Ana Sayfa Özgeçmişim Latif Takipte Haber Arşivi Ziyaretçi Defteri İletişim Reklam
BAŞKAN SEZGİN, GÖKÇEBEY’DE BİR DİZİ ZİYARETLER GERÇEKLEŞTİRDİ

Zonguldak Hayvan Hakları Derneği Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Evren Türeci Sezgin, Gökçebey’de bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi.

Başkan Türeci, Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk’ü makamında ziyaret etti. Ardından Gökçebey Bakımevi ve daha sonra Gazeteci Latif Aydemir’i çalışma ofisinde ziyaret etti.

Zonguldak Hayvan Hakları Derneği Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Evren Türeci Sezgin, Gökçebey’de gerçekleştirdiği ziyaretler üzerine sorduğumuz soruları cevaplandırdı.

GÖKÇEBEY GEÇİCİ SOKAK HAYVANLARI REHABİLATASYON MERKEZİNDE YAPTIĞINIZ İNCELEMELER HAKKINDA NELER SÖYLEMEK İSTERSİNİZ?

Başkan Evren Türeci Sezgin,”Evet, sabah ilk olarak hayvan bakımevini ziyaret ettik, bakımevi henüz çok yeni elbette eksikler var, kimse her şeyin biranda mükemmel olmasını bekleyemez. Ancak şunu söylemek isterim, Gökçebey Bakımevindeki hayvanlar her gün düzenli olarak bakımevinde pişirilen yemekler ve köpek mamaları ile besleniyorlar, veteriner hekim tarafından tedavi ve bakımları yapılıyor. Hayvanlar için adeta bir yuva gibi olmuş, köpekler mutlu, hepsi aşılı, kısırlaştırma ameliyatları yapılıyor.

 

Bizler hayvan hakları savunucuları olarak daha ne isteyebiliriz. Zamanla bakımevi çevresi daha güzel hale gelecektir, belki alan biraz daha büyütülebilir. En çok dikkatimizi çeken sahiplendirme sayısının oldukça yüksek olması, Gökçebey halkının hayvan satın almak yerine mağdur bir hayvanı bakımevinden kurtarması ve buradan sahiplenme yapması her yere örnek olması gereken bir durum. Burada neredeyse iki haneden bir tanesinde hayvan var. Dikkat edilmesi gereken tek nokta, hayvan sahiplerinin köpeklerini bilinçsizce sokağa salmaması, düzenli olarak kendi kontrollerinde gezdirmeleri, bakım ve aşılarını düzenli yaptırmaları, üremelerine engel olmak adına kısırlaştırma yoluna gitmeleri.

Hatta bugün köylerin bir kısmını da gezme vaktimiz oldu, köylerde inekler kediler köpekler koyun koyuna yaşıyorlar, insanlar kapılarının önlerine su kapları koymuşlar,kimse özünden kopmamış,herkes hayvanlarla mutlu ve huzurlu yaşıyor.

BELEDİYE BAŞKANIMIZI ZİYARET ETTİNİZ, GÖRÜŞMENİZ NASIL GEÇTİ?

Başkan Sezgin, “Gökçebey Belediye Başkanımızı daha öncede üç kez ziyaret ettik, her seferinde güler yüzle karşılanmak ve ilgi ile dinlenmiş olmak bir Sivil Toplum Kuruluşu olarak bizi memnun ediyor.

Başkanımıza bakımevinde yapılan çalışmalardan duyduğumuz memnuniyeti dile getirdik, yapılması gereken eksiklerden söz ettik.

Hayvan Koruma Kanununa göre; sokaklardan bakımevine toplanan köpekler kısırlaştırılıp aşılandıktan ve kayıt altına alınıp kümelendirdikten sonra alındıkları sokaklara alışık oldukları ortamlara geri bırakılmalı, bakımevinde sadece hasta, yaşlı, engelli yani sokakta hayatını sürdüremeyecek olanlar kalmalı, bunu artık hepimiz biliyoruz.Gökçebey halkına küpeli köpeğin bakımı yapılmış,artık üremeyecek ve bizimle yaşaması gereken canlılar olduğunu anlatmak adına belediye anonsları yapılmasına karar verdik, yakın zamanda sokaklara köpekler için su odakları yapılacak.”

GEÇTİĞİMİZ HAFTA SİZİNLE ZONGULDAKTA YAPTIGIMIZ RÖPORTAJ GÖKÇEBEY HALKI TARAFINDAN ÇOK BEĞENİLDİ VE BİZ SİZİ TANIMAK İSTİYORUZ.

