir.

Haftalık program çerçevesinde; Beden Eğitimi, El Sanatları, Müzik, İngilizce, Bilgisayar, Fen-Doğa/Çocuk Mutfağı, Drama, Çocuk Edebiyatı ve Kitaplığı gibi etkinlikler okul öncesi öğretmenleri tarafından, yürütülür. Çocuk Kulübü etkinliğinden Çocuk Yogası, Dans Dersleri(bale, folklor) kış bahçesi atölyelerinde uygulanır. Okulumuzda öğleden sonra Çocuk Kulübü etkinliği uygulanmaktadır.

Okul Öncesi Öğretmeni Özlem ERDOĞAN tarafından verilen İngilizce programının temel amacı öğrencilere İngilizce'yi sevdirmek, başka bir dilin varlığının farkına varmalarını sağlamak ve bu dili öğrenmeye istek uyandırmaktır. Yaparak-yaşarak öğrenme ilkesinden hareketle; el işi ve resim çalışmaları, bilgisayar destekli etkinlikler, şarkılar, projeler, öyküler kullanılmaktadır.

Okul Müdürü Sinem BAŞIAÇIK; “Öğrenme hızının çok yüksek olduğu bu erken yaş döneminde; yaşa bağlı genel gelişim özellikleriyle beraber bireysel farklılıkların da göz önünde bulundurulması gerektiğinin bilincinde olarak; Milli Eğitim Bakanlığı Mevzuatına uygun şekilde hazırlanmış ve yaş gelişim özelliklerine uygun, el becerisini ve zekâ gelişimini destekleyici çeşitli etkinliklerle zenginleştirilmiş çağdaş bir eğitim programı uygulanan anaokulumuzda, çocuklarımızın çok yönlü gelişmelerini sağlayacak aktivitelerle bilişsel, psikomotor, sosyal- duygusal, öz bakım ve dil alanlarını geliştirecek programlarla çocuklarımızı eğitimlerinin ikinci önemli basamağı olan ilkokula hazırlamaktayız. Öncelikle anadili olan Türkçe’yi doğru ve güzel konuşmalarına önem verirken, birinci yabancı dil olarak İngilizceyi de yaşamlarına doğal olarak katmalarını hedefliyoruz. Eğitim, okul ve aile arasında paylaşılan bir sorumluluktur ve okul öncesi dönem eğitim hayatının temelini oluşturur. Anne babanın eğitime katılımı, okul ve ev arasındaki devamlılığı destekleyerek, kazanılan bilgi, beceri ve tutumların kalıcılığını sağlar. Bu bağlamda okul-aile-öğrenci işbirliğinin önemine inanan, her zaman daha iyisini hedefleyen, misyon ve vizyonuyla daima önderlik eden Gökçebey Anaokulu’nda eğitim hayatına başlayan minik kalpler, ileride yolumuzu aydınlatacak genç meşaleler olarak hayata atılacaklar ve toplumumuza yön verecek olan çağdaş yöneticiler olacaklar. Bu nedenledir ki öğrenmeye açık, ulusal ve evrensel değerlere sahip çıkan, laik, demokratik, ileri görüşlü ve barışçıl bireyler yetiştirmenin önemi bir kat daha artmaktadır. Birbirine güçlü bağlarla bağlı bu büyük ailenin bir parçası olmanın ayrıcalığını hissedeceğinize inanıyor, yeni eğitim öğretim yılının sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir yıl olması dileklerimle hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

*

*

*

*

*

*

 

SİZDEN GELEN YORUMLAR
YORUM EKLE
Bu haber hakkında henüz yorum yapılmamış...

Ana Sayfa  ¦  Haber Tarihi: 15.10.2014 03:57:28  ¦  Yazdır  ¦  İzlenme (3562)
© 2009 Latif AYDEMİR
--------------------------------------------------------------------------
Bugün Gelen Ziyaretçi: 585 | Toplam Ziyaretçi: 11,940,647 | Ip Adresiniz: 18.188.142.146 | Çözünürlülüğünüz:
Bu sizin sitemizi ziyaretinizdir.