Ana Sayfa Özgeçmişim Latif Takipte Haber Arşivi Ziyaretçi Defteri İletişim Reklam
“FAKİRLİKTEN GELDİK, ZENGİNLİĞİ TATTIK, YİNE FAKİRLİĞİ YAŞIYORUZ”

Marmaris’te aşçılık yapan Hüseyin Ulama (48), 5 yıl önce ayrıldığı eşi Kader Durucan’ın lenf kanseri hastalığına yakalanması üzerine hayat arkadaşını yalnız bırakmadı. İki çocuğuyla birlikte önce İzmir’de, ardından da İstanbul’da tedavi gören Kader Durucan, maddi imkanları yeterli gelmeyince son umut Zonguldak’a yerleşti.

Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi’nde kemoterapi gören Durucan, bir yıllık hastalık sürecinde 90 kilodan 35 kiloya düştü. 200 TL kirayla Terakki Mahallesi’ne yerleşen Hüseyin Ulama, evinin bütün eşyalarını ise eşinin tedavisi için sattı. Komşularının yardımlarıyla geçinen aile, SYDV’den verilen 100 TL’lik nakdi ve kömür yardımıyla geçinmeye çalışıyor.

İş bulma çabasının da olumsuz sonuçlanması üzerine psikolojisinin bozulduğunu söyleyen Hüseyin Ulama, “İstanbul’da ameliyat oldu. İzmir’de kemoterapi gördü. 6 ay sonra nüksetti. Şu anda bu duruma geldi. Ben Marmaris’te aşçılık yapıyordum. İş bulamadığımız için eşimin hastalığından dolayı eşyaları da sattık. Son umut buraya geldik. Burada eşimin sağlığı daha da kötüye gidiyor. Eşyamız yok, hiçbir şeyimiz yok. Başvurmadığım yer kalmadı. Hiçbir yerden destek alamıyorum. Eşimin tekrar İstanbul’da eski doktorunun yanına gitmesi gerekiyor. Bu konuda destek bekliyorum. Büyüklerimizden, Allah rızası için bize yardımcı olsunlar” dedi.

“OKUL MALZEMELERİMİZİ BİLE ALAMIYORUZ”

Tutku Ulama (15) ise annesinin hastalığı boyunca herkesin kapısını çaldıklarını ifade etti. Giydikleri kıyafetleri bile komşuların verdiğini söyleyen Ulama “Okul malzemelerimizin hiçbiri yok. Okuyamıyoruz. Kıyafetlerimiz bakkalcı abla sayesinde geliyor. Kardeşimle ikimiz okuyamadık. Ben bir senedir okula gidemiyorum. Annemin hastalığı psikolojimizi etkiledi. Hiçbir yerden yardım gelmiyor. Her yeri aradım. Babamla kaç defa her yere gittik. Babamla valiliğe gittik. Bize 100 TL ve kömür yardımından başka hiçbir yardım etmiyorlar. Biz annemin ilaçlarını alamıyoruz. Kendi okul malzemelerimiz bile alamıyoruz. Evde yiyecek bir şeyimiz yok. Herkesin yardım getirmesini bekliyoruz. Bir şey yapamıyoruz. İstanbul’da daha önce yaşıyorduk. Eşyalarımız vardı. Aslında fakirlikten geldik, zenginliği biraz tattık. Yine fakirliği yaşıyoruz. Annem kanser hastası, kulak arkasında kitle var. Büyüme yapıyor. İkinci tekrarlayışı. Birincisi daha da büyüktü. Bu kitle nedeniyle yürümesini de engelliyor. Yüzünde felç yapıyor. Bütün faaliyetlerini engelliyor. Kaç haftadır yemek yiyemiyor. 90 kilogramdan 35 kilograma düştü” ifadelerini kullandı.

Konuşmakta güçlük çeken Kader Durucan ise “Cumhurbaşkanımıza, belediye başkanına, valiye, hayırseverlere herkese sesleniyorum. Benim durumum böyle, ev böyle. Tedavi olmak istiyorum. Sesimizi duyurmak istiyorum” diye konuştu.

Aile, tedavi için hayırseverlerin yardımını bekliyor.

 

SİZDEN GELEN YORUMLAR
YORUM EKLE
Bu haber hakkında henüz yorum yapılmamış...

Ana Sayfa  ¦  Haber Tarihi: 4.09.2014 11:56:09  ¦  Yazdır  ¦  İzlenme (2770)
© 2009 Latif AYDEMİR
--------------------------------------------------------------------------
Bugün Gelen Ziyaretçi: 917 | Toplam Ziyaretçi: 11,915,195 | Ip Adresiniz: 3.86.235.207 | Çözünürlülüğünüz:
Bu sizin sitemizi ziyaretinizdir.