Başkan Sezgin,”Evet sanırım Gökçebey’den güzel tepkiler aldık çünkü derneğimizi ve beni de bizzat birçok kişi aradı, burada duyarlı dostlarımız olması bize ümit veriyor. Ben yaklaşık olarak 10 yıldan bu yana hayvan hakları adına örgütlü bir mücadelenin içindeyim, Zonguldak Hayvan Hakları Derneğinin hem kurucusu hem de Yönetim Kurulu Başkanıyım. 35 Yaşımdayım ve 12 yıllık evliyim, müzik eğitimi aldım, benimde evimde ve bahçemde sokaktan sahiplendiğim hayvan dostlarım var. Derdini anlatamayan ve toplumun en zayıf halkası olan hayvanlar,gözümün gördüğü ve yüreğimin katlanamadığı canlılar olduğundan onlar için gönüllü olarak çalışmayı seçtim, herkesin toplumun en az bir sorunu için elini taşın altına koyması gerektiğini ve gönüllü çalışması gerektiğini düşünüyorum çünkü bu hem sorumluluk duygumuzun güçlenmesi demek, hem vicdanımızın sesini duymak demek,hem de sorunlara kayıtsız kalmayıp farkındalığımızın yükselmesi demek.

Ayrıca yine uygun olduğum zamanlarda Zonguldak Otizmli Bireyler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinde gönüllü olarak destek veriyorum, dünyaya nadide bir çiçek misali özel olarak gelmiş otizmli çocuklar için yapılması gereken çok şey var, onlarla aynı dünyayı paylaşıyoruz ve hayatlarını kolaylaştırmak zorundayız, Otizmli Bireyler Derneğinde küçücük bir katkım olabilirse bu beni dünyanın en mutlu insanı yapar.

SON OLARAK NELER SÖYLEMEK İSTERSİNİZ ?

Başkan Sezgin,”Gökçebey’de hayvanlar adına böyle adımlar atılması, başkanımızın iyi niyetli olması, veteriner hekimi Fuat Sağlam’ın işinde başarılı olması çok önemli, biz bunu burada gördük, bozulmaması için ne gerekiyorsa yapıcağız, derneğimizin gönüllü desteği her zaman devam edecek ve bir elimizde burada olacak. Lütfen bu hayvanların, bizden önce yaratılmış ve dünyanın ilk sahibi olan canlılar olduğunu, yemeğimizi, suyumuzu, sokaklarımızı onlarla paylaşmamız gerektiğini, Yüce dinimiz İslam’ın hayvanları koruyan gözeten bir din olduğunu, Yaradan’dan dolayı Yaratılanı sevmemiz gerektiğini unutmayalım.

Çocuklarımıza hayvan sevgisi aşılayalım, sokaklara sıcak yaz günlerinde bir kap su ve artık yemeklerimizi koyalım, mağdur bir hayvan gördüğümüzde tedavi edilmesi için destek isteyelim, bu hayvanlar derdini anlatamıyor, neresinin ağrıdığını söyleyemiyor, susadım diyemiyor, bize ihtiyaçları var, bir de bu şekilde düşünelim, kendimizi onların yerine koyalım.

Zonguldak Hayvan Hakları Derneği Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Evren Türeci Sezgin, Gökçebey’de gerçekleştirdiği ziyaretler üzerine sorduğumuz sorulara cevaplandırdığı için teşekkür eder ve başarıları çalışmalarının devamınızı dileriz.

Başkan Sezgin”Ve ben ayrıca size çok teşekkür etmek istiyorum, geldiniz derneğimizi ziyaret ettiniz, halkımızı bilgilendirmek adına bize fırsat verdiniz, hayvan hakları konusunu gazetece kimliğiniz ile önemsediniz, örnek oldunuz.”

*

*

*

*

 

SİZDEN GELEN YORUMLAR
YORUM EKLE
Bu haber hakkında henüz yorum yapılmamış...

Ana Sayfa  ¦  Haber Tarihi: 6.08.2014 14:33:21  ¦  Yazdır  ¦  İzlenme (3135)
© 2009 Latif AYDEMİR
--------------------------------------------------------------------------
Bugün Gelen Ziyaretçi: 978 | Toplam Ziyaretçi: 11,941,040 | Ip Adresiniz: 3.137.213.128 | Çözünürlülüğünüz:
Bu sizin sitemizi ziyaretinizdir.